Quantcast
Channel: Secretele Simonei
Viewing all 1194 articles
Browse latest View live

Recenzie: Testul Fierului (Magisterium #1) de Holly Black & Cassandra Clare

$
0
0


Titlul original: The Iron Trial
Seria: Magisterium
Gen: Ficțiune
Format: Hardback
Număr de pagini: 298
Format: 130 x 200 mm
Traducător: Roxana Olteanu
Data apariției: 18 noiembrie 2014 la editura Corint Junior
Sinopsis:
Focul vrea să ardă.
Apa vrea să curgă.
Aerul vrea să se ridice.
Pământul vrea să se lege.
Haosul vrea să devoreze.

Prieteni şi duşmani. Pericol şi magie. Viaţă şi moarte.

Majoritatea copiilor ar face orice pentru a trece Testul Fierului. Nu şi Callum Hunt. El vrea să-l pice. Toată viaţa lui, Call a fost avertizat de tatăl lui să stea departe de magie. Dacă trece Testul Fierului şi este admis la Şcoala de magie Magisterium, e sigur că îl vor aştepta numai lucruri rele.Aşa că face tot posibilul s-o dea în bară, dar ratează eşecul.

Acum, Magisterium îl aşteaptă. Este un loc pe cât de senzaţional, pe atât de sinistru, având sumbre conexiuni cu trecutul lui şi ascunzând iţele unui viitor incert. Testul Fierului este doar începutul, marele examen este încă o himeră…

Rating: 3.5/5

M-am apucat de lectura cărții Testul Fierului de Holly Black și Cassandra Calare având o mare curiozitate. Auzisem multe discuții despre această carte care deschide seria Magisterium, și nu știam dacă comparațiile făcute cu lumea magică din Harry Potter au o veridicitate sau nu. Pot spune că există anumite aspecte care te pot duce cu gândul la cărțile cu Harry Potter (trio-ul de prieteni, școala de magie, Devoratul - Devoratorii morții/Dementorii, etc.), dar pe parcursul cărții nu mi-au sărit în evidență aceste lucruri.

Lectura mi s-a părut simpluță din punctul de vedere al exprimării, numai bună pentru copii. Ilustrațiile de la începutul fiecărui capitol sunt drăguțe, având un impact vizual plăcut asupra cititorului.

Cartea mi s-a părut frumoasă, pe alocuri puțin puerilă, pe alocuri extrem de atractivă, eventimentele având o serie de întorsături pe care nu mă așteptam. Am fost uimită la anumite faze, lucru ce mi-a plăcut mult, aceste momente fiind cele care cred eu că au salvat mult această carte.



Protagonistul, Callum Hunt, este un băiat care a avut o viață destul de ciudată, tatăl său interzicându-i participarea la orice lucru ce ar putea implica magia, școala de magie Magisterium fiind prima pe listă. Cu toate că băiatul va trebui să pice toate testele care îl vor admite spre Magisterium, el va fi uimit de ceea ce se va întâmpla, și se va bucura în același timp de cursul evenimentelor.

Mi-a plăcut că în cadrul acestei lecturi am avut parte de momente normale, de momente tensionate, de o prietenie creată între doi băieți și o fată (Call, Aaron și Tamara), de o școală de magie interesantă, în care se pare că reptilele sunt reprezentative, de personaje pozitive dar și de personaje negative (Devoratul, Călăreții Haosului, etc.), de profesori destul de plăcuți (Maestrul Rufus, Maestrul Rockmaple, Maestra Milagros).

Când vine vorba de elementele magice din această carte, pot spune că am rămas un pic confuză, întrucât simt că nu mi s-au impregnat așa bine în minte cum s-a întâmplat în cazul altor cărți.



Cu toate că am adorat și ador coperta cărții, nu am reușit să îi dau o notă maximă acestei lecturi, considerând că nu a fost îndeajuns de captivantă per total. Am fost însă atrasă de o serie de momente hazlii, sau tensionante, momente la care nu mă așteptam, așa că pot spune că voi dori să citesc continuarea acestei serii. :D Finalul mi s-a părut foarte interesantși sunt destul de curioasă de ce anume are să se întâmple în continuare. De asemenea, am înțeles că această serie va avea 5 cărți, lucru care mă face să îmi pun întrebări referitoare la câte lucruri au să se întâmple în cele 5 volume.

Nu am întâlnit elemente romanticeîn cadrul acestui volum, lucru care m-a bucurat. Nu știu dacă pe viitor vor apărea, însă pentru moment mi s-a părut că absența romantismului a fost un lucru bun.



Dacă vă plac cărțile cu magie, vrăjitori și vrăjitoare, prieteni, aventură, sunt sigură că veți găsi ceva pe gustul vostru în acest prim volum din seria Magisterium. Este numai bună de citit în orice sezon, însă anotimpurile friguroase parcă sunt printre cele mai potrivite pentru o carte magică! ^_^




Citate:
"În momentul acela, în ciuda a tot ce-i spusese tatăl său, Call vru cu tot dinandinsul să ajungă în Magisterium. Nu i se mai părea deloc întunecat sau înfricoșător, ci minunat. Ca și cum ar fi fost un explorator sau ca și cum ar fi plecat pe o altă planetă. Se gândi la cuvintele tatălui său:
Magii te vor tenta cu iluzii frumoase și cu minciuni bine gândite. Nu te lăsa păcălit." (p.21)

"- Acum ne concentrăm, zise Tamara.
Call se uită la grămada de nisip. De data aceasta, când își fixă concentrarea asupra grămezii, i se păru că simte fiecare fir de nisip. În capul lui străluceau particule minuscule de scoici, alături de particule de cristal, pietricele gălbui și de stâncă. Încercă să-și imagineze că ridică toată grămada în mâini. Ar fi grea, dar nisipul i s-ar scurge printre degete și ar cădea pe jos. Încercă să nu se mai gândească la ce era în jurul lui - la Tamara și Aaron, la piatra rece de sub ei, la slaba adiere care plutea prin cameră - și își focaliză concentrarea numai pe lucrurile care contau cu adevărat: el și grămada de nisip. Nisipul părea perfect solid și ușor, la fel ca spuma poliuretanică. Era ușor să-l ridici. Putea sa-l ridice într-o singură mână. Cu un deget. Cu un... gând. Își imagină că-l ridică și că-l separă..." (p.94-95)

"Creatura se întoarse spre el.
- Discipolul-surpriză al lui Rufus. Până și pietrele au vorbit despre tine. Cel mai grozav Maestru a făcut o alegere ciudată anul acesta.
Lui Call nu-i venea să creadă. Până și Devoratul știa de scorul lui mizerabil de la test.
- Eu pot să văd prin măștile voastre de piele, continuă Devoratul. Pot să vă văd viitorul. Unul dintre voi va eșua. Unul va muri, iar unul dintre voi e mort." (p.172)

"Lupii Călăreți ai Haosului își făcură apariția, pășind încet și fioros, împrăștiindu-se pe creasta dealului ca niște umbre. Erau uriași, mult mai mari decât toți lupii pe care Call și-i imaginase vreodată. Din fălcile căscate se scurgeau balele ca niște râuri. Ochii ardeau ca niște torțe, în ei se roteau spirale, iar Call avu aceeași senzație ciudată de mâncărime-arsură-sete. Haosul, își repetă el... Haosul vrea să devoreze." (p.192)


Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.


