Quantcast
Channel: Secretele Simonei
Viewing all 1194 articles
Browse latest View live

Noutăți în bibliotecă (34) | Book Haul Februarie 2016

$
0
0


Trece timpul prea repede! Încă 3 zile și se termină luna. :-) Și, da, cărțile și comic-urile tot s-au strâns la grămadă, au complotat, și nu m-au lăsat să dorm o noapte fără să mă gândesc pe unde le voi mai înghesui! :))

Voi ce mai citiți? ^^



Nu par multe, dar sunt destule! :-) Vă las o listă cu toate adițiile din biblioteca mea în ultima lună. ^_^




  • de la autorul Ion Tița-CălinȚara în care nu mai e nimic de furat - Ion Tița-Călin
  • de la autoarea Călina Lavinia, cu autograf *thankies*: Copiii Întunericului (Neamul Corbilor #1) - Lavinia Călina
  • de la Editura NemiraRegina Roșie (Regina Roșie #1) - Victoria Aveyard
  • de la Editura Corint/Leda EdgeMândrie + Prejudecată + Zombie - Jane Austen & Seth Grahame-Smith
  • de la LEX Comics/LEX Shop
  • de la LibrisDe vorbă cu Emma - Vitali Cipileaga
  • cumpărată de pe Bookdepository: Orange (The Complete Collection 1) - Takano Ichigo





Aceasă manga de tip omnibus include 3 volume din seria Orange de Takano Ichigo. Mi-a plăcut foarte mult seria, așa că am fost extrem de bucuroasă când am aflat că a apărut tradusă oficial în engleză. :D Voi da pe viitor o precomandă și la Orange - The Complete Collection vol. 2 pentru a avea colecția completă. ^_^

Voi reveni cu o recenzie și detalii pe viitor. Vouă vă place să citiți manga sau alte romane grafice? :-)




Minunatele benzi desenate de la LEX Comics m-au amuzat/ținut în suspans și în această lună. Puteți citi recenziile pentru Deadpool, Thor și Iron Man 8, dar și pentru Uimitorul Om-Păianjen 3 dacă nu ați apucat deja. :D

Revin și cu recenzia pentru albumul cu Civil War care a apărut pe data de 25 februarie la LEX, un album care arată faaaain de tot. :D Numai bun pentru fanii Marvel!




Ceai Belin de fructe de padure & Mandrie + Prejudecata + Zombie

$
0
0


Duminică frumoasă, dragi cititori! :-D Cum vă petreceți penultima zi din februarie? Sper că vă relaxați, cum ar trebui să faceți înainte de începerea unei noi săptămâni.

M-am gândit să vă mai arăt ce ceai am descoperit săptămâna aceasta. V-am obișnuit deja cu obsesia pentru ceaiurile fructate (mai ales cele acrișoare), așa că nu mă pot opri din acest "hobby".

Ceaiul săptămânii este unul de la firma Belin. Cu toate că este mai scump (în jur de 5-6 lei) față de ceaiurile cel mai des cumpărate din magazine, am zis să îl testez, și nu regret această alegere.

Ingrediente: flori de hibiscus, fructe de aronia 24%, fructe de măr, fructe de măceș, coji de portocale, frunze de mentă, frunze de roiniță, fructe de zmeură 5%, corector de aciditate - acid citric, arome.



La o cană cu apă clocotită, se folosește un singur pliculeț de ceai, și se așteaptă 5-8 minute. Gustul intens, acrișor și fructat este absolut genial, și mă face să vreau să testez și celelalte ceaiuri din seria aceasta de la Belin. :D Mă bucur că un singur pliculeț este îndeajuns de concentrat pentru a-i oferi ceaiului un gust așa cum îmi place. ^_^



Cutia de ceai este frumos realizată, iar în interior cele 20 de pliculețe de ceai sunt ambalate individual la fel de fain. Cred eu că se merită investiția într-un astfel de ceai, mai ales dacă sunteți adepți ai ceaiului de fructe la plic.



Ceaiul l-am băut în noua mea cănuță cu bufnițe, care are o poveste extrem de hazlie. FIX în ziua în care mă uitam mulțumită în dulapul cu pahare și căni și îmi ziceam "Oh, Simona! Ce bine! Nu ai mai cumpărat căni! Totul arată destul de aranjat în dulap, nu este înghesuială!" am găsit o cană cu bufnițe care mi-a plăcut la nebunie. Am considerat-o un cadou timpuriu de mărțișor, și am abuzat-o deja în nenumărate rânduri.

De la Editura Corint am primit o carte apărută la imprintul Leda Edge intitulată Mândrie + Prejudecată + Zombie. Cartea este extrem de populară, și mi se pare interesant cum autorul Seth Grahame-Smith a reluat ideea cărții scrisă de Jane Austen, creând o lectură palpitantă plină de zombie.

Încă nu m-am apucat de lectura cărții, dar am citit primele pagini pentru a-mi forma o idee, și mi s-a părut destul de catchy la o primă vedere. Sunteți entuziasmați de această apariție? :D Am observat că a apărut și filmul la cinema, așa că poate îi veți da și cărții o șansă.




Recenzie: Alif Nevăzutul de G. Willow Wilson

$
0
0



Titlul original: Alif the Unseen
Gen: Clasice, SF, Aventură, Fantasy, Young Adult
16+
Format: Harback
Număr de pagini: 424
Traducere: Andra Matzal și Cosmin Postolache
Format: 140 x 205 mm
Data apariției: Octombrie 2015 | Editura Arthur | Facebook YoungArt
Goodreads
Sinopsis:
Într-un stat totalitar din Orientul Mijlociu, un tânăr hacker face tot posibilul să-şi protejeze clienţii – disidenţi, islamişti, proscrişi şi alte grupări supravegheate de lege – de Mâna Statului. Îşi spune Alif şi e îndrăgostit de o femeie din rândul aristocraţiei care îl părăseşte pentru un prinţ bogat, ales de familie. Din acest punct, viaţa lui Alif ia o turnură cu totul neaşteptată. Fiinţe supranaturale desprinse din negura timpurilor, o carte magică ce ascunde sensuri pe care oamenii nu le pot pătrunde, duşmani de temut de care Alif trebuie să se ascundă şi de care trebuie să-şi apere prietenii, toate acestea dau peste cap lumea până atunci banală a tânărului erou, aruncându-l într-o nebuloasă din care cu greu găseşte calea către linişte.

„O poveste plină de imaginaţie... Wilson ţese cu măiestrie o poveste captivantă în care îmbină lumea tehnologizată a prezentului cu folclorul şi religia Orientului Mijlociu. Pentru cititorii amatori de aventură şi aflaţi în căutarea unei poveşti originale acest excelent roman sparge tiparele genului cu aceeaşi uşurinţă cu care personajele sar dintr-o realitate în alta.” - Library Journal

Rating: 3/5

Nu auzisem de Alif the Unseen până în momentul în care a apărut la Editura Art, la imprintul Young Art, sub denumirea de Alif Nevăzutul. Subiectul acestei cărți nu m-a atras în mod special din descrierea cărții, însă am fost un pic intrigată de povestea tânărului hacker, întrucât nu mai citisem ceva de acest tip până acum.

În centrul acțiuniiîl avem pe Alif, un tânăr care locuiește în Orientul Mijlociuși are ocupația de hacker, lucrul său fiind făcut cu discreție, pentru a nu fi prins de Mâna, un mare hacker care se află la putere și își impune teroarea.

Aflăm despre protagonist că este îndrăgostit de o bună prietenă pe care o știe din copilărie, însă visele sale sunt năruite încă din momentul când fata, Intisar, este promisă în căsătorie altcuiva. Cu toate că și ea are sentimente puternice pentru Alif, faptul că statutul ei social este mai bun va duce la alegerea pe care tatăl fetei o face: căsătoria dintre aceasta și un alt personaj cu statut important, nimeni altul decât Mâna însuși.

Per total, cartea nu m-a impresionat, și chiar am fost plictisită pe alocuri. Nu mi s-a părut o lectură proastă, însă nu am reușit să rezonez prea mult cu cele citite. Au fost câteva schimbări de situație, dar nu am fost prinsă în mrejele lecturii, oricât de mult mi-aș fi dorit. Cu toate că începutul cărții a fost unul promițător, și chiar în multe pasaje răsfirate am apreciat minunatul stil peotic al lui G.Willow Wilson, nu am reușit să văd în această carte ceea ce au văzut cei care au premiat-o cu premiul "World Fantasy Award 2013".

Autoarea americancă la origine și cunoscută mai ales pentru seria BD Ms. Marvel, s-a convertit la islamism, subiectul cărții fiind astfel poate și o exprimare a unor concepții necunoscute tuturor despre lumea islamică. Am întâlnit numeroși termeni care m-au introdus în lumea musulmană și islamică, lucru ce mi s-a părut benefic pentru un cititor (chiar dacă nu am reușit să rețin mare lucru).

Foarte interesantă mi s-a părut apariția așa numitelor spirite ce țin de mitologia musulmanăși islamică, referindu-mă aici la djini, ghouli și efriți. Am mai întâlnit aceste spirite în Elias și spioana cărturarilor, și mi s-a părut foarte tare că am reușit în acest mod să descopăr niște lucruri necunoscute mie.

Dacă aveți o atracție pentru Orientul Mijlociu, puteți încerca această lectură, și poate vă va plăcea mai mult. Dacă ați citit cartea cumva, sunt curioasă cum vi s-a părut. :D



Citate:
"Năluca păru să se amuze. Își făcuse apariția pe nesimțite și se așează tăcută în interiorul cercului de cretă și cenușă din mijlocul încăperii, privindu-l pe Reza cu ochii ei galbeni. Reza își înăbuși un tremur. Vederea nălucii încă îl mai umplea cu senzații contradictorii de groază și triumf. Când o invocase prima oară, Reza nu crezuse cu adevărat că o entitate atât de puternică ar putea fi ținută în frâu prin câteva cuvinte bine alese, însemnate pe podea, cuvintele pe care slujnica lui analfabetă le-ar fi putut mătura oricând. Ăsta era un testament, spera el, al învățăturii profunde pe care o stăpânea. Reza reușise să înlănțuie năluca, și până la isprăvirea poveștilor, avea să revină zi de zi." (p.11)

"Alif nu le băgă în seamă, absorbit de înserare. Privea soarele care se-mbujora fierbinte, scufundându-se în deșert. Ajuns la ceasul lui cel mai sacru, Orașul începea să strălucească într-un văd de praf și fum. Undeva, între șirurile deorânduite de duplexuri și blocuri, Alif deslușea o fărâmă din Cartierul Vechi. Lovit de ultima suflare a soarelui, era scăldat într-o culoare care te lăsa fără grai: nu roz, așa cum era adesea descris în mod vulgar, ci mai degrabă un auriu-somon, ca apele unui vechi văl de mireasă, din mătase Janipur." (p.37)

"O căprioară îi sări prin fața pleoapelor, urmărită de un cerb. Peisajul pe care îl străbăteau era o platformă de Linux. știa că pe undeva trebuia să fie o capcană pusă pentru căprioară - era scris în Zile -, așa că urmări pasiv creatura care se împleticea, strivinduși piciorul într-o încrengătură ascunsă de semne grafice. Un Troian, se gândi Alif, o capcană camuflată cu multă iscusință. Probabil fusese acceptat de căprioară fără să-și dea seama, deschizând cine știe ce progrămel dubios din altă țară. Cerbul alerga mai departe, inconștient. Era un program de utilitate, incapabil să răspundă zbieretelor căprioarei, construit mai mult pentru scopuri practice decât pentru empatie." (p.205)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Arthur pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere. Nu uitați să le vizitați și pagina de facebook: Youngart facebookEditura Arthur facebook!!

