Quantcast
Channel: Secretele Simonei
Viewing all 1194 articles
Browse latest View live

Amintiri din Viitor de Andreea Russo

$
0
0



Gen: Ficțiune, Mister
Format: Paperback
Număr de pagini: 136
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 9 Decembrie 2015 | Editura Bestseller | Facebook Bestseller | Goodreads
Sinopsis:
Cum e să trăiești cu amintiri din viitor? Cum e să știi ce va fi mâine? Într-o viață în care viitorul și trecutul îşi schimbă locurile, rămâne doar prezentul. Dar cum să iei o decizie în prezent atunci când îți cunoști viitorul?

La 7 ani, vrea să afle prin ce se deosebește de toți ceilalți. La 12 ani, învăță cum să fie ca ceilalți. La 17 ani, se îndrăgostește de Amelia. La 22, o întâlnește. La 27, se află într-un avion care urmează să se prăbușească.

Numele lui este Mir.

Dacă citești aceste rânduri, deja faci parte din viitorul lui.


Rating: 4/5

Nu e greu să faci o alegere, e greu să trăiești cu ea. (p.112)

Când m-am apucat de Aminiti din Viitor nu știam exact ce se găsește printre paginile acestei cărți. Am fost surprinsă de simplitatea pe care a folosit-o Andreea Russo în crearea acestei cărți, simplitate care îi oferă cititorului accesibilitatea de a se bucura de lectură în orice moment al vieții sale când dorește un moment de relaxare.

De multe ori, cărțile scrise într-un mod simplu sunt fie clișeice, fie au un mesaj destul de puternic și interesant pe care reușesc să îl transmită cititorului.



În acest caz, m-am bucurat că nu am întâlnit imagini vizuale clișeice pe care le regăsesc din ce în ce mai des în alte lecturi. La baza acestei cărți a stat moartea unei persoane dragi autoarei, iar sentimentele ei profunde, de tristețe, se pot simți printre pagini.

Am făcut cunoștință cu Mir, un tânăr excepțional care are un dar ce pare a fi ca un blestem: el își cunoaște tot viitorul, știe de dinainte persoanele pe care are să le cunoască, își știe data morții...

Oare cum te-ai comporta față de cei din jurul tău dacă ai ști când îți aștepți sfârșitul? Ai fi diferit? Te-ai apropia mai mult de cei dragi? Te-ai îndepărta de ei? Sunt niște întrebări la care oricine ar ezita să dea un răspuns.

Mi s-a părut că viața lui Mir a fost una plină de suferință, mai ales pentru că el și-a ales acel drum. Nu a încercat să lupte îndeajuns de mult pentru a avea poate o șansă la o viață nouă, s-a gândit întotdeauna prea mult la cei din jur, și a uitat să trăiască în adevăratul sens al cuvântului.



Apariția persoanei iubite în cadru, m-a făcut să îl compătimesc pe protagonist. Nedorind să o facă să sufere pe Amelia, Mir se retrage din viața ei. Oare cum evoluează acțiunea în momentul în care Mir ia această decizie?

Am citit această carte de cele mai multe ori când eram cu drumuri și aveam de așteptat. Mi s-a părut potrivită pentru aceste momente, capitolele scurte, scrise simplist, permițându-mi să mă deconectez de viața reală și să mă concentrez cu ușurință asupa lecturii.

Multe capitole se deschid cu câte un citat care ar putea fi notat mai apoi într-un carnețel pentru a vă inspira. La finalul fiecărui capitol am simțit o mică apăsare pe piept, și am rămas cu o curiozitate în suflet. Așa că am citit mai departe, și mai departe, până am terminat cartea.



Întrucât vor mai urma două cărți care vor continua Amintiri din Viitor, sunt tare curioasă de ceea ce urmează să se întâmple. După ce la finalul acestui volum am citit o serie de însemnări dintr-un jurnal, m-am apropiat un pic mai mult de personaje, și am devenit părtașă la suferința lor.



În cadrul acestei cărți am regăsit și două liste cu recomandări de carte. Mi s-a părut o idee interesantă, și cred că este de ajutor pentru cei care doresc inspirație pentru a citi mai multe cărți care s-au făcut cunoscute de-a lungul timpului.

Consider că aceasta este o carte lejeră, dar de impact, pe care o recomand celor care sunt fani ai acestor tipuri de cărți, și nu numai. Veți gasi cu siguranță ceva de apreciat în paginile pe care Andreea Russo și-a așternut imaginația într-un mod aproape realist.



Citate:
"Cum să descrii ființa iubită în cuvinte? Pentru mine e imposibil. Oricâtă putere ar avea cuvântul, sentimentul în sine e mereu învingător.

Nu pot să o descriu pe ea, dar pot să mă descriu pe mine în momentele în care am fost alături de ea: un om împlinit, care se bucură de orice amănunt; un om care cunoaște încotro merge, pentru ce luptă și unde are să ajungă; un om fericit.

Probabil nu e normal să depinzi de un om, dar normalitatea nu m-a caracterizat niciodată, deci nu vedeam în asta o problemă. Am început să o ador înainte de a o cunoaște. O așteptam de parcă așteptam să învii din morți.

Amelia, te-am așteptat pentru a te pierde." (p.60-61)

"Infinitul există. În momentul în care ai nevoie ca timpul să se scurgă mai repede, atunci când răbdarea îngenunchează în fața timpului, acesta decide să profite și să se simtă mai presus - asemenea omului care e conștient de puterea sa -, demonstrând că există cu adevărat.
Nu am făcut cunoștință în acea zi, dar ochii ei mi-au prins într-un moment privirea. Aveam nevoie să fiu văzut de ea, să realizeze că exist, că sunt acolo doar din motiv că ea există, că ea e acolo." (p.63-64)

"Termin-o cu frica!
Pentru că începuturile sunt nespus de frumoase, au ceva magnific în ele. De ce să nu trăiești un nou început? De ce să nu cunoști alte persoane, alte viziuni și gânduri? Lumea nu se limitează la o persoană, un oraș, o țară!
Mereu trebuie să cauți ceva nou, să zâmbești alături de alți oameni, să admiri o altă privire, să fii nebun după un alt glas, miros...
Caută-te pretutindeni. Vei găsi în alți oameni bucăți din tine." (p.100)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Bestseller pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.


Unboxing Noutăți de la Editura Epica + CONCURS

$
0
0


Hey there! Sper că aveți parte de un weekend frumos. :) Eu încerc să mă bucur de vremea friguroasă și schimbătoare, dar nu pot. Voi încerca să vă încânt ochii cu niște cărți frumoase pe care le-am primit recent de la Editura Epica.

Din câte puteți observa, cărțile sunt în dublu exemplar, ceea ce înseamnă că am pregătit pentru voi un concuuuurs!! :D Puteți afla toate detaliile în clipul de mai jos, unde veți avea și posibilitatea să vă înscrieți pentru a câștiga cele 3 noi apariții de la Epica.



Care sunt cele 3 noutăți?

  • Magia Lucrurilor Simple de Estelle Laure
  • Ugly Love. Despre fața urâtă a Iubirii de Colleen Hoover
  • Zece Respirații Scurte (Ten Tiny Breaths #1) de K.A. Tucker

Sunt curioasă care este părerea voastră despre aceste apariții. Cartea despre care sunt cea mai entuziasmată este Magia lucrurilor simple pe care pusesem ochii de ceva vreme. Abia aștept să le pot citi pe toate, ca mai apoi să revin cu păreri. :D

Ce cărți mai citiți? Ce mai faceți? ^_^




Recenzie: Uimitorul Om-Păianjen #5

$
0
0


Apărută pe 15 aprilie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop


THE AMAZING SPIDER-MAN (UIMITORUL OM-PĂIANJEN) #3


Cel mai mare și bine păzit secret al lumii lui Spider-Man are un nume, iar acela este „SILK”! Cine este această femeie misterioasă și ce legătură are ea cu Black Cat și cu Electro?!





Rating: 5/5

Cu toate că ultimele numere din Uimitorul Om-Păianjen nu m-au dat pe spate, de această dată am fost extrem de mulțumită cu tot ceea ce am lecturat și privit.

Nu am scăpat nici de această dată de niște personaje care îi vor răul lui Spider-Man: Pisica Neagră (Black Cat) și Electro sunt prezenți la datorie, însă Peter nu va lupta singur contra lor, ci o va avea alături pe ultra geniala Silk. Îmi era teamă de scene mult prea cheesy, însă nu s-a întâmplat așa. Se pare că ea nu doar simte o atracție păienjănească pentru Peter, alăturându-i-se chiar în lupta contra personajelor negative.

Chemat la o emisiune de televiziune (chiar la J.J. Jameson, oare unde altundeva?), Peter se va trezi la scurt timp în centrul unui atac venit din partea lui Electro și Black Cat. Transformarea lui în Omul-Păianjen va fi cu totul necesară, dar se pare că acest lucru s-ar putea să îi dea identitatea în vileag, chiar în direct la postul de televiziune!



Acest număr a fost plin de acțiune, mi-a plăcut mult, chiar dacă la început nu știam unde va conduce atracția dintre Peter și Spectaculoasa Spinning Jenny (Silk). Am fost bucuroasă să văd întorsături de situație, și un final care să mă facă curioasă de ceea ce are să se întâmple în următoarea bandă desenată din serie!

Grafica a fost faină, am avut parte de multă culoare marca Edgar Delgado, care alături de desenul lui Humberto Ramos și inking-ul lui Victor Olazaba a dus la rezultate pe măsura așteptărilor mele.

Mircea Pricăjan nu a fost mai prejor cu traducerea, făcându-mă să simt cuvintele într-un mod natural, ca de la ele de acasă. :)

Dacă sunteți fani ai acestei serii, vă invit să citiți acest număr care mi s-a părut unul extrem de bun. A fost pe placul meu, m-a făcut curioasă, m-a ținut prinsă de paginile lui, și m-a lăsat cu întrebări. What's going to happen next?Numărul 6 va fi probabil unul decisiv pentru Omul-Păianjen!



Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!


Recenzie: Deadpool, Thor, Iron Man #10

$
0
0


Apărute pe 15 aprilie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL #10 - "Opt picioare peste cap"

Sinopsis:

Deadpool merge la plajă unde cunoaște un tip fermecător cu puteri subacvatice, apoi se împrietenește cu Supereriorul Spiderman. Va promitem că îl omoară pe unul dintre ei!







Rating: 5/5

Vă amintiți ce s-a întâmplat în numărul trecut? Ei bine, se pare că Deadpool nu și-a oprit misiunea începută cu demonul Vetis. A continuat omorârea celor care au făcut un pact cu acesta, și chiar a ajuns să îl omoare pe... Michael! Da, ați auzit bine! Se pare că până și el încheiase un pact cu Vetis, iar DPool nu s-a abținut din a-i reteza gâtul.