Fragment în Avanpremieră: Regina roşie de Victoria Aveyard

$
0
0

Regina Roșie de Victoria Aveyard
Titlul original: Red Queen
Gen: Young Adult Fantasy
Format: Paperback
Colecția: Young Adult
Traducător: Shauki Al-Gareeb
Număr de pagini: 472
Format: 130 x 200 mm
Apare pe 5 februarie 2016 la editura Nemira

Sinopsis:
"O lume volatila si o eroina fara egal." - Booklist

"Un thriller plin de imaginație, în care iubirea și revoluția se ciocnesc, iar puterea și justiția sunt într-o luptă pe viață și moarte. N-o veți putea lăsa din mână." - USA Today



Una dintre cele mai așteptate cărți de cititorii din România este Regina Roșie de Victoria Aveyard. Așteptarea ia sfârșit, întrucât în câteva zile aceasta va fi publicată la Editura Nemira și va da startul unei serii de excepție! Acest prim volum al seriei Regina Roșie a fost un câștigător Goodreads Choice 2015 la secțiunea Autor Debutant. Abia aștept să pot citi această carte!!

Vă invit să citiți fragmentul următor care vă va cuceri. :-)

Regina Roșie de Victoria Aveyard
FRAGMENT AVANPREMIERĂ

„Cei doi se îndreaptă în laturi opuse ale arenei şi adoptă poziţia de luptă. Pistoalele nu sunt permise în luptele din arenă, aşa încât Cantos scoate o sabie scurtă şi lată. Mă îndoiesc c-o să aibă nevoie de ea. Samson nu scoate nicio armă, iar degetele de-abia i se mişcă pe lângă trup.
În arenă răsună un zumzet electric. Urăsc partea asta. Sunetul vibrează în dinţii mei, în oasele mele şi continuă să pulseze până ce cred c-o să spargă ceva. Se sfârşeşte abrupt, cu un dangăt. Începe. Expir.
Şi arată imediat ca un masacru. Cantos porneşte în viteză, ca un taur, lăsând în urma sa un nor de praf. Samson încearcă să se ferească de Cantos, folosindu-şi umărul pentru a aluneca în spatele argintiului, însă oţelitul e mai iute. Îl apucă pe Samson de picior şi îl aruncă de-a lungul arenei, de parcă ar fi plămădit din pene. Uralele care urmează înăbuşă geamătul de durere al lui Samson la impactul cu peretele de ciment, însă agonia i se citeşte limpede pe chip. Înainte să poată face vreo mişcare, Cantos apare lângă el, apucându-l şi azvârlindu-l în sus. Un morman de oase rupte loveşte nisipul, dar, cumva, se ridică din nou în picioare.
– E un sac de box? râde Kilorn. Pune-l la punct, Cantos!
Lui Kilorn nu‑i pasă de chiflele gratuite sau de cele câteva minute în plus de electricitate. Nu de asta ovaţionează. El chiar vrea să vadă sânge, sânge de argintiu, sângeargintiu pătând arena. Nu contează că acel sânge reprezintă tot ceea ce noi nu suntem, tot ceea ce noi nu putem fi, tot ceea ce noi ne dorim. El pur şi simplu vrea să îl vadă şi să se păcălească singur, crezând că ei sunt cu adevărat oameni, că şi ei pot fi răniţi şi învinşi. Însă eu ştiu prea bine cum stau lucrurile. Sângele lor e o ameninţare, un avertisment, o promisiune. Nu suntem şi nu vom fi niciodată la fel.
Kilorn nu pare dezamăgit. Până şi cei din tribune pot vedea lichidul metalic iridiscent care picură din gura lui Samson şi care reflectă soarele verii precum o oglindă apoasă, pictând un râu pe gâtul şi pe armura lui.
Aceasta este adevărata diviziune dintre argintii şi roşii: culoarea sângelui nostru. Această simplă diferenţă îi face cumva să fie mai puternici, mai inteligenţi, mai buni decât noi.
Samson scuipă, trimiţând un şuvoi de sângeargintiu peste nisipul din arenă. La trei metri distanţă de el, Cantos strange sabia mai tare, pregătit să‑l scoată din uz pe Samson şi să pună capăt acestui meci.
– Bietul neghiob, murmur eu.
Kilorn are dreptate. Nu e decât un sac de box.
Cantos ţâşneşte prin nisip, cu sabia ridicată şi cu ochii scăpărâd de furie. Apoi înlemneşte cu piciorul în aer, iar armura lui zdrăngăne din pricina opririi bruşte. Din mijlocul arenei, războinicul care sângerează stă cu degetul arătător îndreptat spre Cantos şi are o privire care ar putea îngheţa apele.
Samson mişcă degetul şi Cantos porneşte, sincronizat la perfecţie cu mişcările lui Samson. Rămâne cu gura căscată, de parcă e retardat sau idiot. De parcă a rămas fără creier.
Nu pot să‑mi cred ochilor.
O tăcere mormântală se aşterne peste arenă în timp ce noi privim uluiţi, neînţelegând scena care se desfăşoară sub noi. Până şi Kilorn a rămas fără grai.
– Un şoptitor, îmi scapă mie cu voce tare.
N‑am mai văzut niciodată unul în arenă – mă îndoiesc că a văzut cineva vreunul. Şoptitorii sunt rari, periculoşi şi puternici, chiar şi printre argintii, chiar şi în capitală. Zvonurile despre ei variază, însă toate duc spre aceeaşi concluzie simplă şi înfiorătoare: îţi pot pătrunde în minte, îţi pot citi gândurile şi te pot manipula. Şi exact asta face Samson acum, după ce şi‑a croit drum prin armura şi muşchii lui Cantos, ajungând chiar la creierul său, unde nu există apărători.
Cantos îşi ridică sabia cu mâini tremurânde. Încearcă să se opună puterii lui Samson. Dar, oricâtă forţă ar avea, nu are nicio şansă să se lupte cu duşmanul din mintea lui.
O altă răsucire a mâinii lui Samson şi sângeleargintiu se împrăştie peste nisip în timp ce Cantos îşi înfige sabia direct prin armură, pătrunzând în carnea propriului său abdomen. Chiar şi de‑aici, de sus, pot auzi pleoscăitul îngreţoşător al metalului care taie carnea.
În timp ce sângele curge şuvoi din Cantos, din arenă încep să răsune icnete. Nimeni n‑a mai văzut vreodată atât de mult sânge aici.”


Diverta te invită la Blind Date with a Good Book

$
0
0


Diverta a lansat un nou concept în librăriile din România, Blind Date with a Good Book! Astfel, în toate magazinele retailerului, clienții pot trece peste etapa alegerii unui titlu anumeși să aleagă un Blind Date with a Good Book!

Conceptul adună cele mai bune titluri evaluate prin vânzările magazinelor Diverta și prin recenziile clienților din România și însumeaza până la 20 de titluri în fiecare magazin din țară!

Diverta a vândut în prima lună de la lansare peste 2000 de exemplare. Aceste cifre arată un interes crescut în rândul clienților și determină retailerul să susțină dezvoltarea conceptului Blind Date with a Good Book și să introducă ediții speciale pe parcursul anului in functie de sezon. In acest sens, Diverta are in pregatire o serie noua de carti pentru Blind Date with a Good Book în februarie-martie, pentru perioada Vallentine’s Day – Dragobete – Mărțișor – Ziua Femeii.

Cărțile din colecția Blind Date sunt împachetate într-un ambalaj cu o grafica speciala, ce oferă clientului indicii despre titlul cărții. Astfel, își pot satisface curiozitatea în timp ce își pun la încercare cunoștințele din domeniu!

Cele mai atrăgătoare titluri ale colecției Blind Date au fost Magie, Chimie sau Prostie?, Încearcă să mai dormi după ce citești această carte și O poveste despre renunțarea la perfecțiune. Cititorii sunt așteptați în magazinele Diverta să afle ce cărți se ascund în spatele acestor titluri-ghicitori!

Blind Date with a Good Book se adresează celor care vor să fie siguri că citesc o carte bună și nu au timpul necesar să se documenteze în privința noilor apariții, dar și celor cărora le place misterul și râvnesc după o ghicitoare bună.