Recenzie: Jumătate de Rege (Marea Sfărâmată #1) de Joe Abercrombie

$
0
0


Colecția: Nautilus
Seria: Marea Sfărâmată
Titlul original: Half a King
Gen: Ficțiune
Format: Paperback
Număr de pagini: 312
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 16 octombrie 2015 | Editura Nemira
Goodreads
Sinopsis:
„Ma voi razbuna pe ucigasii tatalui meu. Am jurat!“

Printul Yarvi a jurat sa recastige tronul pe care nu si l-a dorit vreodata. Dar mai intai trebuie sa supravietuiasca cruzimilor, lanturilor si apelor dure ale Marii Sfaramate. Si toate acestea cu o singura mana buna.

Inselatul ajunge inselator.

Mic si slab in ochii tatalui sau, Yarvi ramane singur intr-o lume in care nu conteaza decat forta bruta si sangele rece. El nu poate manui o sabie sau tine un scut, asa ca trebuie sa isi ascuta mintea ca pe o arma.

Tradatul ajunge tradator.

In jurul lui Yarvi se strange o frație care il va ajuta sa devina omul care trebuie sa fie pentru a infrunta toate intrigile si a razbi in misiunea lui.

Uzurpatul va ajunge, la randul lui, uzurpator?

Rating: 4/5

Auzind multe vorbe bune despre cărțile lui Joe Abercrombie, am devenit extrem de curioasă de acest autor, așa că am zis să îi testez o carte recent apărută la Editura Nemira. Jumătate de Rege este prima carte din seria Marea Sfărâmată, și a apărut în colecția Nautilus fantasy.

Eroul nostru, protagonistul cărții, este un tânăr extrem de interesant pe nume Yarvi. În ciuda sluțeniei sale, el ne demonstrează că mâinuierea sabiei cu mâna stângă nu este un impediment în a putea evolua în rolul care îi este destinat: cel de a fi rege.



Slăbiciunea și diformitatea lui care i-au marcat viața încă de la început, îl fac pe acesta să se retragă în sine și să se orienteze spre a deveni preot. Se pare că uneori însă nu poți scăpa de ceea ce îți este frică, așa că Yarvi este nevoit la un moment dat să devină o jumătate de regeJilțul Negru fiind al lui.

Chiar dacă a părut ca un blestem acest lucru, personajul reușește să își adune puterileși să își chibzuiască următoarele sale mișcări, cu toate că va avea și momente în care va face greșeli. Insecuritatea sa încă prezentă îl va ajuta să își depășească fricile și să devină șiret, puternic și să atragă de partea sa oameni de încredere.



Stilul lui Abercrombie mi s-a părut interesant, atractiv și m-a captivat din primele pagini. Am sesizat tonalități care m-au dus cu gândul la zeii nordici, am avut parte de personaje care mi-au plăcut mai mult sau mai puțin, de situații pline de tensiune și evenimente neașteptate, trădări, răzbunări, și multe altele care s-au împletit minunat laolaltă.

După ce am terminat de citit cartea și am pus în balanță toate gândurile mele, cred că am dedus că genul epic/high fantasy s-ar putea să nu fie în acest moment printre preferatele mele, după câte crezusem până de curând (de unde și nota mea). Voi mai testa pe viitor cărți fantasy, însă numai dacă simt că vor fi lecturi care mi s-ar potrivi. :D

Pentru fanii de fantasy, cred că Jumătate de Rege este o carte care trebuie citită, întrucât vă va captiva cu siguranță prin stilul și inteligența pe care Abercrombie vi le oferă. :)




Citate:
"[...] Cu un efort supraomenesc, se întoarse înspre Jilțul Negru.
Chiar ar putea sta pe el, între zei și oameni? El, cel care de-abia reușea să se forțeze să-l atingă cu tentativa aia de mână? Își impuse să întindă mâna, abia reușind să respire. Forțându-se să atingă metalul cu un deget tremurător.
Foarte rege și foarte dur. Așa cum trebuie să fie un rege." (p.31)

"Yarvi îl privi fix.
- Ai de gând să-l omori pe băiatul ăla?
Rulf își roti umerii ca și cum nu se simțea în largul său, însă Nimic și-i ridică pe ai săi.
- Dacă trebuie să aleg între moartea lui și a noastră, atunci da, îl voi ucide, pe el și pe toți cei de acolo, de jos. Se vor putea alătura regretelor mele." (p.163)

Îi mulțumesc editurii Nemira pentru că mi-a oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.

Experiment de Veronica Roth cu o nouă supracopertă tie-in

$
0
0


Până pe data de 11 martie când are loc premiera pe marile ecrane a filmului Allegiant (Experiment), puteți să citiți cartea Experiment, apărută acum la Editura Ledaîn ediția tie-in! Cred că arată destul de interesant această nouă copertă, și pentru fanii seriei va fi cu siguranță o adiție bună în bibliotecă. O puteți găsi deja în librării dacă sunteți entuziasmați de apariția ei. ^_^

Eu nu m-am apucat încă de seria Divergent de Veronica Roth, însă este pe lista mea în acest an. :D Am primele două cărți din serie și sper să fie pe gustul meu. Voi ați citit această serie? Sunt curioasă dacă v-a plăcut.

Recenzie: Ferbonia de Ioana Nicolaie

$
0
0



Gen: Aventură, Carte pentru copii, Carte ilustrată, Fantasy
Format: Harback
Număr de pagini: 280
Ilustrații: Ana Smărăndache
Copertă realizată de Alexandru Daș
Data apariției: Noiembrie 2015 | Editura Arthur | Facebook YoungArt
Goodreads
Sinopsis:
Ferbonia: o lume prietenoasă și colorată cu năzăreli, unde prima regulă este „Nu trece nepăsător pe lângă celălalt.“

Fil şi Luvia trebuie să dezlege misterul unor depozite ce apar în instalațiile Ferboniei. Îşi riscă în mai multe rânduri viaţa, descoperă fapte greu imaginabile şi îşi dau seama că unul dintre Profesori nu este ce pare a fi. Ajutaţi de micul Piper, animalul care-i îndrumă când lucrurile îşi ies din ţâţâni, cei doi trebuie să-şi salveze lumea și să stea în calea celui mai mare cutremur ce-a zguduit vreodată Ferbonia.

„O năzăreală perfect şlefuită despre salvarea Ferboniei. O poveste pentru care a meritat să îndur toate chinurile.“ - Darisa, câştigătoarea Campionatului de Năzăreli
„Un super roman poliţist. Hârhâr! Noroc cu Fil, care s-a dovedit plin de curaj, dar şi cu mintea brici a Luviei. Au folosit până la urmă toate indiciile pe care le-am dat.“ - Piper, fals animal de companie
„Şi eu care l-am socotit mereu un ratat! Cum de un zero la imaginaţie ca Fil a strâns într-o singură ramă atâtea poveşti minunate?“- Profesorul Vises

Rating: 3.5-4/5

În ultima perioadă am avut ocazia să citesc o carte pentru copii care m-a atras foarte mult încă din momentul apariției la Editura Arthur. Ferbonia de Ioana Nicolaie este o carte pentru copii foarte frumoasă, plină de imaginație și năzăreli, cu personaje simpaticeși plăcute pentru cititor.

Bogată în ilustrațiile superbe pe care Ana Smărăndache le-a realizat cu măiestrie și suflet, cartea reușește să te transporte în lumea Ferboniei, o lume imaginară nemaiîntâlnită de mine până acum. Personajele principale care ne vor fi alături sunt Fil și Luvia, doi prieteni care se ocupă cu o serie de reparații ale țevilor care se găsesc în lumea lor.

Organizată pe sectoare, Ferbonia are o serie de locuitori (instalatori, profesori, pirpirii, etc.) care își au rolul bine stabilit în comunitate și în sectorul repartizat.



Un element simbol al acestei cărți îl reprezintă năzărelile, fapt pentru care avem parte chiar și de un Campionat al Năzărelilor, numai bun pentru ferbonenii pricepuți în arta năzărelilor. Aflăm faptul că nu chiar oricine este așa priceput la a face o năzăreală, Fil nedescurcându-se la acest capitol, lucru ce îl întristează.

Răpirea lui Crax, unul dintre pirpiriii pricepuți de minune la năzăreli, va declanșa o serie de evenimente care ne vor ajuta să vedem cum Fil dă dovadă de prietenie, curaj, în timp ce încearcă să îl salveze pe Crax și să o ajute pe Luvia.

De aici, și până la ce urmează este cale lungă, însă Ioana Nicolaie ne poartă printr-o serie de povestioare care vor avea în centru mai multe personaje, printre care se numără Fil și Luvia, dar și Piper, animalul de companie a lui Fil.

Scrisă într-o manieră accesibilă pentru tinerii cititori, cartea le va deschide pofta spre lecturăși le va hrăni imaginația cu fiecare pagină citită. Cred că lectura poate fi testată și de cititorii mai în vârstă, însă eu o recomand cel mai mult pentru copii, întrucât am considerat cartea în sine ca fiind una mai copilărească.



Ilustrațiile nu vă vor lăsa de multe ori să treceți prea repede cu privirea la altă pagină. Vă vor ajuta să realizați mai bine cum ar arăta Ferbonia, așa că trebuie să vă rezervați minute bune pe care le veți petrece savurând pagini întregi pline de culoare și fantezie. :-)



Multe creaturi fantastice vă vor zâmbi dintre file, iar la final veți avea norocul să dați și peste o hartă care vă va ajuta să înțelegeți împărțirea pe sectoare a Ferboniei. Îmi plac la nebunie cărțile cu hărți, iar aceasta nu a fost o excepție.