Paginile 2 și 3 îl surprind pe Michael care așteaptă să ajunga în Iad. Dacă nu vă plac cozile și așteptările lungi, să știți că până și spre lumea cealaltă există cozi extrem de lungi. Ar fi bine să nu fiți omorâți.



Numărul de față a fost unul tare! În timp ce Wade îl căuta pe Daniel Gump pentru a-l omorî pentru Vetis, a dat nas în nas cu nimeni altul decât Spidey! Am avut parte de numeroase scene extrem de amuzante, pentru că Wade și Peter nu prea se au la inimă unul pe altul.

Inimioare peste inimioare (de la Deadpool pentru Omul-Păianjen), multe lupte cu Femeia cu Picioare Lungi și colegii săi de breaslă, schimburi de replici înțepătoare între Wade și Peter, toate m-au făcut să mă amuz și să nu mă plictisesc. :D



Traducerea a fost ca întotdeauna perfectă, și am fost plăcut surprinsă de fiecare cadru dinamicși colorat. Nu știu de ce, dar presimt că și numărul viitor va semăna cu acesta, iar noi personaje cu care Wade se va lupta își vor face apariția.

Dacă sunteți fani Deadpool, puteți citi acest comic fără nicio reținere. Micul rezumat aflat pe coperta interioară, vă va ajuta să înțelegeți pe scurt ce s-a întâmplat în ultimele numere, sau vă vor reaminti acțiunea trecută, în cazul în care deja sunteți cititori ai acestei serii. ^_^




THOR #10 - "Până la ultimul zeu" (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea 4/5)



Sinopsis:
Penultimul capitol din saga Zeului Măcelar. Ajungem astfel la bătălia finala împotriva lui Gorr, când trei Thori conduc o armată de zei-sclavi în lupta pentru salvarea a tot ceea ce este divin. Dar nu cumva totul va fi în van? Uriașa Bombă pentru Zei este, până la urmă, detonată…




Rating: 5/5

Lupta contra lui Gorr devine mai acerbă, iar dacă în numărul trecut am avut parte de un final care ne-a ținut pe ace, de această dată am reușit să vedem cum forțele bune revin la putere.

Mi s-a părut interesant să observ cum Zeul Măcelar ni s-a înfățișat din ce în ce mai "inuman", acțiunile lui făcându-l până și pe fiul său să nu îl mai recunoască.

Cu micul Gorr de partea Thorilor, nepoatele lui Thor revenite și ele la luptă, avem parte de o contracarare a lui Gorr.



Va reuși însă Thor să îl oprească pe Zeul Măcelarși declanșarea bombei? Vom afla cel mai probabil în următorul număr, în partea a cincea din O bombă pentru Zei.



Finalul a fost plin de tensiune, ca și restul paginilor ale acestei benzi desenate, și chiar am asistat la o ezitare a lui Thor pe ultima sută de metri. Ideile lui filosofice cu referire la acțiunile Zeului Măcelar te pe gânduri.

Alternanța paginilor, de la întunecat la lumină, a ajutat foarte mult vizual în descrierea luptei dintre forțele binelui și cele ale răului.

Aștept cu mare curiozitate următorul număr când sper să am parte de o finalitate a acestei lupte intense începută de prea mult timp.



IRON MAN #10 - "Originea secretă a lui Tony Stark" (partea întâi)



Sinopsis:
Cu ani în urmă, Howard și Maria Stark au adus pe lume un copil. Nu știți însă un lucru despre el… — Aflați adevărul despre Las Vegas și Zona 51 din modul neașteptat în care aceste două mari mituri ale deșertului Nevada se întrepătrund. Între timp, într-o galaxie îndepărtată, Tony Stark strigă! Aici începe povestea care îl va zgudui pe Iron Man din temelii!




Rating: 4/5

Originea secretă a lui Tony Stark continuă prologul din numărul trecut, cu o primă parte care pare promițătoare. Ne întoarcem din nou în timp, în amintirile lui Howard Stark, "tatăl" lui Tony. Am aflat că acesta începe o vânătoare de metode care ar putea-o ajuta pe soția lui să facă un copil, încercările anterioare ale cuplului fiind eșecuri.

California, Londra, Tibet, Orașul Etern, Mutele Wundagore sunt doar câteva dintre locațiile unde domnul Stark călătorește pentru a descoperi orice leac sau invenție ce ar putea ajuta sarcina soției sale.

În Nevadaînsă va pune stop căutărilor, pentru că aici îl întâlnește pe Rollo, un extraterestru deghizat în om, care îi vorbește despre un anumit robot ce ar putea ajuta la soluționarea problemei sale. Dacă Stark ar pune mâna pe acest robot, ar avea acces la numeroase informații pe care nimeni altcineva nu le cunoaște.



Howard va pleca în căutarea unor vechi prieteni care îl vor acompania în misiunea sa de a face rost de robotul informațional. Echipa va conține în total șapte personaje care probabil sunt cunoscute multor fani ai benzilor desenate: Jimmy Woo, Bear, Pisicuța Nessa, Dugan "Bum Bum", Locotenentul "Trăznet Ross", Rollo și, desigur, Howard Stark.

Cei șapte Stark vor fi de fapt toți părinții lui Tony, lucru care mi s-a părut neașteptat. Chiar dacă am avut parte de o echipă fantasticăîn acest număr, nu m-am bucurat de multă acțiune din partea noilor personaje. Poate vor mai apărea în numărul viitor, însă nu știu cât de ridicate sunt șansele.




Avem parte de un nou stil al culorii și desenului, mai învechit, care mi s-a părut binevenit! Desenul nou-venitului Dale Eaglesham a fost foarte frumos și a fost completat de culorile estompate ale lui Guru eFX care până acum ne obișnuise cu nuanțe țipătoare.

Acest story arc din seria cu Omul de Oțel mi se pare foarte interesant, și chiar pare unul dintre cele mai palpitante de până acum. Sunt curioasă ce informații vom mai aflat de la recorderul rigelian 451, care deja și-a făcut deja simțită prezența în ultimele numere.



Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Recenzie: Tiger Lily de Jodi Lynn Anderson

$
0
0


Gen: Fantasy, Young Adult, Romance, Repovestiri, Basme, Clasice
Format: Hardback
Număr de pagini: 288
Traducător: Laura Ciobanu
Design copertă: Theodora Nistor
Apărută în 2016 la Editura Booklet Fiction   ||   Goodreads
Sinopsis:
Inainte ca Peter sa fie al lui Wendy, el a fost a fetei cu pana de corb… Inima lui Tiger Lily nu seama cu inima altor fete de cincisprezece ani : Ascunsa si neimblanzita, pare croita pe masura primejdiilor care pandesc la tot pasul in Tara de Nicaieri. Intalnirea cu Peter Pan face sa se nasca insa in sufletul ei nu doar un sentiment cu totul necunoscut, ci si o vurnerabilitate nebanuita. Iar cand pe insula soseste Wendy, fermecatoare si gingasa, Tiger Lily va afla cat de departe este dispusa sa mearga pentru al pastra pe Peter langa ea.

„O poveste absotul fascinanta.”– Kirkus Reviews

Rating: 5+/5

Știți că în ultimul an am devenit din ce în ce mai mofturoasă în privința lecturilor pe care pun mâna? Mă entuziasmez extrem de ușor atunci când aud de apariția unor cărți, însă puține sunt cele care mai reușesc să mă țină prinsă între paginile lor sau să mă atingă pe suflet.

Tiger Lily de Jodi Lynn Anderson este o carte pe care o aveam de foarte multă vreme în lista mea de To Read de pe Goodreads, însă nu știam că avea să fie tradusă și la noi. A fost o surpriză extrem de plăcută, și mă bucur nespus de mult pentru că am avut ocazia să citesc acum această carte minunată.

Pentru fanii lumii lui Peter Pan, această lectură este numai bună! Veți întâlni în ea o sensibilitate fantastică, pe care autoarea, dar și traducătoarea Laura Ciobanu, au reușit să mi-o transmită în fiecare pagină.



Acțiunea cărții este relatată din perspectiva unei micuțe zâne pe nume Tinker Bell. Sunt sigură că deja știți cine este această micuță făptură, însă după ce citiți Tiger Lily veți avea ocazia să vedeți o nouă latură a zânei.

Am aflat multe detalii faine despre viața zânelorși despre cum se descurcă ele având în vedere că nu pot vorbi. Fiecare paragraf a fost cu adevărat liniștitorși am apreciat că am aflat mai multe informații  și despre indianca Tigery Lily, un alt personaj despre care nu știam foarte multe.

Desigur că autoarea și-a pus singură imaginația în practică, dar extrem de multe lucruri parcă au acum mai mult sens pentru mine, atunci când mă gândesc la desenele japoneze cu Peter Pan. :D



Am asistat la formarea unei povești de dragoste sensibile între Tiger Lilyși Peter Pan, iar pe parcurs am observat cum și alte personaje nutreau aceste sentimente. Mi-a plăcut că autoarea a descris într-o manieră lentă modul cum sentimentele de iubire luau naștere, iar alături de acestea și altele necunoscute personajelor întrucât nu le mai simțiseră niciodată.

În viață există mai multe tipuri de iubiri pe care le avem, iar această carte pune accent pe acest lucru. Oare care dintre ele este cel potrivit pentru Peter și Lily? Care vor fi deciziile lor atunci când nunta indiencei se apropie tot mai mult, iar "pasărea" grațioasă Wendy își face și ea apariția?