Aceste cărți pot fi și o soluție inedită pentru un cadou: sunt deja ambalate atragător, oferă indicii despre carte, astfel încât poți alege una potrivită personalității sărbătoritului, iar curiozitatea îl va face să fie primul cadou pe care îl va deschide!



Despre DIVERTA

Diverta este principalul retailer de entertainment și dezvoltare personală din România, cu o istorie de 16 ani și un concept unic pe piața locală, adaptat nevoilor consumatorului modern. Retailerul deține 23 de magazine în 15 orașe din țară.
Diverta se remarcă printr-un mix de produse variat ce include: cărți, produse de birotică și papetărie, jucării, cadouri, colecții școlare și pentru adolescenți, jocuri, gadgeturi tech&non-tech, accesorii media.

Dinamic, inovator, variat, prietenos și de incredere, spiritul Diverta se reflectă deopotrivă în gama de produse și în amenajarea spațiului de vânzare, structurat pe zone de interes.


Pensule Machiaj Fraulein 38 Kabuki Exclusive Style

$
0
0


În urmă cu câteva luni, în urma unui impuls primit de la prietena mea, m-am decis să îmi dau o comandă. Aceasta își comandase pe de site-ul PensuleMachiaj.ro o trusă cu mai multe pensule pentru machiaj. Pentru că și eu îmi doream de multă vreme niște pensule cu un aspect profi, m-am descis și eu să comand la scurt timp, având în vedere că primisem de la prietena mea un voucher de 10 lei de care trebuia să profit! :)))

M-am uitat bine de tot pe site și, după multe căutări, mi-am ales setul de pensule. Am efectuat comanda cu ușurințăși am așteptat mai apoi să ajungă (lucru care s-a întâmplat într-o singură zi dacă țin bine minte).


PENSULE CU ASPECT PROFI


Setul de pensule pe care eu mi l-am ales se numește Set 10 pensule Machiaj Fraulein38 Kabuki Exclusive Style și l-am ales cu gândul că acest set avea să fie potrivit pentru nevoile mele.

Nu am dorit un set mai mare (am observat că pe site au numeroase modele de pensule, fie ele mai puține sau mai multe), iar cel ales mi s-a părut nu doar plăcut la aspect ci și profi.

Setul conține 5 pensule mici, pe care le-am utilizat pentru aplicarea fardului pe pleoape (le-am testat și pentru concelear dar nu m-a impresionat combinația), și 5 pensule mari pe care le-am utilizat pentru fondul de ten, pudră, blush, bronzer.

În ordinea în care sunt în prima imagine, pensulele mari le-am uitilizat pentru: primele 2 pentru fondul de ten (le fac cu schimbul între spălări), următoarea pentru pudră și orice este asemănător pudrei (fie ea mată sau cu sidef), a patra pensulă care are un aspect ascuțit am utilizat-o pentru sculptarea obrajilor (și nu numai) cu un bronzer, iar ultima pensulă am combinat-o cu blush-ul. :-)


Eu sunt mulțumită de pensulele mele și vă voi spune pe scurt cam ce mi-a atras atenția la ele:

  • arată foarte șic!
  • sunt solide, nu se dezmembrează
  • au păr de calitate, mânere în stil kabuki din lemn triplu-lăcuite, prinse în inele cromate
  • sunt moi, nu irită tenul
  • năpârlesc extrem de rar
  • la început am sesizat 2-3 fire răzlețe pe care le-am tăiat la același nivel cu celelalte
  • pensulele mari le utilizez de fiecare dată când mă machiez
  • se spală foarte repede și frumos cu un săpun lichid
  • pensulele mici mi se par vag inutile pentru mine: cel mai des o folosesc pe cea mai ascuțită, mai rar pe celelalte plate
  • prețul pensulelor mi se pare bun raporat la calitate și cantitate
  • fiecare pensulă vine ambalată individual în câte o protecție specială
  • setul de pensule nu include niciun portfard (după cum credeam eu :)) )!



All in all, sunt extrem de mulțumită de calitatea pensulelor și de utilitatea lor. Cele mici oricum nu cred că le-aș fi folosit nici dacă erau de la altă firmă (prefer micile instrumente de machiat din trusele de machiaj; consider că aplică mai bine fardul pe pleoape). Prețul setului mi s-a părut avantajos, livrarea a fost rapidă, aspectul produselor este foarte frumos, și probabil că voi folosi pensulele multă vreme de acum în colo. :-)

Sper că am reușit să vă ajut prin această postare, întrucât știu că mai multe erați curioase cu privire la aceste pensule.




Deadpool Killustrated Talk

$
0
0


Pentru că nu l-am prezentat în book haul-ul lunii, vă voi vorbi acum un pic despre albumul "Deadpool Killustrated", a cărui recenzieam publicat-o recent pe blog. :D Acesta este al doilea din Killogia Deadpool, primul fiind "Deadpool Omoară Universul Marvel", despre care am mai discutat în luna decembrie.

Cele două albume au apărut pe site-ul celor de la LEX Comics, unde puteți găsi și multe alte benzi desenate, atât în română, cât și în engleză.

Vouă vă plac comic-urile de acest gen? Ați citit benzi desenate cu Deadpool?

Enjoy! ^_^


Puteți comanda aceasă bandă desenată de la LEXShop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi fără nicio problemă benzile desenate în librării (Cărturești, Libraruim), Redgoblin, în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!

Avon Haul - Miresme de primăvară

$
0
0


PARFUM PUR BLANCA

Recent am avut ocazia să dau o comandă la Avon, lucru care m-a bucurat întrucât îmi doream din nou parfumul Pur Blanca, care este printre preferatele mele. Acest parfum îl utilizez de mulți ani, și îmi place la nebunie. Are un miros floral, fresh, delicat și pur, îl pot folosi în zilele când nu doresc să simt mirosuri puternice care mi-ar muta nasul din loc, și am observat că este destul de rezistent.

Dacă aveți întrebări sau păreri despre produsele din haul-ul meu, vi le aștept cu mare drag. :D Voi ați mai făcut comenzi la Avon? Ce v-ați cumpărat?




BALSAM MULTIFUNCȚIONAL CU CEARĂ DE ALBINE

Dacă tot am efectuat o comandă, am ales și alte produse din catalog, produse de care aveam nevoie și care mi-au atras atenția.

Am tot avut buzele uscate și crăpate în această perioadă rece, și m-am bucurat de Balsamul multifuncțional cu piersică și bumbac pe care îl cumpărasem în 2014 la final. V-am vorbit despre acesta pe blog, și acum revin cu mai multe detalii. Încă mai am produs pe fundul acestui "borcănel"și mă bucură că este hidratant pentru buze și rezistă o perioadă îndelungată.



De această dată am dat comandă la un al model: Balsam multifuncțional cu ceară de albine. Inițial îl doream tot pe cel cu bumbac și piersică, însă nu l-am mai găsit în catalog. Din câte am observat până acum, balsamul cu ceară de albine poate fi utilizat pentru orice zonă uscată a pielii (coatele, cuticulele unghiilor, etc.), însă eu îl folosesc pentru buze cel mai des. Mi se pare că are o textură uleioasă, se întinde ușor pe buze, miroase dulceag ca mierea, însă nu mi se pare că rezistă pe buze la fel ca modelul cu bumbac și piersică.

Aplicat seara la culcare pe buze, cel cu piersică (cu o textură mai diferită) îmi hidrata buzele până dimineața, însă cel cu miere nu mi se pare la fel de bun.