Citate:
"- Te rog, n-ai putea să-mi miști puțin aripile? continuă fluturele, de parcă i-ar fi auzit întrebarea.
Se începu să maseze puful multicolor, sperând că astfel tot răul o să dispară. Dacă ar fi prins o adiere de vânt, ar fi fost altceva. Așa însă, ce putea face unul ca el, cu mâini atât de neputincioase? Temându-se că totul e în zadar și că n-o s-o scoată la capăt, nu văzu că niște nori negri umpluseră cerul. Nu tresări la primul strop și nici la picurii care-l urmară. Își dădu seama de pericol doar la primul tunet care zgudui valea. Ar fi trebuit să fie la adăpost... Dar nu, acum avea de făcut o treabă mai importantă. Trebuia să-l apere pe bătrân de picurii tot mai reci. Din păcate, deși îl învelise cât putuse de bine cu bietele lui aripioare, în câteva minute ajunseră amândoi uzi leoarcă." (p.39)

"- Și-atunci... Iartă-mă... Dar oare vei vrea să fii soția mea? șopti temător Cavalerul.
Zâna, fericită, dădu din cap că da. Nu mult după aceea făcură o nuntă nemaivăzută la care invitară cerbi, curcani de peșteră, trandafiri negri, mesteceni, două armate prospere și o mulțime de cavalerițe. Și-au trăit mulți ani fericiți. Și, cum 9 martie vine în fiecare primăvară, sigur mai trăiesc și azi. Din când în când presară câteva firimituri de mucenici eterni în lumea noastră. Niciodată nu se știe la cine ajung... Dar dacă vedeți un cavaler zburând deasupra casei, sau poate o zână, atunci să știți că ați putea fi chiar voi norocoșii." (p.201)

"Până să apară primii trifoi, pe coama dealului fusese întotdeauna liniște. Plantele își vedeau de propria casă, de parcă ar fi fost niște domni pasionați de ordine și curățenie. Să-și afâneze pământul, să culeagă rouă sau să țină de vorbă razele de soare învățaseră încă de când își ițiseră capul din zăpadă. Să se ajute unele pe altele și să se joace cu insectele era distracția lor principală. Nu se gândeau niciodată la toamnă, deși teiul din vecini le povestea mereu despre hainele nemaipomenite - «numai culori, o să vedeți!» - pe care le va purta el în septembrie." (p.217)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Arthur pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere. Nu uitați să le vizitați și pagina de facebook: Youngart facebookEditura Arthur facebook!!

Recenzie: Civil War Comic

$
0
0


Apărută pe 25 februarie 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 208
LEX Comics Facebook // Cumpără benzi desenate de pe LEX Shop




CIVIL WAR (#1 - #7)


Sinopsis:
În urma unei tragedii cumplite, în spațiul public apare un subiect neașteptat: trebuie supereroii să răspundă în fața autorităților și să se supună acestora? Căpitanul America și Iron Man, vechi prieteni și colegi în echipa Răzbunătorilor, au opinii divergente. Spiritele se încing și nu mai e decât un pas până la izbucnirea unui veritabil război civil! Scenaristul Mark Millar și artistul Steve McNiven divizează Universul Marvel, punând prietenii să lupte împotriva prietenilor, într-una dintre cele mai spectaculoase și de succes povești din toate timpurile!



Rating: 3.5-4/5

Încă de când am auzit de adaptarea cinematografică pentru Civil War, am cercetat un pic despre ce este această serie, însă nu am fost dumirită până nu am citit primul album Civil War, apărut la LEX Comics, album ce cuprinde 7 părți.

Albumul are în jur de 200 de pagini, arată fain de tot, imaginile sunt clare, colorate frumos, coperta este lucioasă, un pic grosuță, iar mirosul de bandă desenată proaspăt scoasă de la tipografie se va simți multe luni/ani de acum în colo. :D

În timp ce citeam banda desenată, sau mai bine zis, când am ajuns la finalul ei, nu am putut decât să îmi spun un singur lucru: lumea Marvel a luat-o razna. Sau cel puțin creatorul ei, în acest caz Millar fiind vinovat.



Plot-ul acestei serii pornește de un accident provocat de acei supereroi care nu sunt cei "adevărați", de "primă clasă", cei care știu ce trebuie să facă în situațiile extreme. După ce o serie de tineri inocenți mor, guvernul ia hotărârea că supereroii trebuie înregistrați și demascați, pentru a se putea crea astfel o ordine, și să existe o încredere și din partea cetățenilor "terifiați".

De aici, și până la nebunia care se iscă până la finalul albumului, nu este cale lungă. Se iscă Războiul Civil (Civil War) între supereroi, aceștia împărțindu-se în tabere: cei care se înrolează sub conducerea S.H.I.E.L.D., și rebelii, care nu sunt de acord cu decizia guvernului.

Cel care va fi de partea guvernului și va conduce armata supereroilor ce vor deveni "legitimați", este nimeni altul decât Tony. În tabăra opusă, a rebelilor, în avem pe Căpitanul America, care își susține bine de tot punctele de vedere, la fel ca și Omul de Oțel.

Dacă de multe ori sunteți obișnuiți să râdeți alături de supereroi, de această dată nu prea o puteți face. Am simțit Războiul Civil cu adevărat, atmosfera apăsătoare, negativă și mohorâtă fiind prezentă de la început și până la sfârșit. Acest lucru nu mi-a plăcut chiar atât de mult, din păcate, însă m-am adaptat. Mare salvatoare a fost scena când Spider-Man s-a demascatîn fața unei lumi întregi iar J.J.Jameson a căzut efectiv cu roatele în sus!



Chiar dacă grafică mi-a plăcutîn cea mai mare parte (au existat și scene care nu mi s-au părut chiar atât de bine muncite), nu am trăit alături de persoanaje pe cât de mult mi-aș fi dorit. Războiul din lumea Marvel mi s-a părut relativ absurd, lucru pe care îl deduce și Căpitanul America undeva spre final, când totul devine mult prea intens, iar vieți multe încep să fie pierdute.

Ce va mai urma în acest Civil War, nu știu, însă îmi imaginez că lupta continuă, iar multe alte personaje vor muri.

Numărul mi s-a părut destul de bine realizat, însă nu mi s-a părut logică înlănțuirea evenimentelor, sau mai bine zis, nu am văzut logica acestui război (asta înseamnă că sunt în tabăra rebelilor?). Am avut parte de extrem de multe personaje prezente la acțiune, lucru ce mi-a dat de câteva ori o mică dificultate în a mă concentra asupra lor. Cu toate acestea, m-am bucurat de scenele create de ilustratorii Steve McNiven, Dexter Vinesși Morry Hollowell. Dacă sunteți fani ai universului Marvel, vă invit să vă aventurați în acest război și să vedeți de partea cui sunteți: a guvernului sau a rebelilor? :)



Puteți comanda aceasă bandă desenată de la LEX Shop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi fără nicio problemă benzile desenate în librării (Cărturești, Libraruim), Redgoblin, în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!

Copiii întunericului - Tu cât de mult te poți ascunde de magie?

$
0
0


Gen: Ficțiune, Fantasy
Format: Paperback
Număr de pagini: 288
Format: 107 x 178 mm
Data apariției: noiembrie 2014 | Editura Herg Benet
Goodreads
Sinopsis:
“Tu cât de mult te poți ascunde de magie?”
Roxana și Nicol, două adolescente cu personalități aparent diferite, devin cele mai bune prietene după o noapte în care viața li se va schimba complet. Împărtășind același secret, ele vor încerca timp de mai mulți ani să ducă împreună o existență cât mai banală, cotidiană, pentru a se ascunde de cei care le doresc, probabil, moartea.
Dar chiar secretul nu este ceea ce pare. Devenite pioni în mijlocul unei confruntări seculare între cele mai puternice neamuri de vrăjitori, cele două tinere au de ales între a fugi mereu sau a-și înfrunta adversarii. Întunericul este însă foarte aproape, mult prea aproape…
Magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri, iubiri blestemate; un creuzet al coșmarurilor devenite realitate, în care moartea pândește din colțul oricărei străzi, în ochii oricărui trecător și chiar din adâncul propriului suflet. Lupta abia a început, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodată să fie cel care va câștiga supremația asupra întregii lumi.

Rating: 4/5

Auzind în ultima vreme foarte multe despre cărțile Laviniei Călina, am devenit extrem de curioasă despre stilul de scriere al acesteia. Pusesem ochii de mai mult timp pe seria Ultimul Avanpost, însă am primit o carte surpriză de la autoare, având astfel ocazia să citesc înainte de toate Copiii Întunericului, prima carte din seria Neamul Corbilor.

Nu am avut ocazia să citesc prea multe cărți de la Editura Herg Benet, și nu știu exact ce autori români de acolo sunt pe gustul meu, dar Lavinia a reușit să mă captureze prin cartea ei, încă de la primele pagini. Mi-a plăcut mult formatul mic al acestei cărți, numai bună "de cărat în buzunar" (geantă), și alături de ritmul catchy și stilul lejer de lectură al Laviniei, am observat cum dădeam pagină după pagină, curioasă de ceea ce avea să se întâmple.



Protagonistele acestei cărți sunt două tipe pe nume Nicol și Roxana, aparent normale la o primă vedere, însă ele sunt cu mult mai mult de atât. Lectura a început în forță, autoarea prezentând o întâmplare din trecutul celor două fete, întâmplare care le va face să fugă de lucrurile pe care ele nu le doresc în viața lor. Cartea se continuă în viitor, după ce adolescentele cresc și se retrag cât mai departe de ochii lumii, pentru a se feri de pericolul care le urmărește.

Stilul alert regăsit la începutul cărții nu a dispărut pe parcurs, lucru ce m-a bucurat. Am simțit mai mereu o curiozitate, și am citit din ce în ce mai repede pentru a afla mai multe despre lumea creată de Lavinia Călina: o lume în care se îmbină normalul, cu elementele fantastice.

Ici colo am întâlnit combinațiile rom-engleză care par destul de la modă printre tineri în ziua de astăzi, însă nu mi s-au părut deranjante, dimpotrivă: au ajutat la definirea comportamentului unor personaje (Nicol). Există o serie de replici și scene care nu ar fi potrivite pentru orice vârstă (nimic exagerat), așa că nu recomand cartea aceasta copiiilor.