Dacă vă plac cărțile pentru tineri, cu tente de aventură, băieți pierduți care nu îmbătrânesc, pirați, indieni, sirenepovești de dragoste care să vă miște inima, atunci citiți Tiger Lily cât mai repede. Este una dintre acele cărți pe care aș reciti-o cu mare drag oricând. I-aș răsfoi paginile pentru a găsi citate minunate, și pentru a mă lăsa purtată de val într-un spațiu în care se împletește lumea fantastică cu cea reală. :)




Citate:
"Tiger Lily puse ochii pe un copac la câțiva pași depărtare de ea; se desprinse pe furiș de trunchiul în spatele căruia se pitise și dispăru în dosul celuilalt copac. Alese un altul și, din nou, alergă într-acolo fără zgomot. Se pândeau unul pe celălalt. Băiatul dispăru printre copacii de dincolo de poienița aflată la stânga ei. Ea profită de ocazie ca să ocolească un bolovan. Și, astfel, tot urmărindu-se în zigzag, ajunseră tocmai la marginea Pădurii Interzise, unde vegetația pipernicită și încâlcită de la șes făcea loc unui povârniș cu arbori înalți. Tiger Lily își croia drum printre pietre și mărăcini. Deodată, se trezi dincolo de granița ținutului jos și mlăștinos, urcând pe un tărâm familiar." (p.47)

"- Te-am dezamăgit, micuțo.
Ea îl prinse de braț.
- Nu-s chiar atât de mică. Pot să-mi port singură de grijă.
- Da, știu, spuse Tic Tac, încruntându-se. Dar n-ar trebui. Ar trebui să ai pe cineva care să te iubească și să aibă grijă de tine. Nu pe unul ca el.
Tiger Lily nu voia să aibă nimeni grijă de ea. Dar eu am auzit dorul din inima lui Tic Tac, singurătatea pe care i-o aducea faptul că era altfel decât ceilalți, lipsa cuiva asemeni lui, care să-l strângă în brațe noaptea. Nu voia ca și fiica lui să aibă parte de aceeași soartă." (p.52)

"Tiger Lily rămase cu răsuflarea tăiată. Își lăsă bărbia în piept.
Pan se opri, privindu-i chipul îndurerat. Păru să cugete la ceea ce spusese, deși nu sunt sigură. Nu mai încercasem niciodată să ascult gândurile cuiva a cărui minte era atât de neclară.
Dintr-odată, el o zbunghi. Tiger Lily dădu să se ridice, dar nu reuși. Cât ai bate din palme, băiatul se întoarse cu un buchet neglijent de orhidee pestrițe, cu petale galbene, smulse cu tot cu rădăcini, pe care le așeză grămadă pe jos. Cu tot noroiul de pe față, în jurul ochilor pielea îi era albă. Părea moale ca o catifea. Peter Pan avea ochi albaștri." (p.61)

"Îi lua mâna și i-o scutură, ca să-i arate cum se face. Ea îl lăsă, fără o vorbă. Peter nu-i mai dădea drumul.
Deodată, făcu un pas înainte și o trase spre el, îmbrățișând-o strâns. O strângea atât de tare, încât, când în sfârșit îi dădu drumul, Tiger Lily se clătină.
- Bine, păi la revedere, zise el." (p.96)

"Îți închipui că știi cum te vede cineva și că de-abia te ia în seamă, dar deodată afli că te privește în cu totul alt fel. În noaptea aceea mi-am dat seama că, de fapt, Tiger Lily mă văzuse - mă văzuse cu adevărat - dintotdeauna." (p.138)

"Îi plăcea să o vadă alergând. Și de fiecare dată îmi dădeam seama că, în ciuda slăbiciunii pe care o avea pentru ea - sau poate tocmai din cauza asta -, el părea imposibil de prins, ca și cum i-ar fi putut aluneca în orice clipă printre degete." (p.159)

"- Aș da orice să pot să văd timpul...
Ea tăcu, fiindcă nu știa ce-ar fi putut face.
- Totdeauna ești atât de tăcută când nu știi ce să spui...
- Nu știi tu cum sunt eu totdeauna, zise ea.
Dar el avea dreptate.
Tiger Lily se trase mai aproape.
Peter îi puse o mână pe coaste. Și rămase așa, privind-o. I se pusese un nod în gât.
- Te iubesc atât de mult, Tiger Lily, zise el.
Ea încremeni și rămase tăcută, cu privirea pironită în pământ. Un zâmbet îi lumină obrazul, dar lui nu i-l arătă." (p.171)

"În noaptea aceea, pe când se ducea acasă, tremura în fața imensității dragostei. Nu înțelegeam de ce era atât de fericită și, în același timp, atât de tristă. Iubirea nu era așa cum se așteptase ea. Era ca și cum ai fi căzut de la înălțime și te-ai fi sfărâmat în o mie de bucăți și numai o singură persoană din lume ar fi știut cum să te repare la loc." (p.172)

"Uneori, când sunt cu tine, viața mea de acasă parcă nici n-ar fi existat vreodată. Uneori, când sunt cu tine, mă pierd pe mine însămi. Nu te mai văd decât pe tine." (p.218)

Recenzie: Neverland de Radu Găvan

$
0
0



Colecția: Radical din 7
Gen: Ficțiune, Contemporan, Familie, Moarte, Psihologic
Format: Paperback
Număr de pagini: 176
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: noiembrie 2015   ||   Editura Herg Benet   || Radu Găvan ||   Goodreads
Sinopsis:
Premiul I la Festivalul Alexandru Macedonski 2016.

"În această lume rece, demnitatea este acel ceva pe care îl poţi păstra doar atunci când nu mai ai nimic de pierdut."

Un bărbat bântuit de amintiri se chinuie să îşi crească de unul singur fetiţa. În mijlocul întunericului, un băiat încearcă să supraviețuiască. Neverland este o poveste despre fragilitatea lumii în care trăim, o poveste despre un zâmbet de copil reflectat în ochii tatălui său.

După Exorcizat, roman distins cu premiul Mircea Ciobanu pentru debut, Radu Găvan revine cu Neverland, o poveste cutremurătoare despre relația dintre un tată și fiica sa.

"Scrisul lui Radu Găvan îmbină descrierea amănunțită, de tip realist, și temele folclorice, de factură fantastică, autorul fiind în mod evident preocupat atât de credibilitatea poveștii, cât și de latura lirică a discursului, ceea ce și duce la un joc al registrelor narative." - Doina Ruști

Rating: 3.5/5

Cu toate că în România există destul de mulți autori talentați, nu am reușit să citesc prea multe dintre cărțile acestora. Cu timpul, am încercat pe ici, pe colo, să mai mă axez și pe literatura română, fie ea contemporană sau nu, încercând să găsesc acele cărți prin care autorii să reușească să îmi transmită ceva.

De Radu Găvan auzisem de foarte multe ori, în primă istanță atunci când a publicat cartea Exorcizat (carte destul de lăudată din câte am sesizat), iar mai apoi când a lansat Neverland, o carte care prin descrierea sa îmi stârnise interesul.

Am avut acum ocazia să citesc Neverland și nu știam la ce să mă aștept de la această lectură ce mă dusese pentru o clipă cu gândul la țara magică Neverland, unde totul este posibil, iar orice copil pare să se bucure de viață cu zâmbetul până la urechi. Se pare că am regăsit lucruri mult mai profunde și serioase în scriitura lui Găvan. Protagonistul acestei cărți, Anton, este un profesor de română care ne poartă prin viața sa sumbră.



Cartea se deschide într-un mod aproape magic: îl regăsim pe protagonist alături de soția sa, fără de care nu poate trăi. Descrierea relației dintre cei doi și a sentimentelor profunde pe care le are față de aceasta, te fac să tresari, pentru ca la scurt timp să te trezești din visare alături de Anton, și să îți vezi viața oglindită într-un geam de tramvai. Numai un zâmbet de copil te mai poate face să iubești, să lupți, și să trăiești în continuare.

După moartea soției sale Magda, Anton rămâne cu fetița sa Letiția, și își continuă existența făcând eforturi pe cât de mari posibile. Dorind să îi ofere fetiței sale de 5 ani un trai cât mai bun, Anton are mereu frământări sufletești ce îl macină dinăuntru. Își iubește fiica prea mult, iar traiul mizer din garsoniera lor mică îl va face să se încurce, atunci când are ocazia, cu un interlop zis Porcu al cărui fiu dorește să devină scriitor.

De aici, și până la ce urmează, este un pas mic. Banii obținuți din meditațiile pe care Anton le primește de la Porcu nu îl vor scoate din încurcături, ci îl vor adânci mai mult în gânduri și alte complicații.



Mi s-a părut interesant cum, în paralel cu această poveste, am aflat, prin prisma interlopului, de povestea prietenului său Moroiu, pe numele său adevărat Ionuț. O poveste tristă, care a prezentat viața tristă și chinuită a unui tânăr băiat care a fost abuzat de tatăl său, sub ochii mamei care nu lua nicio măsură, cu toate că simțea o vinovăție.

Cele două povești au prezentat cruditatea vieții care, de multe ori, nu este cum ne-am dori. Ne luptăm de multe ori să scăpăm din mrejele întortocheate ale vieții, însă nu toți reușim să rezistăm și să ajungem la lumină.



Modul de scriere al autorului mi s-a părut fain de tot, chiar dacă pe alocuri am asistat la cuvinte dureși scene violente. Radu Găvan a reușit să împletească aceste cuvinte dure cu cele blânde, paragrafele lirice venind ca o scăpare, o mângâire, o alinare pentru sufletul cititorului care trăiește alături de personaje.

Chiar dacă nu este una dintre lecturile mele preferate, Neverland mi s-a părut o carte bine creată, care pune în evidență extrem de multe aspecte ale vieții mizere și grele pe care mulți oameni o duc. Cei mai norocoși au ceva de care să se agațe și să lupte mai departe. Ceilalți, sunt deja suflete pierdute de mult. :)

Dacă vă plac cărțile destul de realiste, puteți să o încercați pe aceasta. Cred eu că va reuși să vă transmită anumite sentimente și să vă deschidă ochii asupra unor lucruri: bucurați-vă de tot ce aveți acum! Viața este plină de momente fragile, și vă poate scăpa printre degete.




Citate:
"Cărțile nu îmi fuseseră de ajuns. Aveam nevoie de oameni." (p.14)

"- Bine, spune ea și apoi tace.
Și-a lăsat capul în jos și merge pe lângă mine, iar mâna ei e atât de mică într-a mea încât o strâng instinctiv, ca și cum mi-ar putea scăpa di palmă și s-ar scurge undeva, departe de mine și atunci aș pierde-o pentru totdeauna." (p.52)

"Pe când mă gândesc la părinții mei, figurile lor sunt fum și se destramă, dar zidul dintre mine și ei rămâne viu și pulsează mai dureros ca oricând. Oamenii reci nu ar trebui să aibă copii" (p.87)

Recenzie: Peter Pan de J.M. Barrie, ilustrații Quentin Greban

$
0
0


Gen: Fantasy, Clasice, Cărți pentru copii, Carte ilustrată, Ficțiune
Format: Hardback
Număr de pagini: 96
Format: 240  x 295 mm
Data apariției: 2015   || Editura Univers Enciclopedic
Sinopsis:
Într-o seară, Peter Pan dă buzna în viața liniștită a lui Wendy și a fraților ei.
Aceștia nu-și imaginaseră niciodată că vor putea zbura, iar acum iată-i urmându-l pe Peter Pan, băiețelul care nu vroia să crească, și pe Clopoțica, pe insula din Țara de Nicăieri.

Descoperiți aventurile lor uimitoare și faceți cunoștință cu personajul care a devenit simbolul copilăriei eterne.

Rating: 5/5

Toți cititorii care au crescut în copilărie alături de minunatele desene cu Peter Pan pot încerca și lecturarea cărții cu același nume, carte care vă va purta în Tărâmul Nicăieri unde veți avea parte de aventuri alături de pirați, sirene, copii pierduți, o zână micuță și geloasă, si mulți alții.

Recent am lecturat Tiger Lily de Jodi Lynn Anderson, și am fost extrem de încântată să descopăr o carte care a intrat în topul meu. Dorind să continui aventura, am citit cartea clasică Peter Pan, într-o ediție minunată ilustrată.



Știți foarte bine cât de mult îmi plac cărțile ilustrateîntr-un mod minunat, iar lectura de față este un exemplu foarte bun de o astfel de carte. Desenele realizate de Quentin Greban mi s-au părut extrem de faine, și m-au purtat în lumea fantastică pe care J.M. Barrie a conceput-o.