CREMĂ DE MÂINI HIDRATANTĂ CHERRY BLOSSOM 

Am găsit în catalog un tester pentru o cremă de mâini cu flori de cireș. M-a atras foarte mult mirosul și m-am gândit că ar trebui să îmi hidratez mâinile mai des, întrucât am cam ignorat acest lucru în sezonul rece.

Crema miroase frumos de tot, având un parfum intens dar plăcut, hidratează mâinileși se absoarbe repedeîn piele. Textura cremei este plăcută, și mă voi bucura de produs (și de ambalajul minunat) până la sosirea primăverii și a florilor de cireș.

MASCĂ DE FAȚĂ ENERGIZANTĂ CU CEAI ALB

Căutam de multă vreme o mască de față, însă niciodată nu eram decisă asupra unui produs. Am cumpărat această mască energizantă cu ceai alb, și am utilizat-o cu rezultate bune. Nu mi-a provocat iritații sau alte lucruri asemănătoare, mi-a făcut pielea destul de finăși mi-a plăcut cum s-a uscat pe față. Mirosul însă nu a fost cel mai excelent, întrucât are acel miros vag înțepător de alcool, lucru pe care l-au simțit și ochii mei care m-au usturat doar câteva secunde de la aplicarea produsului pe față.




Cremă de duș Heavenly Harmony cu lăcrămioare 

Un alt produs al cărui tester mi-a plăcut mult, a fost o cremă de duș care miroase a lăcrămioare. Mirosul este extrem de plăcut, îmi amintește de primăvară, și are un efect destul de hidratant și plăcut asupra pielii. E o plăcere să faci duș! :D

Spumant de baie cu Rodie și Bujor 

Cu toate că prefer dușurile în favoarea băilor, am cumpărat un spumant de baie pe care îl dorea și mama mea. Acest spumant are 1 litru, cantitatea mare fiind doar unul dintre plusurile acestui produs. A fost la un preț bun (la fel ca și celelalte produse pe care le-am ales), și mi se pare că mirosul dulceag, dar plăcut, de rodie și bujor, este numai bun pentru a te relaxa la baie, când te înconjori de spumă și bulbuci!



Regina Roșie de Victoria Aveyard ne va surprinde la Nemira

$
0
0

După cum vă spusesem în postarea cu Fragmentul în Avanpremieră pentru Regina Roșie de Victoria Aveyard, abia aștept să citesc cartea Regina Roșie, de Victoria Aveyard, pe care Nemira Young Adult pregătește pentru a deschide seria cu același nume.

Această primă carte a seriei Regina Roșie, a devenit bestseller YA pe New York Times încă din prima săptămână de la lansare, fiind primul roman de debut cu această performanță.

Este cartea despre care fanii romanelor Young Adult din toată lumea au vorbit cel mai mult în 2015!

O fată de 17 ani cu o putere extraordinară se luptă între două lumi care se urăsc – Roșiii și Argintiii.
Cel mai bun roman de debut – votat în 2015 pe Goodreads.
Fanii spun că este o Urzeala Tronurilor varianta YA.




Sinopsis:

O lume fantasy în care sângele desparte oamenii – cei cu sângele argintiu au super-puteri și trăiesc în lux, în vreme ce oamenii cu sânge roșu sunt considerați inferiori. Mare Barrow este o fată Roșie, dar, în ciuda culorii sângelui, are o putere nemaivăzută printre Argintii. Atunci când izbucnește o revoltă a Roșiilor împotriva Argintiilor, Mare va fi prinsă la mijlocul războiului. Obligată să se prefacă parte din lumea Argintiilor, ajutând de fapt rebeliunea Roșie.





Ce ne atrage la această carte?
Pentru că e o distopie Young Adult cu toate ingredientele: trădare, crime, nedreptate, o revoluție și o eroină puternicăîn centrul ei.
Pentru că există și un triunghi amoros.
Pentru că autoarea, Victoria Aveyard ar putea fi prietena noastră cea mai bună.
Pentru că povestea e plină de întorsături la care NIMENI nu se așteaptă.

Dacă sunteți interesați, puteți da o PRECOMANDĂ a acestei cărți pe site-ul celor de la Nemira. :-)

autoarea Victoria Aveyard

Ceai "Jenier World of Teas" - Honeybush Tea & Jumătate de Rege

$
0
0


Hey there!! :D Cum vă petreceți duminica? Eu încă încerc să mă dreg dintr-o răceală urâtă și sper să pot scăpa odată de ea. Pentru asta, voi apela la multe ceaiuri (dar nu fac exces) și cărți! :D

Astăzi vă voi spune despre ceaiul de la Jenier World of Teas pe care l-am descoperit de curând. Acest ceai se numește Honeybush Tea și este o noutate pentru mine, întrucât nu mai auzisem de această plantă care are aromă de miere.

Mirosul ceaiului este foarte plăcut, dulceag, și mi-a amintit foarte mult de aroma ceiaului negru. Și gustul m-a dus cu gândul la ceaiul negru, și mi se pare că honeybush este o alternativă bună pentru iubitorii gustului de ceai negru.

Acest ceai nu conține cafeină, așa că poate fi băut în orice perioadă a zilei, fără nicio problemă. Dacă adăugați un pic de zahăr sau miere, veți simți mult mai bine dulceața acestui ceai, lucru care vă va relaxa și vă va bucura.



BENEFICII

Singurul ingredient al acestui ceai este honeybush-ul rafinat care provine din Africa de Sud. Acest ingredient are o serie de proprietăți benefice pentru organism, fiind bogat în antioxidanți. Astfel, ajută la problemele digestive (conține flavonoide), la sănătatea inimii, previne apariția cancerului, rezolvă anumite probleme ale pielii, reduce anxietatea și stările de nervozitateși ajută la îmbunătățirea somnului (conține minerale).



PREZENTARE

Ceaiul a venit ambalat într-o cutie foarte frumoasă, în care se afla pungulița specială, închisă ermetic. După ce am tăiat punga am simțit aroma pe care o are honeybush-ul, și am devenit imediat curioasă de gustul lui. M-am bucurat că am putut închide punga cu fâșia specială-metalică (nu știu cum să o denumesc) care va menține prospețimea ceaiului în timp.

Prepararea ceaiului a fost ușoară: am adăugat cam o linguriță de honeybush la o cană de apă fiartă și am așteptat 6-8 minute pentru a avea rezultatul final. Am adăugat și o linguriță de zahăr brun pentru a simți mai bine dulceața ceaiului (de recomandat este și mierea), însă consider că ceaiul băut simplu ar avea un efect mult mai relaxant.

Culoarea ceaiului mi s-a părut plăcută, un maroniu-roșiatic care m-a dus cu gândul la toamnă.



Recomand cu mare drag acest ceai de plante honeybush, mai ales persoanelor care au o afinitate pentru ceaiurile dulcegi, care se aseamănă puțin la gust cu ceaiurile negre sau cu ceaiul de tei îndulcit. :-)





De această dată m-am apucat de lectura cărții Jumătate de Rege (Marea Sfărâmată #1) de Joe Abercrombie care a apărut la Editura Nemira. Sunt curioasă cum mi se va părea aceasta, având în vedere că sunt destul de entuziasmată de serie! :D Voi ați citit această carte? Sau alte cărți de-ale autorului?







Puteți găsi acest ceai pe site-ul Ceaiuri.ro unde aveți și alte ceaiuri minunate care sunt pentru toate gusturile. Urmăriți și pagina de facebook pentru a vedea eventualele noutăți!

Noutățile pentru ianuarie 2016

$
0
0
Am făcut o pauză cu rubrica Noutăților livrești, însă am tot salvat de-a lungul timpului tot ce mi-a sărit în atenție, așa că o să vă las să priviți colajele cu o serie de cărți care au apărut în ultimele 2 luni, și câteva care urmează să apară în perioada imediat următoare.