Fanii cărților ce au ca subiect vrăjitoarele ar putea citi cu mare interes Copiii Întunericului în care avem parte de un război între marile clanuri de vrăjitoare din universul creat de autoare. Am asistat la numeroase răsturnări de situație, și am fost de multe ori surprinsă de anumite aspecte pe care le-am descoperit. Nu am simțit o legătură strânsă cu un personaj anume, însă am fost intrigată, și am citit cartea cu o mare plăcere și interes.

Fiecare personaj mi s-a părut interesant în felul lui, Nicol fiind preferata mea. Stilul ei de a se comporta și de a vorbi mi s-au părut atractive, nu știu sigur de ce, însă acest lucru ce m-a făcut să îi urmăresc mai îndeaproape comportamentul.

Sunt curioasă ce se va întâmpla în următorul volum, și mi-ar plăcea să aflu mai multe detalii despre clanurile de vrăjitoare, mai ales despre Neamul Corbilor care este cel ce dorește să fie la putere. Aștept să văd în continuare care este destinul lui Nicol și al Roxanei. :)





Citate:
"Timpul trece repede. Lumea se schimbă. Anii pe care îi petrecem clădindu-ne visele sunt ani irosiți, clipe din viață pe care le pierdem construind într-o lume imaginară ceva ce nu o să avem niciodată șansa de a realiza în lumea reală." (p.25)

"- Oamenii sunt creaturi minunate, îmi spuse ea. Fiecare are ceva special, unii sunt înzestrați cu abilități artistice, devin pictori, scriitori, actori îndrăgiți. Alții au logica de partea lor, mari matematicieni, arhitecți, știu și eu... Unii pur și simplu au o inimă bună, un suflet mare, să știi că și asta e o calitate pe care nu mulți o au. Iar alții... alții sunt ca noi." (p.76)

"Să nu îți fie frică de întuneric, căci de la întuneric știi la ce te poți aștepta, să îți fie frică de lumină, căci lumina e cea care te orbește." (p.86)

"Oamenii vin și pleacă din viața ta. Chiar dacă au fost prezenți pentru o scurtă perioadă sau una mai îndelungată, atunci când îi pierzi lasă în urmă un gol cât de mic în inima ta. Să pierzi pe cineva grav e cumplit." (p.239)


Călătorind cu Alice prin Țara Minunilor

$
0
0


Gen: Ficțiune, Clasice, Cărți pentru copii, Fantasy, Literatură Britanică
Format: Cartonată
Număr de pagini: 64
Format: 220 x 300 mm
Apărută în 2015 la editura Univers Enciclopledic Junior
Sinopsis:
Operă a scriitorului britanic Lewis Carroll, Alice în Ţara Minunilor este o povestire cunoscută, îndrăgită în toată lumea, şi o lucrare clasică a literaturii pentru copii.

Luându-se după un iepure alb, Alice ajunge într-o lume fantastică, plină de făpturi şi lucruri ciudate.

Iepurele de Martie, Pisica de Cheshire, Pălărierul Nebun, Regina de Cupă sunt doar câteva dintre personajele pe care le întâlneşte. Fetiţa merge la un ceai şi joacă o partidă de crochet, şi, ori de câte ori mănâncă sau bea ceva, ea creşte sau descreşte, aceste transformări preschimbând următoarea întâlnire într-o adevărată aventură.

Talentata povestitoare Arnica Esterl a prelucrat textul scris de Lewis Carroll respectând limbajul folosit de acesta, iar ilustratoarea Marina Marinelli a înzestrat figurile groteşti cu trăsături caracteristice, adăugând acestei capodopere stilul ei artistic profund original.

Rating: 5+/5

Alice în Țara Minunilor este una dintre acele cărți ciudate pe care dorești să le recitești la o anumită perioadă de timp. După ce am lecturat cartea acum câțiva ani, am avut ocazia să o citesc din nou acum (cu ocazia Cartepidemiei), și să mă bucur de o nouă ediție a acestei povești create de autorul Lewis Carroll.

Adaptarea cărții apărută la Editura Uninvers Enciclopedia Junior este una realizată de Arnica Esterl, și pot spune că mi s-a părut că a sunat fain de tot. Nu sunt extrem de pretențioasă atunci când vine vorba de unele adaptări/repovestiri, așa că nici de această dată nu m-am axat pe acest lucru, ci pe aventura Alisei.



Într-o lume a visului care pare extrem de reală, tânăra fată călătorește în locuri fantastice, unde pisicile pot dispărea, iepurii pot întârzia chiar dacă au ceasul "în buzunar", personajele se poate micșora sau mări, aricii pot fi folosiți pe post de mingii la jocul de cricket, iar lumea poate fi extrem extrem de nebună!

Ce mi s-a părut interesant, ca și prima dată când am citit Alice în Țara Minunilor, este faptul că protagonista, dar și celelalte personaje, își pun o serie de întrebări, sau oferă răspunsuri care par să nu aibă sens. Întrebăriși răspunsuri extrem de ciudate, pe care numai copiii parcă le-ar putea concepe. Am simțit însă că în tot acel nonsens al lor am reușit să văd și un sens ascuns, ceva logic și numai bun de analizat. :D



Am admirat cu mare drag toate ilustrațiile minunate realizate de Marina Marinelli, și am poposit minute bune cu privirea pe fiecare în parte. Tonurile pământii utilizate mi s-au părut potrivite pentru această poveste, și au fost frumos combinate cu o serie de culori vii, precum sunt galbenul sau roșul.

Cartea arată foarte frumos, și mi se pare atractivă nu doar pentru cei mici care ar fi cuceriți de ilustrații, ci și pentru cei mari care doresc să se detașeze prin lecturarea unei povești clasice, pline de întâmplări fantastice ciudate. Fanii cărților cu Alice vor adora cu siguranță această ediție, și vor zâmbi amuzați la peripețiile prin care trece fata, dar și la imaginile care reprezintă într-un mod aparte lumea creată de Lewis Carroll.



Dacă nu ați apucat încă să lecturați această carte, vă recomand să o faceți. Veți fi surprinși de stilul autoruluiși de povestea neobișnuită pe care el a conceput-o la început pentru o persoană reală pe nume Alice! Când vă săturați de normalitatea lumii în care trăiți, fugiți alături de Alice pe urmele Iepurelui întârziat, și veți reuși să participați într-o lume unde toată lumea este nebună! Inclusiv voi, cititorii! :-)




Citate:
"- Da' tu cine ești?
Bună întrebare! Fetiței nu i se păru un început de conversație promițător și răspunse cam sfioasă:
- În clipa asta, nci eu nu știu sigur, domnule. Știu doar ce eram când m-am sculat azi-dimineață. Dar de atunci cred că m-am schimbat de câteva ori.
- Cum vine asta? întrebă Omida sever.
- Cum să vă spun asta mai clar? Eu nu sunt deloc eu, vedeți dumneavoastră...
- Nu, nu văd, spuse Omida.
- Nu pot să vă explic mai bine, fiindcă nici eu însămi nu înțeleg. Cum, în cursul zilei, mi-am schimbat dimensiunile așa de des, sunt pur și simplu derutată." (p.30)

"- O să țin minte, spuse Pisica și prinse să se facă nevăzută încetul cu încetul, începând cu vârful cozii.
Până la urmă dispăru de tot și doar rânjetul mai rămase un timp. Restul pisicii dispăruse.
- Am văzut de mai multe ori pisică fără rânjet. Dar un rânjet fără pisică? E cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut vreodată." (p.38)


Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.

Origin - cartea 4 din seria LUX de Jennifer L. Armentrout la Editura Leda!

$
0
0


Pentru fanii seriei LUX de Jennifer L. Armentrout, Editura Leda are o veste foarte bună! Cartea 4 din serie a fost publicată, așa că dacă sunteți curioși ce se întâmplă în continuare în Origin o puteți găsi în librăriile din București de la finalul săptămânii viitoare, iar în restul orașelor pe la începutul săptămânii care urmează.

Dacă nu mai aveți răbdare, o puteți comanda deja de pe site-ul Editurii Corint. :D

Lectură plăcută! ^_^

Mândrie + Prejudecată + Zombi de Jane Austen & Seth Grahame-Smith

$
0
0



Seria: Mândrie + Prejudecată + Zombi
Titlul original: Pride and Prejudice and Zombies
Gen: Ficțiune Istorică, Horror, Paranormal, Zombi, Umor
Format: Hardcover
Număr de pagini: 384
Traducător: Claudia Roxana Olteanu
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 10 Februarie 2016 | Fb Leda Edge | Editura Corint | Fb Editura Corint | Goodreads
Sinopsis:
„ESTE UN ADEVĂR UNIVERSAL CUNOSCUT CĂ UN ZOMBI CARE A APUCAT SĂ MĂNÂNCE UN CREIER VA SIMTI NEVOIA SĂ MĂNÂNCE ŞI MAI MULT CREIER.”

Aceasta este prima frază din Mândrie prejudecată zombi, o ediţie extinsă a îndrăgitului roman de Jane Austen, în care apar scene noi-nouţe de măceluri cu zombi şi oase sfărâmate. Povestea începe cu o molimă misterioasă care s-a abătut asupra liniştitului sătuc englezesc Meryton – şi morţii revin la viaţă! Brava eroină Elizabeth Bennet este hotărâtă să înlăture definitiv ameninţarea zombilor, dar curând este distrasă de sosirea în sat a trufaşului şi arogantului domn Darcy. Ceea ce urmează este o delicioasă comedie de moravuri, cu multe dueluri verbale între cei doi tineri îndrăgostiţi – şi cu înfruntări şi mai violente pe câmpul de luptă scăldat în sânge.
Va putea Elizabeth să nimicească odraslele lui Satan? Şi să depăşească prejudecăţile sociale ale moşierilor cu conştiinţă de clasă? Plină de poveşti de dragoste şi inimi sfărâmate, confruntări cu săbiile, canibalism şi mii de cadavre în putrefacţie, Mândrie prejudecată zombi transformă o capodoperă a literaturii universale într-o lectură captivantă pe care nu o mai poţi lăsa din mână.

„Declar oficial că sunt mai mult decât fascinat de această carte.” - Entertainment Weekly
„Adevărata întrebare este: dacă domnul Darcy e infectat de molimă,va avea Elizabeth tăria de a-l decapita la timp?” - Salon.com

Rating: 2/5

În urmă cu vreo doi ani am descoperit prin blogosferă și pe Goodreads o carte care mi-a atras oarecum atenția, fiind curioasă de ce se face vâlvă în jurul ei. Această carte este Mândrie + Prejudecată + Zombi, o carte în care autorul Seth Grahame-Smith încearcă să creeze dintr-o carte clasica, una palpitantă, în care horror-ul să se îmbine cu elementele de umor.