Îmi place că această carte clasică pentru copiiîncă este apreciată de cititorii de toate vârstele, și pot spune că am fost încântată să o citesc.

Limbajul mi s-a părut destul de simplu, accesibil pentru cititorii mari și mici, iar povesteaîn sine a fost frumoasă, creată cu multă imaginațieși sensibilitate.



Chiar dacă de această dată am simțit mai mult cum cartea era adresată celor mici, nu am putut să nu mă bucur de ea. Personajele sunt toate memorabile, iar multe scene pe care deja le știam din desenele animate japoneze cu Peter Pan mi-au fost reamintite: călătoria lui Peter spre Neverland cu Wendy și frații ei, pragul în care Tink aproape că moare din cauza insensibilității lui Peter, momentul când crocodilul înghite un ceas care îl va băga în sperieți mereu pe căpitanul Hook, etc.



Am întâlnit numeroase momente în care am realizat câte idei hazlii a conceput autorul. Cea mai amuzantă secvență cred că a fost cea în care Peter și-a pierdut umbra, iar pentru a o atașa la loc de corpul său, acesta încerca să o lipească de tălpi cu ajutorul unui săpun. :))

Toate aceste idei trăsnite și amuzante sunt numai potrivite pentru cei mici, care de cele mai multe ori născocesc lucruri asemănătoare.



Dacă până acum nu ați citit Peter Pan, sper să o faceți cât mai curând. Nu veți regreta! Această ediție ilustrată este numai bună de "colecție" dacă doriți să aveți alături și niște desene minunate și de dimensiuni considerabile, pentru încântarea vizuală. :)

Eu sunt o mare fană a desenelor animate cu Peter Pan, a filmelor, și a cărților. Nici animațiile cu Tinker Bell nu sunt mai prejos, și sper să pot vedea cât mai multe pe viitor. ^_^





Citate:
"Nu găseai familie mai modestă și mai fericită ca aceasta înainte de sosirea lui Peter Pan.
Și tocmai într-una din aceste seri, în timp ce doamna Darling veghea asupra somnului micuților ei, l-a întâlnit pe Peter pentru prima oară. Știți și voi cum sunt mamele: preocupate să știe dacă odraslele lor au adormit cu sufletul ușor și lipsit de griji. Toate mamele fac așa: se uită la fetițele lor și privesc ce se află în sufletele acestora, iar apoi fac puțină ordine acolo, tot așa cum ar face într-un sertar cu șosete." (p.8)

"Într-o zi, după una dintre luptele lor memorabile, Peter îi tăie mâna lui Hook și o aruncă unui crocodil care trecea pe acolo. Din acea clipă, căpitanul îl urî pe Peter, dar, în plus, se temea îngrozitor de crocodilul care-l urmărea din mare în mare, din țară în țară, sperând să devoreze și restul prăzii sale. Din fericire pentru Hook, crocodilul înghițise și un aceas cu alarmă, care ticăia în burta animalului, avertizându-l pe căpitan că se apropie pericolul. Și iată de ce acesta îl ura pe Peter Pan, cu nesuferita lui obrăznicie." (p.61)

"- Clopoțico! Tu ai băut ca să-mi salvezi viața!
- Da.
- Dar de ce?
Abia își mai putea mișca aripile, dar totuși putu să șoptească, zâmbindu-i:
- Idiotule...
Lumina ei slăbea: avea să moară! Dacă se stingea, avea să fie pentru totdeauna, iar Peter vărsă o lacrimă, care îi aduse micuței zâne multă alinare, dar ce folos! Pentru a o salva pe Clopoțica, nu exista decât o soluție: să găsească un copil care să strige cu glas tare că el crede în zâne. Dar unde să găsească un copil, când toți cei de pe insulă se aflau în mâinile piraților? Peter întinse brațele și le vorbi tuturor celor din lumea întreaga care atunci începeau să viseze, băieți și fete în cămăși de noapte, din Orient până în Occident, și chiar până în Africa:
- Credeți în zâne?
Își încordară amândoi auzul și auziră câteva murmure, dar nimic sigur. Atunci, Peter strigă din nou:
- Dacă credeți în zâne, bateți din palme!
De data aceasta, izbutise! Se auzeau limpede zeci de mâini micuțe bătând fericite. Aplauzele încetară deodată, ca și cum zeci de mame s-ar fi nnăpustit în zeci de camere să vadă ce se întâmplă, dar asta nu avea nicio importanță: Clopoțica era salvată!" (p.64)

"- Hm. Și atunci mă veți trimite la școală? Iar apoi la birou? Și voi fi forțat să devin om mare?
- Desigur.
- În acest caz, buna mea doamnă, înapoi! Nimeni nu mă va avea! Nimeni nu va face din mine un om mare!" (p.89)

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.

Noutăți în Bibliotecă (36) | Book Haul Mai 2016 & Wrap Up

$
0
0


A zburat foarte repede luna Aprilie, Mai deja este aici, așa că am zis că este timpul să filmez un clipîn care să vă arăt ce s-a mai strâns prin biblioteca mea. Toate cărțile și comic-urile care îmi trec prin mâini mă încântă, însă mă fac să îmi doresc să fac ordine printre rafturi, și să renunț la unele lecturi care nu mai sunt pe gustul meu. Poate pe viitor voi reuși să mă ocup mai bine de acest aspect.

Până atunci... să vă prezint noile adiții și vă invit să auziți ce am mai citit! :D



De la LEX Comics am primit ultimele noutăți:


De la autori, am primit 3 cărți. Abia aștept să le pot citi pe toate.


De la Editura Nemira am primit două cărți despre care eram foarte curioasă.
  • Mila 2.0 de Debra Driza ~ o carte de care auzisem de câțiva ani buni, de când era populară în străinătate
  • Cu ochii larg deschiși. Eseuri despre artă de Julian Barnes


Din câte ați văzut într-un Unboxing cu noutățile de la Editura Epica, am primit trei cărți foarte tari!
  • Magia lucrurilor simple de Estelle Laure
  • Ugly Love. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover
  • Zece respirații scurte (Ten Tiny Breaths #1) de K.A. Tucker


De la Libris am ales să citesc o carte pe care pusesem ochii de ceva vreme.


Vă invit să vizionați clipul postat de mine (avertisment: este din nou un clip destul de lung), și aștept cu mare drag comentariile voastre, atât aici pe blog, cât și pe youtube. ^_^
Vă mulțumesc pentru susținere încă o dată!! You are all awesome ~~



Mirror Covers(95)

$
0
0

Cu întârziere, revin cu o serie de postări în această rubrică ce a crescut extrem de mult în ultimul an. Am descoperit încă două cărți ce au coperte asemănătoare, și pot spune că ambele mi se par potrivite pentru subiectul cărților.

The Reluctant Widow de Georgette Heyer nu este o carte cunoscută mie, însă îmi place mult cum arată coperta ei. Dacă nu ar fi existat acea bandă bleo sub titlul cărții, cred că ar fi fost mult mai frumoasă. Jane Eyre de Charlotte Bronte este o lectură extrem de cunoscută și populară, fapt pentru care a avut numeroase coperte de-a lungul timpului. Aceasta de față mi se pare potrivită, tonurile fade, șterse fiind în ton cu atmosfera timpurilor de demult.

Ce părere aveți despre cele două coperte? Mie îmi plac ambele, însă inclin mai mult spre prima menționată. ^_^

Recenzie: Aproape îngeri de Sergiu Someșan

$
0
0


Gen: Ficțiune, Fantasy
Format: Paperback
Număr de pagini: 136
Data apariției: 2005   ||   Editura Vremea  ||   Sergiu Someșan   ||   Goodreads
Sinopsis:
"Am ajuns pe un coridor întunecos, luminat într-un capăt de o lampă de veghe care trimetea spre noi o lumină slabă. Cum mergea înaintea mea, mi s-a părut că în întunericul pâlpâitor al coridorului toată ființa ei e înconjurată de o aură palidă de lumina diafană, iar din umeri i se desprindea o pereche grațioasă de aripi. Am clipit de câteva ori și aripile au dispărut; am început să zâmbesc în sinea mea: dacă o vedeam pe Eloise cu aripi, era clar că începeam să mă îndrăgostesc de ea. Dacă nu cumva eram gata îndrăgostit."

Rating: 3.5/5

După cum am fost obișnuită de multe ori de autorul Sergiu Someșan, și de această dată am lecturat o carte care a inclus mai multe povestiri. Acestea nu sunt legate una de alta, și fiecare are ceva aparte, atrăgându-te prin stilul inconfundabil al autorului.

Prima povestire, intitulată Aproape îngeri (la fel ca și titlul cărții), cred că a fost povestirea mea preferată. Mi s-a părut interesantă, cu o idee la care nu m-aș fi gândit niciodată. Fantasticul a predominat, îngerii fiind creaturile pe care le-am întâlnit în cadrul acestei povestiri. Mi-a creat o senzație de visare și plutire asemenea îngerilor pe care autorul i-a prezentat.



Cea de a doua povestire, Fata de pe malul mării, a avut o altă idee trăznită aș putea spune, autorul surprinzându-mă mereu cu noutatea scrierii sale. Această povestire mi s-a părut oarecum amuzantă, protagonistul pe nume Paul fiind pus într-o situație destul de incomodă.

Acesta încearcă să scape de o tipă pe nume Ella, însă ea nu îi dă pace deloc. El o numește "piticanie"și spune că nu ar putea iubi o asemenea femeie (face orice numai să poată scăpa de ea). Paul însă are parte de un ghinion extraordinar, întrucât la final Ella revine cu o altă înfățișare. Nu mai este o piticanie, ci se află chiar la polul opus. Pe cât de mult m-a amuzat această povestire, pe atât de mult am simțit că are o notă oarecum... filosofică? Paul se lasă cuprins de destinul său, și nu se mai împotrivește.

Următoarele două povestiri, Poiana îngerilor și Cel din urmă unicorn, au fost cele mai ample din punctul de vedere al dimensiunii, dar și al subiectelor. Mi s-au părut interesante, însă am rămas tot cu gândul la primele două lecturate.