Sunt entuziasmată de extrem de multe dintre cărțile de mai jos, și sper că voi reuși să citesc o parte dintre ele în acest an (Camera TimpuluiPovestea Ellei; Leul, vrăjitoarea și dulapul; Vama fantomă; Marele uriaș prietenos; Toate sfârșiturile sunt la fel; Regina roșie; Cartea secretă a Fridei Kahlo; Pisica musafir; Inventează ceva; Sămânța încolțită; Becoming Steve Jobs; Frumoasele chinezoaice, Arta visării; Momentul nostru infinit; etc.).

Voi de ce cărți sunteți entuziasmați? :D

EDITURA ART



EDITURA ADENIUM



EDITURA CELESTIUM + HERG BENNET




EDITURA CORINT



EDITURA DDC


„Muzica este o suprafaţă pe care te deplasezi în orice direcţie dar te întorci în punctul de unde ai pornit. Punctul de pornire şi Punctul final este întotdeauna Echilibrul. Când spui syntetizator, calculator, midi, mixer, sampler primul lucru care îţi vine în minte e muzica electronică. Timpul nu e o linie dreaptă. Nu are nicio formă. Noi nu prea putem să ne imaginăm ceva fără formă. Muzica electronică are şi formă şi timp. Se descoperă, se decodifică, se deschide ca o floare. Muzica electronică este o colecţie de povestiri, spuse cu o voce seducătoare, pline de fantastic, farmec şi îndrăzneală.” Adrian Enescu
Enciclopedia muzicii electronice româneşti este prima carte care descrie istoria fenomenului muzicii electronice din Romania. Cuprinde 160 biografii, a fost scrisă cu sprijinul a peste 200 de artisti şi acoperă o perioadă de aproximativ 50 ani. Majoritatea informaţiilor din Enciclopedia Muzicii Electronice Românești au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri şi citate la care aceştia au contribuit în mod direct.


EDITURA HUMANITAS



EDITURA LITERA



EDITURA NEMIRA



EDITURA POLIROM



EDITURA PUBLICA



EDITURA RAO



EDITURA TREI



EDITURA UNIVERS



EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC






Mirror Covers(94)

$
0
0

Am revenit cu rubrica Mirror Covers! Continuăm în 2016 cu și mai multe cărți care au aceeași imagine pe copertă. Deja am ajuns la postarea cu numărul 94. Încă sunt mirată de acest număr, dar mai mult mă miră faptul că am încă am pentru voi multe postări de acest tip. :-)

Pentru că tot discutăm despre cărți, de ce nu am avea la această rubrică și ilustrații cu cărți pe copertele cărților? :))) Am descoperit că A writer's book of days de Judy Reeves și The Muse Asylum de David Czuchlewski au ambele aceeași carte pe copertă. Din câte observați există diferențe între aceste două coperte, lucru ce mă bucură. Preferata mea este cea de a doua deoarece mă atrage prin originalitate dar și prin culorile utilzate.

Care copertă vă place? :-)

Recenzie: Îți voi dărui soarele de Jandy Nelson

$
0
0


Titlul original: I'll Give You the Sun
Gen: Young Adult, Contemporany, Romantism, Ficțiune, LGBT
Format: Broșat cu clapete
Număr de pagini: 416
Format: 13.7 x 20.3 cm
Traducător: Shauki Al-Gareeb
Apărută în 20 noiembrie 2015 la editura Epica
Goodreads
Sinopsis:
Jude și fratele ei geamăn, Noah, sunt extrem de apropiați. La vârsta de treisprezece ani, îl găsim pe Noah, un băiat singuratic, retras, care desenează întruna și care se îndrăgostește de carismaticul băiat din vecini, în vreme ce neastâmpărata Jude este plină de semne de bună purtare, se dă cu un ruj roșu aprins și vorbește întruna, ca pentru amândoi.
Trei ani mai târziu, însă, la șaisprezece ani, Jude și Noah de-abia își mai vorbesc. Între cei doi gemeni s-a petrecut un lucru care a reușit să-i trimită pe fiecare pe căi diferite și dramatice în același timp… asta până când în viața lui Jude își fac apariția un băiat chipeș, arogant și distrus, și încă o persoană – o forță nouă și imprevizibilă.

Primii ani sunt relatați de către Noah. Povestea anilor de mai târziu îi aparține lui Jude. Însă gemenii nu știu că fiecare deține doar o jumătate din poveste, iar dacă s-ar putea regăsi unul pe celălalt, ar avea șansa de a crea din nou lumea pe care au pierdut-o.
Acest roman captivant al autoarei bestsellerului Cerul e pretutindeni te va face să plângi, să râzi și să rămâi fără suflare – adeseori în același timp.

BESTSELLER NEW YORK TIMES
DISTINSĂ CU MICHAEL L. PRINTZ 2015 AWARD, PENTRU EXCELENȚĂ ÎN LITERATURA DESTINATĂ TINERILOR

,,O magnifică și briliantă explozie de culoare. A citi-o reprezintă însăși experiența transformării din copil în adult.” - Entertainment Weekly
,,Redată cu măiestrie.” - O, the Oprah Magazine
,,Copleșitor de emoționantă.” - Publishers Weekly
,,Îți va smulge inima din piept.” - People
,,Electrizantă.” - Booklist
,,Incredibil de bine structurată…
Proza lui Nelson pur și simplu strălucește.” - Kirkus Reviews
,,Un roman fantastic, superb și EXTREM DE ÎNDUIOȘĂTOR. Scriitura lui Jandy Nelson e atât de elctrizantă, atât de vie, încât paginile ei luminează în întuneric.” - Ransom Riggs, autorul romanului Miss Peregrine bestseller New York Times
„Jandy Nelson e un talent rar, exploziv. Proza ei este ÎNSUFLEȚITĂ, UIMITOARE, PLINĂ DE PASIUNE și îmi amintește de ce cuvintele pot schimba lumea.” – Tahereh Mafi, autoarea romanului Spulberă-mă, bestseller New York Times
„Ador cartea asta! Jandy Nelson e NOUA MEA EROINĂ ÎN ALE SCRISULUI. Citiți-o! Va deveni și autoarea voastră preferată.” – Holly Goldberg Sloan, autoarea romanului Counting by 7s, bestseller New York Times

Rating: 4/5



"Să pornești mereu cu piciorul drept pentru a evita nenorocirile, care te ajung dacă pornești cu stângul." (p.43)
"Fiecare poză care ți se face îți micșorează sufletul și îți scurteză viața." (p.56)
"Când gemenii sunt despărțiți, sufletele lor pleacă pe furiș pentru a se regăsi." (p.65)
"Pentru a avea curaj, strânge palma și rostește numele tău în ea de trei ori." (p.184)
"Dacă un băiat îi oferă unei fete o portocală, dragostea ei pentru el va spori." (p.202)
"Dacă ghinionul știe cine ești, devino altcineva." (p.205)
"Să-ți cunoști sufletul pereche e ca și când ai intra într-o casă în care ai mai fost - vei recunoaște mobila, tablourile de pe perete, cărțile din bibliotecă, conținuturile sertoarelor: ai putea să-ți găsești drumul și pe întuneric, dac-ar trebui." (p.251)
"Pentru a-ți trezi spiritul, aruncă o piatră în reflexia ta dintr-o apă stătătoare." (p.341)
"(AUTOPORTRET: Un băiat se împiedică și cade de pe marginea lumii)" (p.377)

AUTOPORTRET: O fată dă peste o carte și cade cu totul între paginile ei.

Acum ceva vreme am primit de la Editura Epica o carte despre care auzisem extrem de multe, însă nu știam care este subiectul ei. Știam doar că este o carte Lgbt, și că este scrisă de autoarea Jandy Nelson care a scris Cerul e pretutindeni, o carte drăguță pe care am citit-o vara trecută.