Am citit prin perioada liceului o variantă pentru Mândrie și Prejudecată (în limba engleză) și mi s-a părut ok. Nu am fost fascinată într-un fel anume, însă a fost o lectură destul de relaxantă, care m-a dus cu gândul la vremurile de demult.



Aveam așteptări destul de mari de la această lectură, ținând cont de faptul că am văzut-o foarte des pe mai multe blog-uri, ca mai apoi să aflu că avem parte și de o adaptare cinematografică. Am fost destul de dezamăgită de această carte, prin simplul fapt că nu m-a ținut prinsă între paginile ei așa cu mi-aș fi dorit.

Personajele nu m-au impresionat deloc, excepție făcând faptul că femeile se antrenau pentru a se lupta cu nenumiții care le puteau omorî oricând. Stilul și lectura în sine mi s-au părut destul de plictisitoare, hazul la care mă așteptam nu a fost prezent prea mult, sau nu am reușit eu să mă bucur prea bine de umorul autorului.

Mi s-a părut interesantă denumirea pe care Grahame-Smith a atribuit-o zombiilor: nenumiții. Am considerat mai atractiv și promițător acest lucru decât au fost întâlnirile dintre zombi și personaje. Mă așteptam la lupte adevărate, care să mă țină în suspans, să mă înfricoșeze și să mă amuze peste măsură. Nu am avut parte de ele, iar când au fost, nu mi s-au ridicat la așteptările mele. Am fost mai ocupată cu încercarea mea de a nu adormi cu această carte în brațe. :))



Nu știu cum este lectura aceasta prin comparație cu Mândrie și Prejudecată de Jane Austen (nu am citit varianta originală), însă combinația dintre o carte englezească clasică și zombi ar fi trebuit să aducă mai multe elemente care să țină cititorul în suspans. Păcat de ideea în sine, care ar fi putut să ducă la crearea unei cărți mult mai palpitante/înfricoșătoare/amuzante.

Dacă sunteți curioși de această carte, o puteți testa în cazul în care vreți să vedeți și filmul apărut recent în cinematografe. Nu știu în ce măsură vă va plăcea. Nu consider că vă va marca în vreun mod, sau că vă va rămâne în minte. Poate vă va stârni curiozitatea pe alocuri, dar cam atât. Nu mi s-a părut o carte care merită tot acest tam-tam de pe internet.

Probabil că filmul este unul mult mai interesant; pe acela l-aș vedea și eu acasă de curiozitate, cu ochii întredeschiși (nu sunt mare fană a filmelor horror) și cu ceva de ronțăit alături. Cât despre carte, cum vă e norocul: poate veți găsi ceva interesant printre paginile ei, poate vă va plictisi, poate o veți urî. După cum vă este norocul. :D

Din punctul de vedere al traducerii și al aspectului cărții, am fost extrem de mulțumită. Nu am nimic de comentat. Cu toate că această carte are o copertă de tipul tie-in, mi s-a părut atractivă, și a fost un motiv în plus pentru care am dorit să o testez.

Sunt curioasă ce cărți vor apărea în continuare la noul imprint Leda Edge, coordonat de Shauki Al-Gareeb. Cred eu că vor fi cărți mult mai interesante. ^_^



Citate:
"Scopul vieții domnului Bennet era să-și țină fiicele în viață. Scopul vieții doamnei Bennet era să le vadă măritate." (p.9)

"Elizabeth a ridicat din nou arma și a țintit. Nenumita era acum aproape la jumătatea drumului. Elizabeth a ochit capul femeii și degetul ei s-a fixat pe trăgaci. Nu trebuia decât să tragă, să încarce din nou, și să-i termine pe amândoi. Nu trebuia decât să apese pe trăgaci. Și totuși... nu a făcut asta. Pusese stăpânire pe ea o forță ciudată, o senzație care îi amintea vag de începuturile ei, înainte să facă prima călătorie la Shaolin. Era o senzație curioasă; este asemănător cu rușinea, dar fără dezonoarea înfrângerii - o rușine care nu cerea nicio răzbunare.
«Oare poate exista onoare în milă?» s-a întrebat ea. Asta venea în contradicție cu tot ceea ce învățase ea, cu instinctul ei războinic. Atunci de ce nu putea să tragă? Derutată, Elizabeth a lăsat muscheta jos, iar cei doi zombi și-au continuat drumul spre pădure și au dispărut." (p.109-110)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Corint pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.

Recenzie: Deadpool, Thor, Iron Man #9

$
0
0


Apărute pe 15 martie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL #9 - "Diavolul și Adâncul Mării"


Sinopsis:
Încercând s-o scoată pe Preston din capul său, Deadpool face ce știe mai bine! Omoară! De data asta îi cade victimă unu' care se crede Aquaman și respiră sub apa. Dar asta nu-l impresionează pe Deadpool!






Rating: 4.5/5

Un nou număr ni-l aduce pe Deadpool care se pare că este adormit? Sau e mort? Nu e mort, nu vă speriați, ci doar un pic cam... furat de organe, de către un personaj feminin misterios (literalment, nu e nimic figurat! s-a întâmplat în numărul trecut).

Dacă Mercenarul tot este knocked-out pentru o vreme, Preston va descoperi că poate umbla în mintea lui, prin cotloanele care îi erau ascunse până acum. Ce a văzut acolo, mi s-a părut amuzant și demn de "narcicismul" lui Deadpool. Însă Preston este oprită de DPool, atunci când el își revine în simțiri.

Cu toate că nu am aflat mai nimic din ceea ce se află în mintea lui Wade, numele de "Eleanor" pe care el îl spune involuntar ne va face să ne punem întrebări și să ne dorim să aflăm mai multe despre "frumoasa Eleanor".



Acest număr mi s-a părut un pic mai serios, acțiunea fiind în continuare axată pe Deadpool care face o serie de victime pentru demonul Vetis. Să sperăm însă că tot brutalismul de care dă dovadă eroul nostru, o va aduce înapoi pe Preston (care nu este chiar de acord cu metodele lui Wade).

Mi-a plăcut faptul că în acest număr atenția este îndreptată și spre două personaje care își au un rol destul de important la acțiunea de până acum: agentul Prestonși Michael. Finalul benzii desenate m-a lăsat un pic "pe muchie de cuțit", întrucât Michael pare să fie la un pas de moarte (sau mai bine zis, moare). Cine îl va ucide, nu vă puteți imagina (sau poate că deduceți)! Însă presimt eu că Michael va reveni în următorul număr, pe cât de în viață posibil. Să sperăm că îi vine și rândul lui Preston după el.



Numărul 9 din seria aceasta mi s-a părut destul de tare, un pic mai cuminte din punctul de vedere al amuzamentului, presărat cu câteva scene violente care îl pun pe Deadpool într-o lumină nu extrem de favorabilă.

Traducerea (Octav Ungureanu) și cadrele mi s-au părut reușite, și m-am amuzat la culme când l-am văzut pe Wade în apă, având pe cap o bonetă ca pentru duș. Îi mai lipsea rățușca galbenă, și vizual era totul complet!

Cât despre demonul Vetis, tind să mă îngrozesc numai când îi aud numele. După ce a mușcat capul unui pescăruș, nu mai pot să îmi scot scena din minte. Cineva să intre în mintea mea și să dea un erase (Wade, Preston, careva?)!



THOR #9 - "Tunetul din sânge" (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea a treia)



Sinopsis:

Trei Thori în sfârșit împreună, reuniți pentru a purta o luptă! Dar va fi asta de ajuns, când planul cel mare al lui Gorr, Zeul Măcelar, se apropie de finalizare și puterile lui cresc la cote nemaivăzute până acum?




Rating: 4/5

Așteptam de mult timp confruntarea dintre Thor și Zeul Măcelar, Gorr. Se pare că așteptarea a luat sfârșit, și chiar am reușit să mă bucur de o confruntare în care am avut parte nu de un Thor, ci de trei!

Lupta pe care am tot așteptat-o și la care am sperat de atât de mult timp mi s-a părut destul de intensă, însă mi-aș fi dorit să o simt mai mult. Cele trei ciocane adunate laolaltă, puterea celor trei zei măreți reunită la un loc, fulgerele și tunetele toate în același spațiu și timp, îmi dădeau impresia că ceva mai măreț avea să ia naștere.

Finalul mi-a dovedit însă contrariul, dar în acest mod m-a lăsat și în suspans. Dacă nu exista acest final, probabil nu așteptam la fel de nerăbdătoare următorul număr din această bandă desenată.



Nu am mai asista la folosofie și alte polologhii de această dată, dar am apreciat cum lupta a fost prezentată cititorului printr-o împletire atentă dintre cadrele care alternează între întuneric și lumină, replicile personajelor care își exprimă tăria interioară pentru a lupta, și narațiunea care adaugă un ton oarecum grav asupra evenimentelor.

Am citit numărul cu interes, însă simțeam nevoia de ceva mai mult de această dată. Poate că voi fi surprinsă în aceea ce urmează să se întâmple. Poate la fel de surprinsă ca și familia lui Gorr care nu știe ce va urma după aceea... după ce bomba va exploda, și sfârșitul zeilor va veni.




IRON MAN #9 - "Originea secretă a lui Tony Stark" (PROLOG)



Sinopsis:
Căpățâna Morții și Iron Man fac echipă pentru a vâna un criminal feroce. Nu asta e problema. O navă plină de badooni morți. Nici asta e problema. Problema e ceea ce găsește Tony în măruntaiele acelei nave. Și e o problemă mare de tot. Iată primul episod din cel mai interesant serial cu Tony Stark de anul acesta.




Rating: 4/5

Spre deosebire de numerele anterioare, în acest număr am avut niște elemente de noutate pe care le-am văzut cu ochi buni. Cu toate că prima parte din această bandă desenată nu m-a captivat extrem de mult, spre sfârșit am fost atrasă și captată ca într-o pânză de păianjăn. Până apare numărul viitor, va trebui să mă zbat, să aștept.



Chiar dacă acest număr le continuă pe cele precedente, el poate fi încadrat într-o așa numită serie separată care ține de Originile lui Tony Stark. Numărul de față ne pregătește pentru amănunte care ne vor da mai multe informații despre un plan măreț care a fost pus la cale de o anumită persoană, avându-l în centru pe Tony. Toate detaliile ne vor fi puse la îndemână de către recorderul rigelian cu care ne-am întâlnit în numărul 7 al seriei.

Am rămas într-un suspans destul de mare și am trăit alături de Tony un mic șoc legat de ceea ce ne este pregătit să aflăm.