Dacă v-ar plăcea să citiți o carte alcătuită din 7 povestiri neobișnuite, nemaiîntâlnite, cu elemente fantastice, aceasta ar putea fi o alegere bună pentru voi. Sergiu Someșan are un stil de scriere foarte plăcut, și de fiecare dată vă va surprinde cu ceva nou, așa că nu vă veți plictisi. :D



Citate:
"Din câte îmi aminteam eu, parcă producea cu totul alte afecțiuni, și tocmai mă pregăteam să repet întrebarea, când omul a făcut trei pași iute ca fulgerul spre ușa biroului gării, a trântit-o după el și am auzit clar cheia cum s-a răsucit de două ori în broască. M-am întors spre cei trei munteni, dar aceștia se îndepărtau deja cu pași mari și cumpăniți și, văzându-le spatele lat, nu prea mi-a venit să le întrerup plimbarea. M-am apropiat de ușa închisă atât de brusc în nasul meu. Se auzea de dincolo de ea o voce înspăimântată:
- Nu mint, zău așa! Am auzit o voce care m-a întrebat de ferma Ronsson... Și despre ce fel de animale cresc acolo..." (p.8-9)

"- Acum ai văzut? s-a întors spre mine Eloise și mi-a zâmbit larg.
- Am văzut, dar zău că nu înțeleg, i-am răspuns, și chiar atunci unul dintre copii s-a răsucit prin somn și i-am văzut aripioarele. Albe și parcă diafane, dar perfect reale.
M-am aplecat peste alte paturi si am văzut că toți aveau aripi. M-am întors spre Eloise cuprins de un început de înțelegere." (p.17)

"Am strâns tare din ochi și am scuturat din cap, apoi i-am deschis iar, sperând ca visul să se destrame. Dar nu: cerul albstru, munții din zare și valea înverzită erau acolo, așteptându-mă, și pentru prima dată în viață m-am simțit cuprins de o neliniște nedefinită, ca și cum o primejdie vie, palpabilă ar fi plutit deasupra noastră în văzduhul transparent, care ne îmbăta cu mirosurile crude ale primăverii." (p.65)

Îi mulțumesc autorului Sergiu Somașan pentru că mi-a oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.

Coloreaz-o pe Alice în Țara Minunilor

$
0
0


Vă invit să o colorați pe Alice în Țara Minunilor alături de mine! Această carte de colorat este absolut superbă și nu m-am putut abține din a colora câteva ilustrății. ^_^

Aceasta este prima carte de colorat pentru adulți cu pagini albe pe care o am. S-a comportat frumos de tot în momentul când am colorat ilustrația cu creioanele colorate, și voi reveni într-o postare viitoare cu mai multe detalii despre această cărte minunată! ♥♥♥

Vă plac cărțile de colorat pentru adulți? Mie mi se par extrem de relaxante și cred că te pot ajuta să devii mai creativ și mai răbdător. :D






Recenzie: Albumul Daredevil. Neînfricatul de Miller & Romita Jr.

$
0
0


Album Daredevil: Neînfricatul (#1 - #5)
Apărută pe 25 aprilie 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 225, cu mult conținut extra
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Un copil zglobiu ca toți copiii, Matt face parte dintre aceia care cred în bine și care, poate de aceea, sunt ținta predilectă a celor care se cred stăpânii lumii. Un accident cumplit, căruia îi cade victimă pe când încearcă să salveze viața unui bătrân, îl răpește definitiv vederea. În loc ca acest lucru să îl înfrângă, Matt descoperă în sine o putere ce depășește orice așteptare. Voința și inteligența sa ieșite din comun îl ajută să profite de pe urma acuității supranaturale a simțurilor rămase pentru a face ca lumea să devină un loc mai bun și mai sigur. Misiunea nu e deloc ușoară, căci piedici sunt la tot pasul. Însă primul lucru pe care îl învață un orb este cum să nu se împiedice. Iar Matt nu e un orb ca toți ceilalți.


Rating: 5/5

S-a nimerit ca zielele acestea să stau cu gândul la albumul Daredevil: Neînfricatul, pe care l-am lecturat in one sitting. M-am apucat de această colecție de 5 benzi desenate, și nu am mai putut să mă opresc până când nu am ajuns la final.

Nu știam despre ce este vorba în Daredevil, îmi imaginam cu totul altceva, însă am avut o mare surpriză. L-am cunoscut pe protagonist, pe Matt Murdock, un băiat extrem de liniștit, un model demn de urmat pentru alți copii. Acesta trăiește alături de tatăl său, un boxer care încearcă tot ce poate pentru a pune o pâine pe masă pentru fiul său.

Rămas fără mamă, Matt duce o viață destul de grea deoarece tatăl său este mult mai trist față de cum era pe vremuri. Cu toate că băiatul este văzut ca fiind cuminte, el simte adrenalina în sânge și de multe ori se furișează din casă, mascat, și face diverse năzbâtii.



Nu mai durează mult până când bunătatea lui îl va costa pe băiat vederea, acesta rămânând orb. Compătimirea celor din jur nu îl va ajuta, el refugiându-se în sala lui preferată de box unde încearcă să își descarce furia. Fără succes însă.

Norocul lui va fi reprezentat de Stick, un personaj orb misterios care se va ocupa de pregătirea lui Matt pentru ceva măreț. El este cel care poate duce mai departe o luptă, singurul care are puterea să facă dreptate. Va trece el însă de testul la care Stick îl va supune? Va trebui să lecturați acest album ca să puteți afla! :D



Mi s-a părut foarte tare acest album! Am trăit alături de personaj la fiecare pas, iar povestea lui a fost interesantă și diferită de tot ce am mai lecturat până acum. Rămas orb, acesta reușește cu ajutorul lui Stick să devină mai puternic, să își dezvolte mai bine alte simțuri, și să fie capabil de multe lucruri pe care nici nu le visa înainte.

Cu toate acesta, el are momente când trece de o limită care îi este impusă, iar acest lucru îl va transforma într-o altă persoană. El va deveni Daredevil, după cum era batjocorit în copilărie, dar pe parcurs demonstrează că reușește să aibă parte de o evoluție.



Pentru fanii adevărați ai personajului Daredevil, acest album vine la final și cu o serie de surprize, pagini bonus care includ imagini și scenarii inedite.

Recomand acest album tuturor fanilor Marvel și ai iubitorilor de benzi desenate, întrucât arătă genial și vine la pachet cu o poveste interesantă, și multe materiale surpriză!!! Veți avea parte de lupte, o mică poveste de dragoste nebunesc de periculoasă, și o poveste foarte faină.




Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Recenzie: Războiul Vrăjitoarelor de Sibéal Pounder

$
0
0



Titlul original: Witch Wars
Seria: Witch Wars
Gen: Fantasy, Middle Grade, Umor, Aventură, Magie, Vrăjitoare
Format: Paperback
Număr de pagini: 272
Traducere: Lili Danilescu
Ilustrații: Laura Ellen Anderson
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 26 Aprilie 2016 | Editura Corint | Facebook Corint | Facebook Corint Junior | Goodreads
Sinopsis:
Corint Junior pornește o nouă serie dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani: Războiul vrăjitoarelor de Sibéal Pounder.

Vrăji și incantații, bătălii crâncene, chiar și pe pantofi...

Vai, RĂZBOIUL VRĂJITOARELOR a început.

În labirintul de conducte al orașului trăiește un neam de vrăjitoare puse pe fapte mari...

Dar Tiga Nusovtorov, eroina poveștii noastre, habar nu are de asta. Sau cel puțin habar nu avea până când o zână de basm îi spune că este vrăjitoare și o trimite în Ritzy City pentru a lua parte la Războiul Vrăjitoarelor, o competiție de ghicitori, la care iau parte cele mai caudate concurente... și un pantof uriaș!

Oare să aibă Tiga toate calitățile necesare pentru a câștiga? Hmm...

PUȚIN PROBABIL.


Rating: 3/5

Nu am mai citit de multă vreme o carte pentru copii de acest tip. Cu gândul la vremurile când citeam amuzantele cărți cu vrăjitoarea Pongwiffy, am lecturat acum Războiul Vrăjitoarelor, o carte plină de vrăjitoare și haz.

Autoarea Sibéal Pounder a creat o lectură numai potrivită pentru cei tineri, dar și pentru ceilalți ce doresc să citească despre locul de sub conducte, unde se văd pălării ciudate recuperate din zona de deasupra conductelor și unde are loc Războiul Vrăjitoarelor.



Această cărticică mi s-a părut extrem de hazlie și, chiar dacă nu îmi va rămâne peste ani și ani în minte, m-a bucurat extrem de mult lecturarea ei, și o voi păstra în bibliotecă cu mare drag.

Am cunoscut-o pe tânăra Tiga Nusovtrov Jărăzare și am călătorit cu ea spre Ritzy City unde avea să participe la Războiul Vrăjitoarelor, lucru la care ea nu se aștepta. Nici măcar nu știa că este o vrăjitoare, cea care a informat-o fiind Fran Zâna Fantastică! M-am amuzat extrem de des de replicile dintre personaje, și de numeroasele inserții care completau povestea mai mult.

Ilustrațiile realizate de Laura Ellen Anderson au fost extrem de bine realizate. Mi s-au părut atractive, amuzante, și mi-ar plăcea să le văd și pe cele din următoarele două volume ale seriei!! :D
Consider că s-au potrivit fain de tot cu textul cărții și m-au ajutat să îmi imaginez mai bine personajele, alături de ciudățenia, nebuniași hazul fiecăruia în parte.



Cred că acestă carte este numai bună pentru copii, și cred că aceștia se vor bucura de fiecare pagină în parte. Nu doar exteriorul cărții arată superb, dar și interiorul este atractiv, atât prin text cât și prin ilustrații.

Pentru cei care se rătăcesc pe parcursul lecturii, avem la început de tot o hartă foarte tare, hartă ce ne oferă detalii despre cum arată Ținutul Chiuvetăriei (ce denumire amuzantă!).

Vă recomand cu mare drag această poveste hazlie cu vrăjitoare, și sper să vă încânte! Mie mi-a oferit o stare de bine de fiecare dată când am citit-o, și am observat că nu aș mai fi pus-o jos din mână, de mult ce mă încânta.




Citate:
"- Dar ce este cu apa? întrebă Tiga. Nu este ploaie, nu-i așa?
- Nu, răspunse Fran, uitându-se la picăturile ce cădeau din norii întunecați. Vine din casele în care trăiește o vrăjitoare, din lumea de deasupra conductelor. Unele dintre ele nici măcar nu știu că sunt vrăjitoare, adăugă ea, ridicând din sprânceană." (p.23-24)

"- Ce-mi place cel mai mult la gem este cuvântul în sine. Gem. Este un cuvânt frumos, nu-i așa? spune Fluffanora, întorcând un borcan de gem și cercetându-l pe toate părțile. Gem. Gem. Gem. Gem.
Mavis ridică mirată o sprânceană.
- Nu participai la Războiul Vrăjitoarelor, Fluffanora?
Fluffanora dădu din cap că nu.
- Nu mă interesează, Mavis, nu mă interesează.
Chiar atunci, pe lângă ele trecu bătrâna vrăjitoare, cea cu pălăriile hidoase. Fluffanora și Mavis se uitară după ea cum își împinge anevoie căruciorul în josul străzii, în direcția în care se afla Aggie Hoof.
- Pălării autentice luate din conducte! Pălării originale din conducte! Cine vrea pălării originale pe care le-am luat din conductele de deasupra?
- DONNA, ZBOARĂ ODATĂ!
Aggie Hoof nu era deloc atentă. Bătrâna vrăjitoare se opri lângă ea.
- Pălării autentice luate din conducte!
- TE ROOOOOGGG! țipă Aggie Hoof.
În acel moment, vrăjitoarea zdrențuroasă crezu că a spus «TE ROG, dă-mi o pălărie!», ceea ce, desigur, ea nu spusese. Ca urmare, îi luă pălăria de pe cap lui Aggie și îi trânti în schimb una dezgustător de soioasă.
- Ta daaa! Ia uite ce ai, vrăjitorico, o pălărie autentică din conductele de deasupra!" (p.114-115)

"Fusta Șontâc-Șontâc
Cea mai neobișnuită invenție! Poalele fustei sunt atât de strâmte în jurul gleznelor, încât femeile, în loc să meargă normal, se bălăngăne ca niște pinguini bine îmbrăcați." (p.177)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Corint pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.