Îți voi dărui soarele mi s-a părut o explozie de culori și lumină, o ploaie de stele și galaxii, o carte care te capturează pe parcurs și îți oferă atât de multe trăiri, încât te fac și pe tine să fii pus în locul personajelor.



Acțiunea cărții ne este prezentată din două perspective: cea a lui Jude, și cea a lui Noahdoi frați gemeni care pe parcursul a doi ani încearcă să își refacă viețile, unul alături de altul. Cei doi vor trece printr-o serie de momente grele, și vom asista la două versiuni diferite ale poveștii, spuse de cei doi frați care odată erau extrem de apropiați. Cele două voci se împletesc minunat, și te ajută să înțelegi mai bine ce este în mințile și sufletele fraților.

Începutul cărții mi s-a părut un pic greoi, nereușind să mă captureze în totalitate. Pe parcurs am fost însă cucerită de stilul autoarei, de personaje, de numeroasele citate pe care personajele le creează în mintea lor, citate care sunt o reflecție a evenimentelor care se petrec. Aceste citate mi s-au părut inspiraționale, tenta lor lirică făcându-mă să apreciez stilul minunat al autoarei, stil întâlnit și în Cerul e pretutindeni. Traducerea lui Shauki Al-Gareeb a fost binevenită, făcând din această lectură ceva cu adevărat minunat. ^_^



Dintre cele două versiuni ale poveștilor personajelor, mi-a plăcut mai mult cea a băiatului, a lui Noah, întrucât am simțit că parcă mi-a transmis mai multe sentimente, iar capitolele dedicate lui le-am citit cu un mai mare entuziasm.

Mi-a plăcut această carte destul de mult. M-a relxat dar m-a ținut și în suspans de foarte multe ori. Au fost nenumărate momente când nu m-am așteptat la ceea ce avea să se întâmple, așa că am putut fi surprinsă cu ușurință de o serie de lucruri. Nu i-am oferit nota maximă acestei cărți deoarece am simțit că perspectiva lui Jude m-a plictisit în prima jumătate, neputând să mă mulez așa de bine pe personajul ei.

M-am bucurat că în această lectură am reușit să citesc despre o serie de subiecte serioase, interesante, simple, dar și complexe în același timp. Moartea, iubirea, familia, prietenia, orientarea sexuală, sunt doar câteva dintre cele care vă vor duce într-un carusel numit viață.

Cred că această carte trebuie citită de orice cititor înrăit, de fanii cărților de ficțiune pentru tineri, de fanii cărților contemporane! Vă veți trezi cum paginile vor zbura prin fața voastră și vor lumina în culori, vă vor dărui soarele, luna și stelele doar prin niște simple cuvinte care au un efect surprinzător. :-)

AUTOPORTRET: O fată a văzut soarele, luna, stelele și galaxiile în același moment.





Citate:
"Cuibăritul ăsta împreună îmi dă o stare de calm. Ea inspiră adânc, iar eu o imit. Poate că sutem prea mari ca să mai facem asta, dar nu contează. Văd că zâmbește, deși privirea mea e fixată drept înainte. Expirăm împreună, apoi inspirăm împreună, expirăm, inspirăm, înauntru și afară, afară și înauntru, până ce nici măcar copacii nu-și mai amintesc ce s-a întâmplat ieri în pădure, până ce vocile părinților noștri trec de la furie la muzică, până ce nu mai suntem doar de o vârstă, ci și o singură persoană completă, desăvârșită." (p.28)

"- Ești artist?
- Sunt un haos, asta sunt, răspunde el, sprijinindu-se de clădire. Un afurisit de haos. Tu ești artistul, amice." (p.79-80)

"- Cum am ieșit în desenul ăla?
În glasul lui e numai curiozitate, nici măcar o urmă de măgărie.
Mă întorc. S-a îndepărtat de sub conul de lumină. Nu văd decât o siluetă întunecată în mijlocul drumului. A ieșit astfel: a plutit în aerul de deasupra pădurii adormite, pălăria lui verde rotindu-se la câțiva metri deasupra capului său. În mână ținea valiza deschisă și din ea s-a revărsat un cer plin de stele." (p.86)

"Nu-i spune. Nu-i spune că-l iubești.
Dar o fac. Îl iubesc mai mult decât orice pe lumea asta.
Închid ochii și mă înec în culori, îi deschid și mă înec în lumină, deoarece miliarde și miliarde de găleți cu lumină se varsă de sus pe noi." (p.305)

Îi mulțumesc editurii Epica pentru că mi-a oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.

Concurs + Cărți pentru Valentine's Day și Dragobete

$
0
0


Bună, dragilor! :D Am ajuns aproape de finalul acestei săptămâni și am zis că este momentul să vă pregătesc ceva drăguț! Pentru că pe data de 14 februarie blog-ul Secretele Cărților împlinește 4 anișori (wohoooooo!), am zis să organizez un mic concurs pentru voi, cititorii blog-ului și cei care mă urmăriți pe canalul de youtube.

Condiții de Participare

  • să lași un comentariu la clipul meuși să îmi spui ce carte ai dori să citeștiîn perioada de Valentine's Day/Dragobete. Poate fi o carte cu tematică romantică sau nu.
  • să fii din România
  • să ai acordul părinților dacă ești minor
Durata Concursului:12 februarie 2016 - 19 februarie 2016 ora 23:59

Câștigătorii vor fi anunțat în Descrierea clipului "Concurs + Cărți pentru Valentine's Day și Dragobete"(este mult mai ușor așa pentru mine de această dată) și pe facebook! :D
Aștept un mail de la ei pe adresa mea de mail, un PM pe facebook, sau cum doriți să mă mai contactați (asta dacă nu apuc eu să vă contactez prima :D).

Premii: 
  • Câștigătorul 1: Hoțul de umbre - Marc Levy
  • Câștigătorul 2: Iubirea ca o țeapă: Alan H. Cohen



Și pentru că tot este Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie iar mai apoi urmează Dragobetele pe 24, am zis să vă recomand și niște cărți potrivite pentru această perioadă, tematica lor fiind în principal una romantică. :-)

Sper să vă placă cele 8 cărți pe care le-am ales pentru voi, și aștept părerile voastre. ^_^







CARTEPIDEMIA #11 - Liveshow

$
0
0

Hey there! :D În cazul în care nu ați apucat să ne auziți discutând despre Harry Potter și Piatra Filosofală, vă invit să o faceți acum. Sper că am reușit să ne distrăm împreună și să discutăm pe cât de mult posibil despre una dintre cărțile noastre preferate. :D


De asemenea, dacă doriți, puteți să vă uitați și la ultimul liveshow (CARTEPIDEMIA 10), în care cartea Nume de cod: Verity de Elizabeth Wein a fost în centru. ^_^


Recenzie: De vorbă cu Emma de Vitali Cipileaga

$
0
0


Gen: Ficțiune, Romance, Inspirațional
Format: Paperback
Număr de pagini: 192
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 5 noiembrie 2015 | Editura Bestseller
Sinopsis:
Cine am fi noi fără dragoste? Cum ar fi dragostea fără noi? Într-o lume a iubirii și a poveștilor de viață, Emma, femeia rebelă și inocentă în același timp, caută răspunsuri la propriile întrebări. Să le găsească o ajută Greg, bărbatul creator și omul ei de încredere, alături de care trăiește bucurii și dezamăgiri, resimțite în dialoguri și reflecții.

Lângă el ea e caldă ca o ploaie de vară sau rece ca o bucată de gheață. Conflictul la hotar generează trăirile femeii - ale Emmei, și, implicit, ipostazele în care ea ripostează sau încheie armistiții. Sigur e una – nu există o altă cale de mijloc decât dragostea.