Începutul mi s-a părut nou, atât din punctul de vedere al personajelor cât și al locației. Am avut parte de niște roboți gigant, și de alți monștri dintr-o galaxie aflată la mare depărtare. M-am simțit un pic confuză, însă mi-am continuat lectura plină de curiozitate.



Mi-a plăcut destul de mult grafica cu tente vechi, de alb-negru, pe care am regăsit-o la final de număr, și chiar pot spune că am simțit într-o serie de locuri, mai multe detalii asupra personajelor și locurilor (poate este doar impresia mea, nu știu ce să zic).

Traducerea lui Mircea Pricăjan a sunat natural, și am apreciat că a fost, probabil, aproape la fel de bine ca și în engleză.

Chiar dacă numărul aceasta nu este marcat ca fiind nerecomandat copiiilor, avem parte de un Tony care înjură pe alocuri, însă înjurăturile sunt destul de mascate, nu spuse direct, dar cititorul le poate deduce cu ușurință.

Dacă v-a plăcut să citiți Iron Man până acum, vă invit să citiți și acest număr care pare să ne promită ceva interesant pentru viitor. :-)



Puteți comanda aceasă bandă desenată de la LEX Shop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi fără nicio problemă benzile desenate în librării (Cărturești, Libraruim), Redgoblin, în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!


Concurs: Câștigă cartea Origin din seria LUX de Jennifer L. Armentrout

Cărți de la Editura Arthur #3

$
0
0


Luna aceasta am primt niște cărți minunate de la Editura Arthur. Toate îmi stârnesc pofta de lectură, și abia aștept să le testez pe toate, pentru a vedea care mă încântă mai mult (probabil că fiecare mă va surprinde într-un mod plăcut). ^_^

Dacă ați citit vreuna dintre cele cinci cărți de mai jos, vă aștept comentariile. Sunt curioasă dacă v-au plăcut sau dacă ați dori să le citiți. :D




  • Leul, Vrăjitoarea și Dulapul (Cronicile din Narnia #2) - C.S. Lewis
O carte pe care abia aștept să o recitesc. Am citit seria Narnia mai demult, în ediția veche, de la Editura Rao. M-a încântat cum arată ediția apărută la Editura Arthur, și am fost încântată și de traducerea primului volum, dar și de ilustrațiile minunate. Puteți vedea recenzia mea pentru primul volum din serie, Nepotul Magicianului.
  • Marele Uriaș Prietenos - Roald Dahl
Am auzit că în acest an va apărea filmul realizat după cartea The BFG (Big Friendly Giant) de Roald Dahl, așa că am cercetat trailer-ul care m-a surprins. Am aflat la scurt timp că există și o carte care stă la baza acestui film, așa că mi-am dorit să o pot lectura. Fiind scrisă de Roald Dahl, am dedus că este o carte pentru copii, plină de aventuriși nebunii, dar și de haz. Auzisem păreri multe și bune despre cărțile autorului, așa că acum am ocazia să îi testez stilul. :D
  • Miraculoasa Călătorie a lui Edward Tulane - Kate DiCamillo
Plimbându-mă prin blogosferă des, am sesizat de multe ori că această carte a fost lăudată. Mi-am dorit de multă vreme să o testez, însă de abia acum i-am oferit ocazia aceasta. Am înțeles că povestea iepurașului care pleacă de acasă și are parte de călătorii interesante/ciudate (nu știu detalii prea multe despre subiectul cărții), îți va rămâne în minte și în suflet. Abia aștept să mă atașez și eu de această carte, care conține și o serie de ilustrații faine! :)




  • Povestea Ellei - Gail Carson Levine
Repovestiri? Basme? Count me in! :D Cartea de față este o povestire a basmului clasic Cenușăreasa. Mă aștept la o lectură fantastică plină de momente hazlii și de personaje încântătoare. Am înțeles că există și un film realizat după această carte (Ella Enchanted), pe care îl voi vedea probabil la scurt timp după ce citesc cartea. ^_^
  • Toate Pânzele Sus - Radu Tudoran
O bună prietenă mi-a tot recomandat cărțile autorului Radu Tudoran. Nu am apucat să citesc Fiul Risipitor sau alte lecturi scrise de acesta, însă în acest moment mă pot bucura mult de Toate pânzele sus! Aveam poftă de un pic de aventură, așa că am speranțe mari de la această carte (care mă impresionează și prin dimensiunea ei!).




Recenzie: Uimitorul Om-Păianjen - Păcat Originar #4

$
0
0


Apărută pe 15 martie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop


THE AMAZING SPIDER-MAN (UIMITORUL OM-PĂIANJEN) - Păcat Originar #4


Sinopsis:
Păianjenul radioactiv care i-a dat superputeri lui Peter Parker a mai înțepat pe cineva! Cine este Silk și unde a stat ea până acum? Nu ratați acest nou personaj incredibil, care va juca un rol principal în povestea lui Spider mult timp de aici înainte!





Rating: 3.5/5

Numărul nou din Uimitorul Om-Păianjen, apărut în martie la LEX Comics, ne-a readus un personaj care ne-a fost vag arătat în primul număr al acestei serii. Eram nedumerită de acest personaj feminin care a apărut succint în numărul 1, și acum am avut ocazia să încep să îl descopăr.

Am descoperit că originea superputerilor lui Peter nu se limiteaza la el. Noul personaj, pe nume Silk, își arată puterile încă din momentul în care este eliberat de Spider-Man. Se pare că Peter nu va fi singurul care va țese pânze de păianjen prin oraș. Este mai ușor să țâșnești dintr-un loc în altul alături de cineva care te înțelege așa de bine. Unde-s doi, puterea crește. Sau mai bine zis dragostea, în acest caz.



Nu am avut parte de extrem de multe scene care să mă acapareze în mod special. Flashback-urile pe care Peter le are la început, m-au ajutat să înțeleg că el nu este singurul pricopsit cu niște puteri păienjenești. Decizia lui de a o salva pe Silk din locul unde era închisă, va fi una care sigur va avea consecințe destul de grave.

Morlun, un alt personaj care pare să aibă un rol importantîn viitor, aflăm că a fost omorât de către Spider-Man de două ori. Dar oare va reveni el și pentru a treia oară? Așteptăm și vom vedea. Din reacția agresivă pe care Silk o are când aude de Morlun, tind să cred că este un personaj extrem de periculos. :)

Numărul 4 al acestei serii a avut atât plusuri cât și minusuri. Mi s-a părut destul de simpatic, dar nu îndeajuns de incitant. Mi-a plăcut noul personaj feminin care își croiește cale în cadrul acțiunii, am fost mulțumită de culorile vii care s-au mulat bine pe cadrele desenate într-un stil atractiv, traducerea lui Mircea Pricăjan a fost pe gustul meu.

Nu am simțit însă o evoluție mare a acțiunii, cu toate că acum ne-am aprofundat mai mult în viața lui Spidey, și nu cea de dinainte, a unui Spider-Man controlat de Doctor Octopus. Scenele pline de acțiune, lupte importante, au lipsit, însă acest lucru a fost destul de echilibrat de grafica interesantă a flashback-urilor din prima parte a acestui număr.

Referințele la seriile anterioare au apărut și de această dată, lucru care mi se pare nițel deranjat, având în vedere că nu toți avem la dispoziție numerele din trecut. Cu toate acestea, nu mi-a fost greu să înțeleg scenariul pe care Dan Slott l-a creat. All in all, un număr bun de lecturat, care pare să ne pregătească de o serie de lupte și tensiuni ce vor urma. :)



Puteți comanda benzi desenate de la LEX Shop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi fără nicio problemă banda desenată în librării (Cărturești, Libraruim, Humanitas), în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!


Noutăți în bibliotecă (35) | Book Haul Martie 2016

$
0
0


O nouă lună a trecut (mă sperie cum zboară zilele), noi cărți au apărut la mine în bibliotecă! :3 Voi fi mai scurtă de această dată, doar voi spune două-trei cuvinte despre fiecare adiție nouă din bibliotecă.

Dacă ați citit vreuna dintre aceste cărți sau benzi desenate, vă aștept comentariile! :D


  • Legenda - Marie Lu (Editura Booklet Fiction) - o carte (serie) care era extrem de populară acum ceva vreme. Sunt destul de entuziasmată de această lectură, întrucât mă făcuse curioasă încă de când se făcea vâlvă pe seama ei :D

  • Tiger Lily - Jodi Lynn Anderson (Editura Booklet Fiction) - Tiger Lily era în lista mea de TBR de foarte mult timp, însă nu știam că această carte avea să apară și în România. Sunt extrem de fericită că a apărut și la noi, și deja am citit câteva capitole din ea și m-a încântat extrem de mult. Stilul autoarei este foarte frumos și liniștitor :)

  • Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj - Haruki Murakami (Editura Polirom) - prima mea carte de la Murakamiîmi dă emoții. Am câștigat-o pe blog-ul Monicăi Liuță (Prin Ochi de Ac) și sunt tare curioasă dacă stilul acestui autor va fi sau nu pe placul meu.

  • Amintiri din Viitor - Andreea Russo (Editura Bestseller) - în martie am adăugat un nou sponsor pentru blog. Cei de la Bestseller au fost extrem de binevoitori, și mi-au trimis un exemplar dintr-o carte pe care am tot văzut-o pe internet în ultima perioadă. Am citit câteva capitole deja, și momentan sunt destul de atrasă de subiectul cărții. Este o carte scrisă într-un mod simplist, însă reușește să te acapareze între paginile ei.

  • Valuri de Viață - Lina Moacă (Editura Herg Benet) - de la autoarea Lina Moacă, am primit spre recenzie una dintre cărțile acesteia. Citatele acestei lecturi pe care le-am regăsit pe facebook m-au atras foarte mult și sper să îmi placă și lectura cap-coadă. :-)

  • Fascinanta Lume a Savanei - Millie Marrota (Editura Corint) - una dintre ultimele apariții  în materie de cărți de colorat a ajuns și la mine! Deja am colorat un desen, și abia aștept să îi ofer cât mai multă culoare acestei cărți minunate. :D




Benzile desenate ale lunii:

  • Iron Man, Thor, Deadpool #9
  • Uimitorul Om-Păianjen #4
  • Deadpool îl Omoară pe Deadpool (Killogia Deadpool #3)
Puteți găsi aceste benzi desenate pe site-ul celor de la LEX Comics sau la librării (Librarium, Cărturești, Red Goblin), Inmedio.