Recenzie: Orange (The Complete Collection 1) de Takano Ichigo

$
0
0



Orange. The Complete Collection 1 (Volumele 1-3)
Gen: Manga, Romantism, Young Adult, Shojo, Călătorie în timp
Limba: Engleză
Format: Paperback
Traducător: Amber Tamosaitis
Număr de pagini: 384
Format: 127 x 180 x 26 mm | 456 g
Data apariției: 26 Ianuarie 2016 || Editura Seven Seas P. || Goodreads || Mangafox
Sinopsis:
Orange: The Complete Collection is a romantic comedy manga series by shoujo author and artist lchigo Takano. This critically-lauded manga series will tug at your heartstrings with its central plot device about time travel and communication with a future self. Seven Seas will release Orange: The Complete Collection in its entirety in two separate 384-page omnibus editions. Each omnibus collection will contain wrap-around covers, colour inserts, and captivating shoujo-style artwork. Everyone has regrets in life. So who wouldn't take the chance to change the past if given the opportunity? When sixteen-year-old Takamiya Naho receives a mysterious letter, claiming to be from her twenty-seven-year-old self, her life is suddenly thrown into flux. The letter informs her that a new transfer student by the name of Naruse Kakeru will be joining her class, and to keep her eye on him. What is Naho to make of the letter's contents and its cryptic warning?

Rating: 5+/5

Sunt sigură că până acum ați realizat faptul că sunt o fană manga și anime. Nu am reușit să văd extrem de multe anime sau să lecturez așa multe manga în ultima perioadă, dar am reușit să relecturez o manga care îmi este la suflet.

Orange de Takano Ichigo este o manga alcătuită din 5 volume. Primele 3 volume au fost incluse într-o colecție pe care am reușit să mi-o achiziționez prin luna februarie a acestui an. Am savurat aceasta manga imensă până de curând, și mi s-a părut foarte fain să redescopăr povestea interesantă și fantastică a șase prieteni.



În centrul acțiunii se află o tânără pe nume Naho Takamiya, care în prima zi de școală a clasei a 11-a primește o scrisoare venită din viitor, de peste 10 ani, de la... ea însăși.

Ea consideră că scrisoarea este o glumă, însă nu pentru mult timp. Tot ceea ce scrie în scrisoare se adeverește încă din primele minute de când ajunge la școală, loc unde Naho îl va descoperi pe noul ei coleg de clasă, Kakeru Naruse.

Uimită de ceea ce citește în scrisoare, aceasta chiar simte o teamă pe care trebuie să o înfrângă pe cât de repede posibil, întrucât viața lui Kakeru va depinde de acțiunile lui Naho.



Alături de Naho, am cunoscut alte 4 personaje importante la acțiune: Azusa Murasaka, Takano Chino, Saku Hagitași Hiroto Suwa. Toți aceștia se vor implica în cadrul desfășurării evenimentelor pentru a reuși să îl salveze pe Kakeru de la moarte.

O poveste extrem de frumoasă despre prietenie, presărată cu dragoste, gelozie, neînțelegeri, teamă și amuzament pe alocuri, primele trei volume din Orange m-au făcut să trăiesc alături de personaje cum nu de multe ori mi se întâmplă.



M-am bucurat de fiecare cadruîn parte, și m-am îndrăgostit de stilulîn care Ichigo Takano a desenat această manga.

În aceste primele trei volume am stat cu inima strânsă, neștiind cum vor reuși personajele să îl ajute pe Kakeru. Am observat cât de temătoare este Naho, ea nereușind de foarte multe ori să își exprime sentimentele față de cei din jur. Cu toate că scrisoarea o înștiințează de regretele pe care le va avea peste 10 ani, ea tot nu reușește să treacă peste reținerile ei și să facă tot posibilul pentru a ajunge mai aproape de sufletul lui Kakeru. Se simte legată de mâini și de picioare, iar de multe ori își transmite sentimentele într-un mod greșit.

Naho însă nu este singura care face acest lucru, Kakeru fiind la fel de timid și retras cu ceea ce simte. Masca zâmbitoare pe care el o afișează este doar de fațadă, tristețea pe care o ascunde fiind atât de adâncă încât îi poate aduce sfârșitul.

Mi-a plăcut să văd o mică paralelă între lumea personajelor aflate în prezent, și cea a celor din viitor. Toată ideea de time travel, conceptul universurilor paralele, și alte nebunii de acest gen, m-au atras extrem de mult și m-au făcut din ce în ce mai curioasă.



Nu vreau să vă spun ce se întâmplă sau să vă dau alte spoilere, dar vă recomand din toată inima această serie. Este în topul preferatelor mele, și cred că reușește să combine foarte bine romantismul și prietenia ,cu elementele de călătorie în timp.

Personajele mi s-au părut expresive, au reușit prin acțiunile și replicile lor să mă atingă pe suflet, și abia aștept să apară la vară și adaptarea anime de care sunt entuziasmată. :D Până atunci, aștept să îmi ajungă și The Complete Collection 2 omnibus care conține celelalte 2 volume, pentru a avea toată această serie minunată în bibliotecă. ^_^




Citate:
"- It's a bit late to say something now... I'll just live with it!
- If all you do is «live with it»... then that's not much of a life." (p.50)

"The orange juice... was sweet, yet sour. The taste of sorrow." (p.146)

"Maybe it's impossible to live life without any regrets. Even when you know the future... you'll still mess up." (p.163)

"To my future self... Thank you... for sending the letter. I wonder if... today's present from Kakeru... reached the «Me» in the future...?" (p.215)

"«Regrets»... I regret how timid and meek I was back then... always telling myself that I couldn't do anything, never even daring to try. That's definitely something I regret. " (p.330)

Leul, vrăjitoarea și dulapul (Cronicile din Narnia #2) de C.S. Lewis

$
0
0



Seria: Cronicile din Narnia (The Chronicles of Narnia)
Titlul original: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Gen: Carte pentru copii, Carte ilustrată, Ficțiune, Fantasy, Aventură, Magie, Young Adult, Clasice
Format: Harback
Număr de pagini: 168
Traducere: Irina Oprea și Radu Paraschivescu
Ilustrații: Pauline Baynes
Format: 140 x 205 mm
Data apariției: Februarie 2016 | Editura Arthur | Facebook YoungArt | Goodreads
Sinopsis:
Peter, Susan, Edmund şi Lucy se ascund într-un dulap și ajung într-o altă lume, cuprinsă de o iarnă aprigă, fără sfârșit. Minunatul tărâm întrupat din cântul Leului Aslan a căzut pradă Vrăjitoarei Albe, care s-a autoproclamat regină și a făcut din Narnia un loc în care Moș Crăciun nu ajunge niciodată.

Numai Aslan, adevăratul rege, poate să salveze această lume și să aducă înapoi primăvara.


Rating: 5+/5

După ce am recitit Nepotul Magicianuluiprimul volum din seria Cronicile din Narnia, m-am bucurat să pot trece și la următoarea carte. Leul, vrăjitoarea și dulapul de C.S. Lewis este o carte care m-a prins iar în mrejele ei. Uitasem cât de frumoasă este lumea fascinantă a Narniei, dar de fiecare dată când am ocazia să citesc cărțile sau să văd filmele cu Narnia, redescopăr magia acestei serii.

De această dată am făcut cunoștință cu noi personaje, protagoniștii fiind patru frați pe nume Lucy, Susan, Edmund și Peter. Acțiunea de la început îi surprinde pe aceștia în perioada războiului, fapt pentru care ei sunt trimiși într-un loc sigur: într-o casă plină de secrete.

Joaca și curiozitatea fraților, în special a mezinei, a lui Lucy, vor duce la descoperirea lumii minunate a Narniei, unde domnește o atmosferă pe cât de frumoasă, pe atât de glacială. Zăpada și frigul acoperă întregul ținut al Narniei, cauza fiind Vrăjitoarea Albă care a pus stăpânire pe acest tărâm.



Pentru a-i reda viața Narniei, tuturor animalelor și plantelor care se află acolo, frații vor trebui nu doar să treacă peste problemele copilărești pe care le au, ci chiar să devină puternici și să poarte lupte de care nu se pot ascunde. Motivul? Se pare că ei nu sunt niște copii simpli în ținutul Narniei... ei sunt chiar regi și regine, iar destinul lor este unul măreț.

Mi-a plăcut la nebunie această carte! Mi s-a părut extrem de relaxantă și deja mi-a redeschis pofta spre lumea Narniei. M-am bucurat de personaje, de stilul minunat al autorului, de simplitatea lucrurilor pe care le-am întâlnit.

C.S. Lewis a creat o carte foarte frumoasă, el reușind prin talentul său să transmită sentimente de toate soiurile tuturor cititorilor, indiferent de vârstă. Animale vorbitoare, zăpadă pufoasă și liniștitoare, o prietenie între o fetiță și un faun, un bătrân ciudat dar calm și inteligent, au fost doar câteva elemente care m-au apropiat de această carte.



Personajul meu preferat cred că este tânăra Lucy, ea fiind cea care a dat frâu magiei, prin copilăria, bunătatea și inocența ei. Fiecare personaj pozitiv a evoluat de-a lungul acțiunii, lucru ce mi-a plăcut foarte mult. Evoluția personajelor este mereu importantă, ea demonstrând că protagoniștii au putut învăța din greșelile lor, lăsând la o parte comportamentul copilăresc, și comportându-se așa cum este necesar în situațiile dificile.