- Mă iubești?
- Mai mult decât vreodată.
- Și totuși pleci?
- Da! Pentru că mă lași să fac asta...

Emmei îi este teamă de singurătate. Ea vrea să râdă cu el din același motiv. Ea ține minte săruturile pe care nu i le-a dat. Ea vrea să fie fericită în patul lui. Ea știe că cele mai bune vinuri se beau în doi. Ea caută să construiască poduri peste neînțelegerile din trecut. Ea vrea să meargă desculț pe malul mării. Sunt momente când revine la acea îmbrățișare din trecut, la plimbările nocturne, la momentele în care a râs și la cele în care a suferit. Și sunt momente în care visează undeva departe sau se bucură fericită de prezent. Iubindu-l pe Greg sau trăindu-și emoțiile. Ea caută un loc sfințit de dragoste. Ea mereu se întoarce la el.

Citind De vorbă cu Emma, trăiești împreună cu ea propria ta poveste de viață. Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt un tot întreg. Fie că ești femeie și o înțelegi, fie că ești bărbat și cauți calea spre inima ei, ai nevoie de niște răspunsuri. Le găsești printre dialoguri și rânduri scrise de el sau trăite de ea.

Până la urmă Emma poți fi tu cu experiențele și poveștile tale de dragoste. Empatizând cu ea în anonimat vei ajunge să o lași să poarte și să consume câteva dintre zbuciumurile tale. La finalul acestei cărți vei îmbrățișa mai mult împăcarea cu tine însăți, te vei simți mai senină, mai pregătită să accepți, să înțelegi și să iubești. Vei fi gata să începi un nou capitol în viața ta. Pentru că temerile, trăirile și visurile Emmei sunt și ale tale. Iar dacă Emma le depășește, le vei depăși și tu.

Ia-ți o cafea fierbinte, așează-te în colțul tău de lume, lasă un oraș pustiu în spate, deschide cartea și stai de vorbă cu tine.

Rating: 3/5

Fiind într-o perioadă o fană a blog-ului De vorbă cu tine, am fost extrem de curioasă de cartea publicată mai apoi de autorul articolelor de pe blog. De vorbă cu Emma de Vitali Cipileaga este o carte scurtuță, alcătuită dintr-o serie de capitole menită să ne ofere o serie de sfaturi și cuvinte care să ne îndrume în viață și dragoste.

Aceste capitole sunt concepute într-un mod simplu, ușor de urmărit: la începutul lor regăsim de obicei un scurt schimb de repliciîntre două personaje (Greg și Emma), replici urmate mai apoi de o "explicație" mai bună. Unele capitole sunt spuse din perspectiva femeii, iar altele din perspectiva bărbatului, creându-se astfel o balanțăîntre cele două sexe.

Mi s-a părut drăguță cartea pe alocuri, întrucât am regăsit o serie de citate simpatice care mi-au fost pe plac. Cu toate acestea, nu cred că este o carte ce ar trebui citită in one sitting, fiind destul de cheesyși având unele pasaje care nu transmit mereu ceva concret.



Din loc în loc am regăsit pe unele pagini câteva citate redate într-un mod mai ilustrativ, pentru a evidenția mai bine ideea unui capitol sau pur și simplu pentru a face cartea mai atractivă.

Cartea în sine nu consider că te poate ajuta cu sfaturi 100% utile, însă ea poate fi o lectură lejerăși plăcută pentru suflet. Mi s-a părut că are note dramatice pe alocuri, sentimentele transmise fiind unele mai degrabă triste, decât vesele, așa cum mi-aș fi dorit poate de la o carte de acest tip.

La finalul cărții am descoperit câteva pagini dedicate cititorilor care au dorit să împărtășească niște povești de dragoste cu restul lumii, și mai apoi câteva pagini libere unde să vă puteți scrie propria poveste, căreia să îi dați un share după ce îi faceți poză, în speranța că v-ar ajunge și vouă povestea în una dintre viitoarele ediții ale cărții. :-)

Dacă vă plac lecturile ușoare, care v-ar putea oferi niște citate romantice simpatice pentru jurnalul vostru personal sau pentru a vă inspira într-o zi, puteți citi această carte printre fărâmele de timp liber.





Citate:
"Uneori vei crede că ai totul, alteori vei pierde tot, te vei întreba de ce și vei căuta să dai un răspuns în același moment. Doar că răspunsul va veni mai târziu, când vei înțelege că nimic nu contează decât să ai alături un om lângă care să te simți împlinit. Să știi că ești de acolo, că nimic nu se mai poate schimba și că tot ce trebuie să faci e să trăiești fericirea, ca răsplată pentru trecut. Atunci vei înțelege că cele mai frumoase amintiri sunt cele care vor veni și că de azi înainte ai cu cine să împarți și pentru cine să îți faci griji cu adevărat. Atunci nu-ți vei mai întreba sufletul dacă anume ea, dacă aici sau dacă acum. Vei ști deja asta. Atunci va fi dimineață." (p.26)

"- Greg, hai să mergem desculți pe malul mării. Să simțim nisipul sub picioare. Apoi să nu ne oprim, să mergem mai departe, să pășim pe asfalt. Apoi pe cărări și drumuri necunoscute. Hai să ne trăim nebunia lângă o stație de tramvai. Hai să admirăm un cântăreț ambulant. Hai să cântăm.
- Dar, Emma, ce va spune lumea?...
- Ce contează lumea? Hai să fim doar tu și eu." (p.39)

"- Dacă pleci, nu te mai uiți în urmă. Pentru că dacă te uiți, îți aduci aminte. Iar amintirile întotdeauna aduc regrete. Și atunci când regreți, te întorci. Dar ce rost are să te întorci: atunci o iei de la capăt și e mult mai greu. În schimb dorul rămâne.
- Oare câți oameni tânjesc după cineva fără a spune?
- Fiecare dintre noi. Fiecare." (p.67)

"Iar asta e frumos. E frumos să știi și să te bucuri de ce a fost și ce ai avut. Pentru că la fel de frumos e să vezi ce ai devenit. Ce ai acum. E frumos să găsești fericirea în prezent. Să regreți doar ceea ce nu ai făcut, să urăști indiferența ta. E frumos să ții minte. Să recunoști ce ai fost altădată. Pentru că așa îți dai seama că te-ai schimbat. Nu contează cum, dar te-ai schimbat. Iar dacă ai curajul să revii la momente din trecut, înseamnă că ai făcut-o spre bine. Ne întoarcem mereu acolo unde am lăsat o parte din noi. Regretele însă ne fac să o luam de la capăt. Pentru că dincolo de un perete sau de o margine de drum ne așteaptă prezentul. Doi copii care aleargă veseli, o femeie fericită alături, pe care o iubești, o lume pe care o găsești a ta și gândul al un viitor. Unul fericit și atât de bun.
Te-ai schimbat pentru momentul de acum, pentru fericirea de acum, pentru ceea ce ești în prezent." (p.119-120)


Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.

Recenzie: Deadpool, Thor, Iron Man #8

$
0
0


Apărute pe 15 februarie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop

Luna februarie a adus niște numere noi din benzile desenate pe care le iubim! :D Deadpool, Thor și Iron Man au ajuns la numărul 8, și continuă să ne amuze, să ne țină în suspans sau să ne răspundă la întrebările care s-au strâns pe parcurs. Vă invit să aflați mai multe despre ele. ^_^




DEADPOOL #8 - "În cârdășie cu Diavolul"


Sinopsis:
Mai întâi ne aducem aminte de aventurile lui Deadpool de la 1900 toamna alături de IronMan... apoi Deadpool e angajat de un de un demon ca să recupereze suflete! Și asta nu e tot! Wade își cunoaște latura feminină!