Alături de MUP (Marele Uriaș Prietenos), clipofâsâieli și castracurcuveți

$
0
0


Colecția: Cărțile de Aur ale Copilăriei
Titlul original: The BFG (Big Friendly Giant)
Gen: Carte Ilustrată, Carte pentru Copii, Aventură, Ficțiune, Fantasy, Young Adult, Clasice
Format: Paperback
Număr de pagini: 
Traducere: Alexandru Columban
Ilustrații: Quentin Blake
Data apariției: Decembrie 2015 | Editura Arthur | Facebook YoungArt | Goodreads
Sinopsis:
În toiul nopţii, micuţa Sophie este înşfăcată din pat de un uriaş care i se prezintă astfel: „Eu este singurul uriaş cumsecade şi zăpăcit din tot Tărâmul Uriaşilor. Eu este Marele Uriaş Prietenos. Eu este MUP.“ Ba mai mult, Sophie află că MUP are o îndeletnicire nobilă şi misterioasă: colecţionează vise pe care le suflă în urechile copiilor adormiţi.

În scurt timp, puterile lui MUP vor fi puse la încercare, iar Sophie şi noul ei prieten își propun să-i oprească pe uriaşii mâncători de oameni, într-o îndrăzneaţă misiune la care participă însăşi regina Angliei. - See more at: http://www.editura-arthur.ro/carte/marele-urias-prietenos-cartile-de-aur-ale-copilariei707#sthash.Ig8C4Kfz.dpuf


Rating: 5/5

Cu toate că îmi plac mult cărțile pentru copii, acestea nu reușesc mereu să mă captureze atât de mult pe cât mi-aș dori. Sunt extrem de fericită pentru că m-am gândit să lecturez o carte care stă la baza filmului The BFG (Big Friendly Giant) ce va apărea în câteva luni în cinematografe.

MUP (Marele Uriaș Prietenos) de Roald Dahl a reapărut la Editura Arthur recent și în colecția Cărțile Copilăriei. Este prima mea carte din această colecție și m-am îndrăgostit imediat de formatul micuț al cărticelei, de aspectul ei plăcut și simplu, și de tot conținutul pe care autorul l-a oferit cititorilor.

Această lectură a fost extrem de hazlie, m-a amuzat mult de tot, și am apreciat inventivitatea cuvintelor autorului, cât și traducerea lor în limba română. Acțiuneaîi are în centru pe Sophie, o tânără orfană, și pe MUP, un uriaș destul de mic de înălțime care pare să aibă puteri magice nemaiauzite. Alături de aceștia pornim într-o aventură care are ca scop salvarea vieților copiiilor ce riscă să fie hapliți (mâncați) de uriașii răi, mâncători de copii.



Modul de exprimare al uriașului mi s-a părut principalul factor care a creat amuzamentul cărții. Alături de acest lucru, ideile neobișnuiteși copilărești pe care le-am întâlnit (suflarea de vise în mintea copiiilor prin intermediul unei pâlnii, uriași care aleargă peste râuri, o fetiță care se ascunde după un castracurcuvete, etc.) m-au făcut să zâmbesc pe tot parcursul cărții cu gura până la urechi.

Ocupația neobișnuită a Marelui Uriaș Prietenos mi s-a părut fascinantă, și m-a îndemnat și pe mine să visez cu ochii deschiși alături de Sophie care privea borcanele misterioase și pline de vise ale uriașului.

Recomand MUP cu mare drag tuturor, chiar și adulților care doresc să dea în mintea copiiilor. Limbajul simplu și amuzant, nu este unul pueril, așa că puteți citi această carte fără să vă gândiți că v-ar putea plictisi.

Întrucât autorul a dedicat această carte fiicei sale Olivia care a murit la vârsta de șapte din cauza pojarului, consider că veți simți pasiunea pe care Roald Dahl a întipărit-o printre pagini. Copilăria și inocența celor mici vă va ajunge la suflete într-un mod minunat, parcă rupt din desenele anime de la Ghilbi care mereu te impresionează. :)




Citate:
"Și mai îngrozitor era faptul că Sophie era perfect conștientă de ce i se întâmpla, deși nu putea vedea nimic. Știa că un monstru (sau un uriaș) cu o față gigantică, lunguiață, palidă și ridată și cu niște ochi amenințători o smulsese din pat în toiul orei fantomelor, iar acum o scotea din cameră, înfășurată într-o pătură." (p.17)

"- Te... te rog nu mă mânca, se bâlbâi Sohpie.
Uriașul scoase un hohot răsunător de râs.
- Doar pentru că eu e uriaș, tu crezi că eu e un buhăhăpăitor de oameni! strigă el. Tu aproape că are dreptate! Uriașii e toți buhăitori și criminoși. Și chiar hăpăiește omleți! Ne aflăm în Tărâmul Uriașilor acum! Peste tot este uriași! Afară este faimosul uriaș Sfărmă-Oase! Sfărmă-Oase hahalește câte doi omleți dulci și subțirei în fiecare seară la cină! Zgomotul este de ureche-spărgător!" (p.25)

"- O, te rog, spune-mi! insistă Sophie. Voi înțelege! Haide, spune-mi cum colecționezi vise! Spune-mi tot!
MUP se așeză confortabil în scaun și-și încrucișă picioarele.
- Visele, începu el, este niște lucruri foarte misterioase. Ele plutește în aer ca niște balonașe cețoșele-aburele. Și ele caută tot timpul oameni adormiți.
- Poți să le vezi? întrebă Sophie.
- La început, nu.
- Atunci cum le prinzi dacă nu le poți vedea? continuă Sophie.
- Ah-ha... zise MUP. Acum noi ajunge la secrete întunecate și negricioase." (p.42)

"- Spune-mi sincer, zise Sophie, dacă tu mi-ai sufla visul acesta în dormitor în timp ce eu dorm, aș începe cu adevărat să visez că mi-am salvat profesorul de la înec, plonjând peste un pod?
- Mai mult, răspunse MUP. Mult mai mult. Dar eu nu poate să mâzgălicească tot visul acesta întortobecăit pe o găgățică de hârtie. Bine-nțeles că e mai mult.
MUP lăsă jos creioul și își apropie urechea gigantică de borcan. Pentru aproape treizeci de secunde ascultă concentrat.
- Da, zise el într-un final, dând din cap solemn în sus și în jos. Visul acesta continuă foarte drăguț. El are un sfârșit formidos.
- Cum se termină? întrebă Sophie. Te rog, spune-mi!" (p.100)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Arthur pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere. Nu uitați să le vizitați și pagina de facebook: Youngart facebookEditura Arthur facebook!!

Deadpool îl omoară pe Deadpool (Killogia Deadpool #3)

$
0
0


Apărută pe 25 martie 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 98
Vâsta: 16 ani +
LEX Comics Facebook // Cumpără benzi desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL îl omoară pe DEADPOOL (Killogia Deadpool #3)


Sinopsis:
E timpul pentru actul III din killogia Deadpool! Mai întâi a ucis toți supereroii din Universul Marvel, dar nu i-a ajuns... apoi a ucis personajele din literartura clasică, dar nici asta n-a fost suficient în cruciada sa împotriva existenței... acum Deadpool își întoarce atenția criminală către creatorul tuturor lucrurilor - el însuși! Se dezlănțuie războiul Deadpool versus Deadpool, când fiecare versiune a sa trebuie să aleagă o tabără în lupta pentru sau împotriva realității. Fanii Deadpool nu pot da pagina fără să intalnească o nouă versiune a eroului lor preferat în această aventură halucinantă, quantică și nerecomandată celor care dorm cu lumina aprinsă. Atenție! Albumul conține 700% din doza zilnică recomandată de Deadpool.



Rating: 3.5/5


După ce Deadpool a realizat că el, alături de alte personaje asemenea lui, este doar o creație fictivă realizată pentru amuzamentul nostru, al cititorilor, el se decide "să spargă al patrulea perete"și să pună capăt acestui lucru.

L-am urmărit astfel cum încearcă să omoare Universul Marvel, distrugând fiecare personaj în parte, curmându-le prin moarte "suferința". Lucrurile nu au luat sfârșit acolo. DPool a trecut mai departe spre universul ideatic, omorând și personajele din cărțile clasice, crezând că astfel totul se va termina.

Observând că nu a reuşit să rezolve nimic, Wade va ajunge să descopere că sursa a tot ceea ce el încearcă să distrugă ar fi el însuşi.



Mă aşteptam la un număr care să mă ia prin surprindere, un număr mai bun decât cele anterioare. După ce am considerat albumul 2 ca fiind preferatul meu, mă gândeam că ultimul album din această Killogie să fie cel mai tare. Nu mi s-a părut aşa.

Pe alocuri mi s-a părut relativ plictisitor, iar confruntarea dintre Deadpool (cel de pe Earth-616) şi Dreadpool pe care eu mi-o imaginam, a fost diferită. Am asistat la o luptă între Deadpool al nostru şi un Deadpool "rău" (Evil Dedpool) din alt univers. Fiecare Deadpool a avut alături propria armată de Deadpoli, o întreagă nebunie de DPoli fiindu-ne prezentată: Dogpool, Headpool, Golden Age Deadpool, Pandapool, Dinozaurpool, etc.



Pe cât de interesant a fost să îl văd pe Deadpool în mai multe forme, sexe, mărimi şi înfăţişări, pe atât de mult nu m-am simţit îndeajuns de impresionată de cum a evoluat această killogie. Finalul mi s-a părut oarecum neaşteptat, însă ar fi fost mai bine dacă totul s-ar fi terminat cu adevărat (de preferat, într-un mod spectaculos).

Chiar dacă până acum nu am adus multe laude acestui album, m-am bucurat de lecturarea lui, şi m-am amuzat pe alocuri (nu îndeajuns de mult). Am fost atrasă de cadrele dinamiceşi extrem de colorate, şi mi-a plăcut mult traducerea lui Octav Ungureanu, care a introdus şi câteva versuri neaşteptate ale trupei Taxi ("Îndrăznesc să-ţi şoptesc... Te iub--").

Pentru fanii Deadpool, cred că va fi o lectură numai bună, având în vedere că avem parte de Deadpooli duși la superlativ!




Killogia Deadpool cuprinde următoarele:
Deadpool Omoară Universul Marvel (4 bd)
Deadpool Killustrated (4 bd)
Deadpool îl omoară pe Deadpool (2 bd)


Puteți comanda aceasă bandă desenată de la LEX Shop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi fără nicio problemă benzile desenate în librării (Cărturești, Libraruim), Redgoblin, în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!

Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane de Kate DiCamillo

$
0
0


Colecția: Cărțile lui Radu
Titlul original: The Miraculous Journey of Edward Tulane
Gen: Fantasy, Carte pentru copii, Carte ilustrată, Ficțiune, Young Adult, Aventură
Format: Harback
Număr de pagini: 196
Traducere: Lavinia Braniște
Ilustrații: Bargam Ibatoulline
Format: 165 x 225 mm
Data apariției: Decembrie 2013 | Editura Arthur | Facebook YoungArt | Goodreads
Sinopsis:
Iepurele era foarte mulţumit cu viața pe care o ducea şi pe bună dreptate: stăpâna lui, Abilene, se purta cu el cu cea mai mare grijă şi-l iubea nespus.

Dar, într-o bună zi, iepurele s-a pierdut.

Kate DiCamillo ne poartă într-o călătorie extraordinară, din adâncul oceanului până în plasa unui pescar, din vârful unei grămezi de gunoi până în tabăra unor vagabonzi, de la căpătâiul unui copil suferind până pe străzile aglomerate din Memphis. Şi așa, de-a lungul întregii călătorii, devenim martorii unui adevărat miracol: până şi o inimă dintre cele care se pot sparge foarte uşor poate învăţa să iubească, să piardă şi apoi să iubească din nou.


Rating: 5+/5

Nu am mai citit de multă vreme o carte "in one sitting", însă am fost capturată de Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane într-un mod neașteptat. Această carte pentru copii (și nu numai) apărută la Editura Arthur, m-a atras încă de la primele pagini.

Autoarea Kate DiCamillo (care a mai scris și Povestea lui Despereaux, o altă carte ce se află și ea pe lista mea de lectură) a reușit printr-un limbaj simplu, dar metaforic, să mă cucerească.

Protagonistul acestei cărți este un iepure de porțelan pe nume Edward Tulane, un iepure îmbrăcat elegant și iubit mult de tot de stăpâna sa, o fetiță pe nume Abilene.



Cu toate că fetița îl iubește mult pe iepuraș, acesta nu realizează că el nu îi întoarce sentimentul. Atenția îi este atrasă de o femeie în vârstă, dar el nu realizează mesajul primit până în momentul când viața îi pregătește o călătorie în care va învăța cu adevărat ce este sentimentul de iubire.

Edward va ajunge prin multe locuri, va avea mai mulți stăpâni de care se va atașa mai mult sau mai puțin, va descoperi noi sentimente (iubirea, tristețea, dorința de a proteja, mila, etc.) care îl vor face mai uman.

Toată această avalanșă de sentimente care îl va năpădi pe iepure, va duce și la suferința lui, o suferință adâncă care îl sperie, și îl face să se teamă de iubire.



Finalul a fost unul frumos, iar când am ajuns la sfârșitul călătoriei iepurelui de porțelan, am închis cartea și am zâmbit. A fost una dintre acele lecturi care te impresionează și îți mișcă sufletul într-un mod inexplicabil.

Stilul autoarei a fost absolut minunat, iar conținutul cărții ne ajută să tragem anumite concluzii, și să realizăm că trebuie să apreciem mai bine ceea ce avem lângă noi.

Ilustrațiile realizate de Bargam Ibatoulline m-au fermecat și m-au ajutat să simt și mai bine frumusețea acestei cărți.

Vă recomand cu mare plăcere această carte, și cred că aș reciti-o cu mare drag oricând aș avea ocazia. A ajuns în topul cărților mele preferate, și chiar a reușit să îmi intre la suflet. :)



Citate:
"Dintre toate anotimpurile anului, iepurelui cel mai mult îi plăcea iarna, pentru că soarele apunea devreme și atunci ferestrele sufrageriei se întunecau și Edward putea să-și vadă propria reflexie în geam. Și ce mai reflexie! Ce imagine elegantă dădea! Edward se minuna încontinuu de cât era de deosebit." (p.15)

"- Edward, zise Abilene. Te iubesc. Indiferent cât de mare mă fac, eu o să te iubesc întotdeuana.
«Da, da», se gândi Edward.
Continuă să se uite lung în tavan. Era agitat dintr-un motiv pe care nu-l putea numi. Își dorea ca Pellegrina să-l fi așezat într-o parte, ca să se poată uita la stele.
Apoi își aminti cum o descrisese bătrâna pe frumoasa prințesă. Era la fel de strălucitoare precum stelele pe un cer fără lună. Dintr-un motiv oarecare, Edward găsi aceste cuvinte liniștitoare și începu să și le repete pentru sine - strălucitoare precum stelele pe un cer fără lună, strălucitoare precum stelele pe un cer fără lună - o dată și înca o data și înca o dată, până când, în sfârșit, apăru prima geană a zorilor." (p.40-41)

"Auzi cum Pellegrina îi spune: «Mă dezamăgești.»
«De ce?» o întrebă el. «De ce te dezamăgesc?»
Dar știa răspunsul și la această întrebare. Pentru că n-o iubise îndeajuns pe Abilene. Și acum ea era departe de el. Iar el nu va mai putea îndrepta niciodată lucrurirle. Și Nellie și Lawrence dispăruseră și ei. Îi era un dor teribil de ei. Voia să fie cu ei.
Iepurele se întreba dacă asta era iubire." (p.84-85)

"Oare de câte ori, se întreba Edward, urma să mai plece fără să apuce să-și ia rămas-bun?
Un greier singuratic începu să cânte.
Edward ascultă.
Adânc, în interiorul lui, simțea o durere.
Ar fi vrut să mai poată plânge." (p.107)

"Păpușa cea bătrână spuse:
- Mă întreb cine o să vină de data asta să mă ia. Cineva o să vină. Mereu vine cineva. Cine o să fie?
- Pe mine nu mă interesează dacă vine cineva să mă ia, zise Edward.
- Dar asta e îngrozitor, spuse păpușa cea bătrână. N-are rost să continui dacă simți asta. Chiar n-are rost. Trebuie să fii plin de speranță. Să-ți faci mereu iluzii. Trebuie să te întrebi cine o să te iubească, pe cine o să iubești tu mai departe.
- Nu mai vreau să fiu iubit, îi zise Edward. Nu mai vreau să iubesc. E prea dureros.
- Aiuera! zise bătrâna păpușă. Unde ți-e curajul?
- Cred că în altă parte, răspunse Edward.
- Mă dezamăgești, spuse ea. Mă dezamăgești cummplit. Dacă nu ai nici cea mai mică intenție de a iubi sau de a fi iubit, atunci întreaga călătorie nu mai are niciun rost." (p.184-185)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Arthur pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere. Nu uitați să le vizitați și pagina de facebook: Youngart facebookEditura Arthur facebook!!


Trei Luni de Vacanță în Trecut de Puiu Manu și Constantin Diaconu

$
0
0



TREI LUNI DE VACANȚĂ ÎN TRECUT

Colecția: Clasic Comics
Număr de pagini: 40
Apărută pe 15 aprilie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Sinopsis:
Un album desenat de Puiu Manu si scris de C. Diaconu.
Publicat initial cu peste 20 de ani in urma, albumul Trei Luni de Vacanta in Trecut este la fel de proaspat iar aventura este la fel de tentanta.


Rating: 4/5

Cei de la LEX Comics continuă să ne surprindă cu apariții la care nu ne așteptăm! Noua colecție pe care ei o aduc în prim-plan se numește Clasic Comcis, și se deschide cu un album intitulat Trei Luni de Vacanță în Trecut.

Desenat de Puiu Manu și avându-l alături pe scenaristul Constantin Diaconu, albumul acesta reunește, după aproape 25 de ani, benzile desenate care au marcat copilăria celor din anii '90.

Cititorii revistei Universul Copiiilor au avut ocazia să se delecteze cu aceste benzi desenate, care de abia acum au fost colectate la un loc, pentru a le reda și altor generații plăcerea de altă dată, dar și pentru a le trezi o oarecare nostalgie celor care sunt deja puși în temă cu planșele ce apăreau într-o revistă dedicată copiiilor.

Spre deosebire de benzile desenate din zilele noastre, acest album a avut multe aspecte care l-au diferențiat cu mult.

Am sesizat lipsa culorilor (excepție face coperta), ceea ce m-a făcut să mă concentrez mai bine pe detaliile pe care Puiu Manu le-a realizat doar în alb-negru.

Formatul planșelor este unul diferit față de formatul cu care am fost obișnuită în comic-urile de acum. Pe o pagină încap până la 3 cadre (pe lățime), care alături de textul minuțios te vor face să dai paginile mult mai târziu față de cum ești obișnuit.

Am regăsit în cadrul acestui album adevărata muncă a anilor '90, când mulți artiști lucrau mult mai mult la o creație de acest tip.

Povestea nu mi s-a părut nouă, însă pentru perioada în care a fost publicată era, cu siguranță, una extrem de atractivă. Perioada de timp în care se desfășoara acțiunea (anii 2090), călătoria cu o navă spațială, călătoria în timp, prezența unui robot, a unui savant ciudatși a unei grup de oameni ce va fi pus în dificultate de multe ori, toate alcătuiesc o creație care te va face să dorești și tu să te poți întoarce în trecut, pentru a vedea oameni preistorici sau chiar... mamuți!



Nu știu dacă oricine poate "digera" un comic vechi, lucru pe care l-am resimțit și eu pe alocuri. Textul elaborat, multitudinea cadrelor, te fac să te concentrezi asupra benzii desenate mai mult decât ești obișnuit. Pe alocuri poți deveni vag plictisit dacă nu ai răbdarea necesară (pe care o aveau toți copiii generației '90).

Am apreciat mult fiecare pagină și îmi pare un pic rău pentru că încă nu mă născusem atunci când se publicau aceste benzi desenate. Cu siguranță că elementele SF din aceste pagini au avut un impact mare asupra imaginației cititorilor de acum aproape trei decade.

Mi-a plăcut să lecturez aceasta reuniune de benzi desenate în stilul anilor '90, am simțit vibe-ul din acea perioadă, am descoperit tehnici ce nu îmi sunt prea cunoscute mie și am încercat să simt și eu entuziasmul copiilor care așteptau cu nerbdare revista Universul Copiiilor.

Pentru cei care sunt fani mari ai benzilor desenate clasice, acest album este o achiziție numai bună. Copiii deveniți acum adulți, pot să se bucure și ei de amintirile vremurilor de demult, prin lecturarea albumului Trei luni de vacanță în trecut. Complexitatea, detaliile și elementele științifico-fantastice îi vor cuceri pe mulți cititori. :)



Puteți comanda benzi desenate de la LEX Shop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi această bandă desenată în librării (Cărturești, Libraruim, Humanitas), în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!

Viewing all 1194 articles
Browse latest View live