Recomand această carte (serie) fanilor de cărți fantasy pentru tineri, presărate cu un iz de lectură clasică, plină de învățăminte, aventură și magie. Vă invit pe tărâmul Narniei unde veți descoperi că încă o dată lupta împotriva răului are un final fericit, atâta vreme cât personajele pozitive luptă cot la cot, cu o dorință aprigă de a reda viața unui ținut de multă vreme pierdut! :)



Citate:
"- Și pot să te întreb, o, Lucy, Fiică a Evei, cum de-ai ajuns în Narnia? spuse domnul Tumnus.
- Narnia? Ce-i aia? făcut Lucy.
- Ăsta e tărâmul Narniei, spuse Faunul, unde ne găsim acum - adică tot ce se-ntinde între stâlpul cu felinar și marele castel Cair Pavel de la marea de răsărit. Iar tu... tu ai venit din Codrii Sălbatici ai Apusului?
- Am... am intrat prin dulapul din camera de oaspeți, zise Lucy.
- Ah! exclamă domnul Tumnus, cu o voce mai degrabă melancolică. Dac-aș fi tras mai tare la geografie pe când eram un Făunaș, fără-ndoială c-aș fi știut totul despre țările alea ciudate. Acum însă e prea târziu.
- Dar nu sunt deloc țări, spuse Lucy, aproape râzând. E chiar aici, în spate - cel puțin... nu mai știu. Acolo e vară." (p.15)

"- Ceva cald de băut, poate? spuse ea. Ți-ar plăcea?
- Da, vă rog, Maiestatea Voastră, zise Edmund, căruia îi clănțăneau dinții.
Regina scoase de undeva de sub mantie o sticluță care părea făcută din aramă. Pe urmă, întinzând brațul, lăsă să cadă o picătură pe zăpadă lângă sanie. Edmund văzu picătura în aer preț de o clipă, sclipind ca un diamant. Dar când atinse zăpada se auzi un șuierat și apăru un pocal bătut cu pietre prețioase și plin cu ceva aburind. Piticul îl luă imediat și i-l dădu lui Edmund, cu o plecăciune și un zâmbet - nu dintre cele mai plăcute. Edmund se simți mult mai bine după ce începu să soarbă din băutura fierbinte. Nu mai băuse așa ceva până atunci. Licoarea era foarte dulce, înspumată, cremoasă și-l încălzi până-n vârful degetelor de la picioare." (p.34)

"- Dar cum ar putea să fie adevărat, domnule? se miră Peter.
- De ce spui asta? întrebă Profesorul.
- Păi, în primul rând, zise Peter, dacă e adevărat, atunci de ce nu descoperă toată lumea țara asta de fiecare dată când intră în dulap? Vreau să spun că atunci când ne-am uitat noi nu era nimic; nici măcar Lucy n-a susținut c-ar fi fost.
- Și ce-are a face? spuse Profesorul.
- Păi, domnule, dacă lucrurile sunt adevărate, sunt acolo mereu.
- Chiar așa? zise Profesorul, iar Peter nu știu ce să mai spună.
- Dar n-a fost timp, spuse Susan. Lucy n-a avut când să se ducă la locul ăla, chiar dac-ar exista. A fugit după noi imediat ce-am ieșit din cameră. A durat mai puțin de un minut, iar ea susține c-a fost plecată câteva ore.
- Tocmai asta face ca povestea ei să fie, mai mult ca sigur, adevărată, zise Profesorul. Dacă există în casa asta o ușă care duce spre o altă lume (și trebuie să vă previn că e o casă cât se poate de ciudată și nici măcat eu nu știu foarte multe despre ea) - dacă, după cum zic, Lucy a pătruns într-o altă lume, nu m-aș mira deloc dac-aș afla ca lumea aceea are un timp doar al ei; astfel încât, oricât de mult am sta acolo, n-am consuma nimic din timpul nostru. Pe de altă parte, cred că nu sunt multe fete de vârsta lui Lucy care să poată să scornească așa ceva din capul lor. Dacă s-ar fi prefăcut, ar fi stat ascunsă suficient de mult timp înainte să iasă și să-și spună povestea." (p.45-46)

"- Ia uitați-vă! Un măcăleandru cu un piept foarte roșu. E prima pasăre pe care-o văd aici. Hm, mă-ntreb, oare păsările din Narnia or vorbi? Dacă te uiți bine, parc-ar vrea să ne spună ceva.
Pe urmă se întoarse spre Măcăleandru și-i zise:
- Te rugăm, poți să ne spui unde-a fost dus Faunul Tumnus?
În timp ce vorbea, Lucy făcu un pas spre pasăre. Aceasta zbură imediat, însă numai până la următorul copac. Acolo rămase cocoțata pe o creangă și se uită foarte atent la ei, ca și cum ar fi priceput tot ce vorbeau. Aproape fără să-și dea seama ce fac, cei patru copii se mai apropiară cu un pas sau doi de pasăre. Măcăleandrul mai zbură o dată până la următorul copac și-i privi din nou foarte atent. (N-ai fi putut găsi un măcăleandru cu un piept mai roșu sau cu niște ochi mai strălucitori.)
- Știți ceva? zise Lucy. Am impresia că vrea să ne ținem după el.
- Cam asta cred și eu, spuse Susan. Tu ce zici, Peter.
- Păi, n-ar fi rău să-ncercăm, spuse Peter.
Măcăleandrul păru să priceapă întru totul. Se tot muta dintr-un copac în altul, rămânea mereu cu câțiva metri în fața copiilor, dar de fiecare dată suficient de aproape ca să-l poată urmări cu ușurință. Îi duse așa o vreme, pe un drum care cobora ușor. Ori de câte ori Măcăleandrul se oprea, o pudră de zăpadă cădea de pe creangă. În scurt timp, norii de deasupra se risipiră, soarele iernii ieși la iveală, iar zăpada din jurul copiilor aproape că-i orbi cu strălucirea ei." (p.54-55)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Arthur pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere. Nu uitați să le vizitați și pagina de facebook: Youngart facebookEditura Arthur facebook!!


Recenzie: Uimitorul Om-Păianjen #6

$
0
0


Apărută pe 15 mai 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop


THE AMAZING SPIDER-MAN (UIMITORUL OM-PĂIANJEN) #6


Ultimul episod al primei povești din seria AMAZING SPIDER-MAN, în care toate oalele se sparg în capul lui Peter Parker. Parker Industries promite să construiască un sistem de închisori sigure pentru super-răufăcători, cu condiții de detenție mai omenești, însă Black Cat și Electro au altceva în gând… Secretele lui Silk au fost date în vileag!





Rating: 4/5

Din numărul trecut rămăsesem într-un oarecare suspans ce se datorase finalului benzii desenate. Spider-Man fusese capturat de Black Cat, chiar în timpul unei transmisiuni tv live, și urma să fie demascat în fața tuturor privitorilor.

Se pare că J.Jonah era atât de entuziasmat de demascarea Omului-Păianjen, încât nu a realizat că telespectatorii nu vor vedea absolut NIMIC, cauza fiind chiar J.J. care acoperea întreg cadrul cu fața sa! Ha, ha, ha!!!!

Numărul a început palpitant, și m-a amuzat încă din primele pagini. Reacția lui J.J. a fost de neprețuit, și parcă nici nu m-aș fi gândit la un scenariu mai bun de atât! Silk a fost în continuare prezentă la acțiune, și chiar a jucat un rol important, salvându-i viața lui Peter pentru a doua oară.



Numărul de față a încheiat într-un mod decent acest story arc, a fost plin de cadre electrice albastre, am avut parte de dinamism, puțin amuzament, câteva întorsături de situație.

Sunt curioasă ce se va întâmpla pe viitor, având în vedere că Black Cat se simte destul de puternică alături de gașca sa de răufăcători. Ea simte o evoluție binemeritată, devenind dintr-o "hoțomană măruntă", ceva mult mai mult: "regina hoților, regina criminalității, regina întregului oraș."

Chiar dacă nu a fost numărul meu preferat de până acum, m-am bucurat de evoluția acestei serii, și de finalul poveștii. Aștept cu mare curiozitate continuarea, și sper la cât mai multe cadre dinamice și interesante, care să mă țină în suspans.



Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!


Recenzie: Deadpool, Thor, Iron Man #11

$
0
0


Apărute pe 15 mai 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL #11 - " Intră în joc cu Neînfricatu'"


Sinopsis:
Demonul Vetis se va dovedi un băiat de treabă și încredere? Sau toți prietenii lui Deadpool vor sfârși în chinuri groaznice din cauza lui? Sunt senvișurile cu șuncă mai bune ca cele cu cașcaval? Două dintre aceste întrebări esențiale își vor găsi răspunsul în această ediție.






Rating: 5/5

Pactul cu demonul Vetis ajunge undeva spre final, și, după ce Wade are de furcă cu un nou personaj zis Bobby "Copiatorul" Tisdell, va da ochii cu Vetis și îi va râde acestuia în față.

Aflând că Deadpool l-a ucis deja pe Michael, demonul se enervează la culme, realizând că cea mai importantă sursă pentru puterea sa nu mai există.

În alt plan, apare Michael alături de diavol, și aflăm că aceștia la rândul lor încheie un mic "pact". Diavolul află de la Michael informații prețioase despre Vetis, și astfel îi permite acestuia să se întoarcă la viață. Dacă se va întâmpla sau nu acest lucru, rămâne să aflăm în numărul următor!

Până atunci, îl vom lăsa pe Deadpool Neînfricatu' să realizeze mai bine că s-a cam întrecut cu gluma și că e posibil "să fi dat de dracu'"!!!



Mi-a plăcut acest numărși am regăsit mult dinamism și culoare în el. A fost interesant să îl văd pe Michael discutând cu însuși diavolul, și chiar oferindu-i acesuia detalii pentru a-și putea salva pielea.

Alături de Deadpool (și Preston, desigur), am fugit prin întreg orașul încercând să îl prindem pe Bobby Tisdell, însă de multe ori am fost întrerupți de câte un personaj care s-a lăsat dus de nas de către "Copiator".

Unul dintre cele mai palpitante și interesante momente ale acestui număr a fost acela în care Wade dă nas în nas cu Daredevil, care i se pune în cale crezând că Deadpool fugărește oameni inocenți. Degeaba are Daredevil simțurile dezvoltate, căci nu își poate pune mintea cu a lui DPool! Wade găsește imediat o metodă de scăpare din lupta cu Daredevil, și chiar îi dă acestuia din urmă treburi de rezolvat.



Finalul mi s-a părut genial, și am fost aproape impresionată de curajul lui Deadpool, în momentul în care îi dezvăluie lui Vetis că i-a pus bețe în roate! Ha ha ha! Way to go, Wade!! Să vedem însă cum se descurcă cu nervii demonului, pentru că situația nu pare roz deloc, ci chiar... incendiar de roșie!



THOR #11 - "Ultima rugăciune" (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea 5/5)



Sinopsis:
Finalul spectaculos al poveștii luptei peste timp și spațiu dintre toți Thorii care au fost și vor fi vreodată și Gorr, Zeul Măcelar, făuritorul bombei pentru zei. După ce praful se așază, câți zei vor rămâne în picioare?






Rating: 5/5

Am așteptat parcă atât de mult timp pentru a ajunge la finalul luptei contra Zeului Măcelar, încât începusem să mă tem că nu va mai veni vreodată! Sau că nu va fi unul potrivit așteptărilor mele.

Așteptările au luat final, și pot spune că sunt extrem de mulțumită de finalul acestui story arc. Am fost cu sufletul la gurăîncă de la primele pagini în care bomba distrugătoare de zei a fost declanșată, și nu știam dacă va putea fi oprită.

Cu rugămințile tuturor și încrederea în Thor, acesta reușește în mod aproape miraculos să absoarbă toată explozia provocată de bombă! WOW! Nimănui nu îi vine să creadă, mai ales lui Gorr care își pune ultimele speranțe în fiul său. Fiul său se topește în fața sa, transformându-se într-un pumnal de piatră.



Thor îi curmă în sfârșit suferința Zeului Măcelar, punând astfel capăt pericolului care amenința întreaga lume. În acest story arc am privit cum Gorr s-a transformat din ce în ce mai repede într-o creatură fără suflet, care nu a mai ținut cont nici măcar de familia sa. Scopul său a devenit singura lui hrană, și nici măcar acela nu avea o logică. Toată ura pe care Zeul Măcelar o adunase de-a lungul timpului și-a creat-o singur cu mâna lui, depărtându-se încetul cu încetul de orice ar putea fi uman.

Mi-a plăcut cum s-a finalizat acest numărși mi s-a părut foarte bine echilibrat. După tensiunea și luptele întâlnite la început, am avut parte și de niște cadre mult mai relaxate, cu niște culori plăcute ce s-au potrivit de minune cu sentimentul de pace ce a reușit să fie restaurat. Asgard a prins din nou viață, zeii s-au înmulțitîn toată lumea, și am trăit profund alături de gândurile pașnice ale personajelor.



Cu toate că am reușit să îi întâlnim pe cei trei Thori laolaltă, fiecare dintre ei își urmează propria lui viață, întorcându-se în timpul lui. Ei nu își vor mai aminti de această întâlnire măreață care poate să fi fost unică, dar rezultatele luptei lor vor dăinui. Sunt curioasă ce nouă poveste începe din numărul viitor, când Thor se va întoarce în Midgard. :)




IRON MAN #11 - "Originea secretă a lui Tony Stark" (partea a doua)



Sinopsis:
„Originea secretă a lui Tony Stark” continuă! Ce preț a trebuit plătit? Care a fost învoiala? Care sunt urmările? Recorder 451 știe toate răspunsurile și Iron Man insistă să le afle și el.






Rating: 3/5

După ce am aflat că mama lui Tony Stark nu putea duce nicio sarcină la bun final, ne-au fost dezvăluite din ce în ce mai multe amănunte despre originea lui Tony, cum a reușit el să supraviețuiască cu toate că în mod normal nu ar fi putut să se nască în viață.

Recorderul 451 a avut o mare legătură cu Howard Stark, tatăl lui Tony furând acest android inteligent de la niște extraterești. Oferindu-i posibilitatea de a-și putea vedea fiul în viață, Recorderul 451 vine însă și cu anumite condiții. Șocați de ceea ce aud, părinții lui Tony pun în balanță toate informațiile, pentru ca la final să accepte propunerea ce le va salva fiul, dar și întreaga lume!



Mi s-a părut interesantă toată treaba cu "vă salvez fiul, dar va trebui să salvăm și lumea ca el să poată avea unde să trăiască". Recorderul rigelian este de o inteligență nemaivăzută, iar toate informațiile care se află în el duc la crearea Omului de Oțelși, evident, la salvarea lumii.

Cum a fost conceput Tonyîn totalitate va rămâne să aflăm pe parcurs. Numărul de față mi s-a părut că s-a terminat mai repede decât mi-aș fi dorit, însa am fost destul de mulțumită de ceea ce am aflat.

Ca și în numărul trecut, m-am bucurat de desenul lui Dale Eaglesham, stilul vechiși culorile fadeîmpletindu-se cu nuanțele puternice cu care am fost obișnuiți în Omul de Oțel.



Nu prea mai am foarte multe de zis despre acest număr. Nu a fost unul impresionant, ci pregătitor pentru ceea ce urmează în cotinuare. Sper că va fi ceva interesant și palpitant! :D



Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Alice în Țara Minunilor | Carte de colorat

$
0
0


Gen: Activități antistres, Carte de colorat, Cărți pentru copii
Format: Paperback
Număr de pagini: 96
Format: 287 x 224 mm
Data apariției: Aprilie 2016 || Editura Litera
Sinopsis:
„... la ce e bună o carte“, se gândi Alice, „fără desene sau dialoguri?“

Această carte minunată este plină de ilustrații care abia așteaptă să le colorezi. Toate personajele tale favorite sunt aici – Iepurele Alb, Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire și, desigur, Alice. Folosește-ți imaginația și distrează-te oferind culoare Țării Minunilor!

Rating: 5/5

Alice în Țara Minunilor - Carte de colorat este o apariție recentă de la Editura Litera. Am tot văzut-o pe internet de mai multe ori și m-am decis să încerc și această carte de colorat pentru adulți, chiar dacă mai aveam câteva alte cărți de colorat antistres.

Mi-a plăcut foarte mult povestea lui Alice, așa că orice carte ce ține de ea, îmi bucură ziua, lucru ce s-a întâmplat și de această dată.

La început mi s-a părut că ilustrațiile originale din această carte de colorat par destul de simple, însă am observat mai apoi că cele simple alternează cu cele mai complexe.



Cartea are un aspect absolut superb, exteriorul copertelor fiind primul care îți sare în atenție. Titlul auriu lucește foarte frumos, iar ilustrațiile așternute pe un fundal alb se văd foarte frumos, și te îmbie pentru a te apuca de colorat.



După ce am realizat o serie de clipuri în care coloram în cărți de acest tip, am observat că mulți dintre voi ați fost curioși de cum se comportă cartea la diversele metode de colorat. Am testat de această dată 3 metode de colorat, așa că vă voi spune cum m-am descurcat cu fiecare în parte.

CREIOANELE COLORATE

Prima ilustrație de care m-am apucat a fost cea în care Regina Roșie ordonă ca să i se taie capul lui Alice. Ilustrația mi s-a părut mai complexă, așa că am început cu aceasta pentru a avea un pic mai mult de furcă.

Mi-am luat toate creioanele colorate (cu toate că aveam senzația că am multe, nu sunt așa multe), și m-am apucat de treabă. Creioanele mele colorate s-au tot strâns de-a lungul timpului, unele fiind mai vechi, altele mai noi.

Cele care mi se par cel mai ușor de folosit pe foaia albăși netedă a acestei cărți de colorat, sunt cele de la firma Maped - Color Peps. Aceste creioane colorate se găsesc în diverse hypermarket-uri, au un preț bun, denumiri drăguțe, și se comportă foarte frumos în contactul cu hârtia. :D

Alături de ele, am utilizat și o serie de creioane de la firma Creta Color, creioane ce sunt calitative, dar nu au alunecat pe hârtie la fel de ușor pe cât au făcut-o cele menționate anterior.

Procesul de colorareîl puteți găsi în clipul meu denumit Coloreaz-o pe Alice în Țara Minunilor, sau puteți cerceta postarea de pe blog, în care am inclus niște poze cu rezultatul final.

Concluzia:
  • creioanele colorate se comportă frumos pe foaia albă a cărții
  • desenul a fost destul de complex, așa că a durat destul de mult până l-am terminat



CARIOCI ȘI MARKERE

Pentru că am intrat foarte bine în starea de colorat, am trecut la un al doilea desen, pe care l-am colorat utilizând carioci și markere speciale (A&G Markers). Am fost extrem de mulțumită de cum a decurs tot procesul, și am fost bucuroasă că hârtia a rezistat la ustentilele mele.

Concluzia:
  • foaia a rezistat extrem de bine; culorile nu au pătruns prin textura foii (nu s-au văzut pe cealaltă pagină)
  • recomand să nu se insiste cu o cariocă într-un singur loc prea mult, pentru că s-ar putea deteriora foaia încetul cu încetul (este și normal să se întâmple așa)
  • nu utilizați markere care conțin mult alcool, pentru că acelea ar putea să se imprime pe partea cealaltă a foii (exemplu: cele de la Copic)
  • durează mult mai puțin procesul de colorare
  • nu vă doare mâna la fel de mult ca la creioanele colorate :)))



ACUARELE

Se pare că două desene nu mi-au ajuns, așa că mi-am testat și acuarelele de la Winsor and Newton, pentru a-l colora pe pălărierul nebun. :D Și de această dată nu a durat așa mult până am terminat desenul (era și unul destul de simplist), așa că m-am simțit din ce în ce mai inspiratăși motivată (fapt pentru care am continuat și cu desenul numărul 4, pe care vi-l arăt cu altă ocazie :)) ).

Concluzia:
  • acuarelele se comportă foarte bine pe foaie
  • nu utilizați multă apăși nu insistați într-un singur loc, dacă doriți să evitați cât mai mult încrețirea vagă a foii sau imprimarea pe partea cealaltă
  • procesul de colorare durează destul de puțin, și nu vă va durea mâna de la el (cum se întâmplă uneori la creioanele colorate) ^^



Îmi place mult această carte de colorat, și apreciez că am avut ocazia să văd într-un singur loc toate ilustrațiile originale pe care John Tenniel le-a realizat pentru Alice în Țara Minunilor. Aceastea sunt variate, unele fiind simpliste, altele complexe, lucru ce cred că ajută foarte mult în a nu te plictisi, și a-ți oferi o alternativă pentru a termina un desen, chiar dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție. ^_^

Vă recomand această carte de colorat foarte faină, mai ales dacă sunteți fani ai lui Alice, și dacă vă place să fiți creativi sau să vă destresați. Paginile albe sunt fine, și permit o colorare ușoarăși niște rezultate frumoase, culorile finale fiind unele vii.


Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.

Carte de colorat pentru adulți | Tărâmul viselor - Fluturi și flori

$
0
0


Îmi place foarte mult faptul că din ce în ce mai multe cărți de colorat pentru adulți au apărut în România, așa că am prins și eu gustul relaxării prin colorare.

Având o înclinație spre latura artistică, m-am bucurat foarte mult atunci când am terminat de colorat un desen frumos cu flori și fluturi.



Cartea de colorat Tărâmul Viselor, apărută la Editura Corint, a prins și mai mult viață, și abia aștept să mai am ocazia de a umple alte pagini cu multă culoare. Vă invit să vedeți cum am colorat acest desen, și aștept părerea voastră despre ce am realizat, și despre cărțile de colorat. ^_^



VEZI PROCESUL DE COLORARE:




Reader Problems Book Tag

$
0
0


În ultimul clip am făcut un Book Tag pe care mi l-a dat Yoana. ^_^ Am vorbit un pic și despre "Povestea Ellei", o carte foarte frumoasă și amuzantă.

Dacă sunteți curioși, puteți vedea clipul Yoanei, și să îi lăsați un comentariu.

Tag-ul i l-am dat mai departe Lavinieiși oricui mai dorește să îl facă. :*

P.S.: Îmi plac la nebunie bujorii roz!!! ^_^




Viewing all 1194 articles
Browse latest View live