Rating: 5/5



După extrem de mult timp (parcă au trecut câțiva ani, nu două luni), am reușit să văd ce se petrece în mintea lui Deadpool, acum că acolo se află și Agentul Preston! Și ce să vezi? Este o petrecere cu mini DPooli care îi urează bun venit agentului!

Lăsând glumele la o parte, am ajuns alături de noul Deadpool (2 în 1 de această dată), acasă la Preston unde Mercenarul cu gura mare aproape că a fost împușcat pentru o vizită neautorizată, he he! Se pare că nu ar fi trebuit să își lase șapca de polițist la intrare.



Mi-a plăcut să o văd pe Prestonîn acest număr, fie că era doar o reflexie a ei într-un geam sau o imagine din mintea lui Wade. Deadpool, Preston și gașca de prieteni vor încerca să pună la cale un plan pentru a o aduce pe agentă într-un corp nou.

Se pare că numărul 7 al benzii desenate are o mică legătură cu acest număr, pactul cu Diavolul având o continuitate aici.



Mi s-a părut super tare acest număr, și mi-am reamintit încă o dată cât de mult îmi place dinamica seriei cu Deadpool. Cadrele colorate, complexe, pline de o grafică impecabilăși de replici minuțioase, m-au ținut lipită de paginile acestui număr pentru o bună bucată de timp! M-au amuzat la culme momentele când Deadpool îi dădea legătura agentului Preston, expresia facială a acestuia schimbându-se.

Finalul a fost interesant, apariția personajului feminin din umbră oferindu-mi niște momente misterioase și tensionate în același timp. Abia aștept apariția numărului viitor! Sunt tare curioasă care este rolul noilor personaje aduse în atenția cititorului, și cum sau dacă va reuși Deadpool să scape de Preston din mintea sa (parcă sună a scenariu romantic)! :))





THOR #8 - "Zeul înlănțuit" (O BOMBĂ PENTRU ZEI, partea a doua)



Sinopsis:
Thor este înlãnțuit. Gorr domnește suprem. Nu mai e nicio speranțã pentru zei. În vreme ce timpul se scurge necruțãtor de repede spre momentul exploziei unei bombe uriașe, iar zeii stau cu ochii la cer în așteptarea unui salvator, își fac apariție... Fetele Tunetului?




Rating: 4/5



Lupta împotriva lui Gorr este din ce în ce mai aproape de sfârșit (sau cel puțin așa îmi doresc eu să cred). De această dată avem parte de noi personaje care vor da parcă nuanțe de căldurăși speranță lumii care se apropie de sfârșit. Cele trei nepoate ale lui Thor, "țoapele" cu părul de foc, zeițe ale tunetului, vor da nas în nas cu bunicul lor exact în momentele cele mai esențiale.



Avem parte de replici tăioaseîntre Thor și fiul lui Gorr, care ne demonstrează la rându-i că dorința unei lumi fără zei s-a transmis din generație în generație. Că tot vorbim de generații, se pare că Thor cel din trecut, cel din prezentși cel din viitor au reușit să facă o reuniune de familie după mult timp. Oare reuniunea lor va fi lucrul care va duce la oprirea nemilosului Zeu Măcelar? Bomba lui Gorr va putea fi distrusă?

Mi s-a părut un număr destul de intens, pregătitor pentru ceea ce are să urmeze: o bătălie crâncenă. Personajele noi care se alătură la acțiune mi s-a părut că și-au găsit locul foarte bine, dând un imbold pentru acțiunile necugetate dar întemeiate ale lui Thor.



Expresivitatea personajelor a fost potrivită pentru atmosfera care alternează între tragedie și speranță. Am apreciat grafica, varietatea cadrelor, trecerea de la planul Thorilor care călătoresc în nava de viking pentru a ajunge la Gorr, la cel al sclavilor Zeului Măcelar.

All in all, un număr bun, care mă face curioasă de finalul în care logica și forțele binelui ar trebui să câștige. Nu ne dorim o lume fără zei, așa că aștept o măcelărire a Zeului Măcelar!






IRON MAN #8 - "Ucigașul de Zei" (încheiere partea 3/3)



Sinopsis:
FINALUL SURPRIZÃ AL SERIALULUI UCIGAȘUL DE ZEI! Tony Stark, Ucigașul de Zei, este gãsit vinovat! Oare ce pedeapsã cumplitã îi rezervã proba Shi’ard? Descoperiți surprinzãtoarele consecințe ale rolului jucat de Iron Man în AVX!




Rating: 3.5/5



Tony e în spațiu, vă aduceți aminte? Petrecerea lui alături de extraterești s-a transformat într-o luptă pe viață și pe moarteîn arenă. Singura lui scăpare este planul unui Recorder care și-a pus în aplicare cunoștințele de care dispune.

Cu P.E.P.P.E.R. venită în ajutorul domnului Tony Stark, acesta reușește să scape dintr-o luptă în care probabil avea să își găsească sfârșitul. But wait! Cineva este pe urmele sale. Oare le face față Tony extratereștrilor Voldi? Puteți afla doar dacă citiți acest număr!



Probabil ați sesizat până acum că seria de benzi desenate cu Iron Man este una mai simplistă, chiar dacă avem parte și de momente hazlii, tensiune, sau de lupte. Numărul de acum mi s-a părut slăbuț, și nu m-am putut prinde cum de l-am citit în doar câteva minute! A trebuit să îl reiau ca să realizez mai bine ce s-a întâmplat.



Replicile mi s-au părut destul de puține, așa că atenția mea s-a îndreptat foarte mult și spre grafica colorată care este nelipsită, ca de obicei. Coperta mi s-a părut destul de faină, chiar dacă nu apare vreo armură din colecția lui Tony.

Finalul numărului a fost neașteptat pentru mine, și chiar a fost unul dintre motivele pentru care am mai crescut un pic nota.

P.S.: Da, am regăsit în continuare caracterul încrezut al lui Tony (a se vedea poza de mai sus). Îl iubim și îl urâm în același timp, ce să facem! :)))


Puteți comanda aceaste benzi desenate de la LEX Shop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi fără nicio problemă benzile desenate în librării (Cărturești, Libraruim, Humanitas), Redgoblin, în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!



Recenzie: The Amazing Spider-Man - Uimitorul Om-Păianjen #3

$
0
0


Apărută pe 15 februatie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop


THE AMAZING SPIDER-MAN (UIMITORUL OM-PĂIANJEN) #3


Sinopsis:
Din cauza lui Spider-Man, Felicia Hardy a pierdut totul. Acum, Black Cat s-a întors și nu o interesează scuzele... vrea doar să se RĂZBUNE. - În plus: Spidey face echipã cu un erou adevărat, pompierul Pedro Olivera... care întâmplarea face sã fie actualul iubit al unei domnișoare pe nume Mary Jane Watson. - și... aflãm lucruri noi despre știți voi cine din prima scenă a primului număr ASM. Știți despre cine vorbim. Da, exact. Ați face bine sã nu ratați acest episod!


Rating: 3.5/5

În numărul trecut am fost lăsată un pic în suspans, întrucât nu știam cine este personajul din umbră care era pe urmele lui Spidey. Se pare că Pisica Neagrăși-a făcut apariția, venindu-i nițel de hac lui Peter care se vede nevoit să se lupte când cu Electro, când cu pisici, toate numai din cauza lui Doctor Oc.

V-am spus că seria cu Uimitorul Om-Păianjen este una dintre preferatele mele, întrucât mi s-a părut destul de amuzantă până acum, și destul de catchy din punct de vedere vizual. Numărul acesta nu mi-a oferit același entuziasm cum au făcut-o celelalte, dar mi-a plăcut destul de mult.



Am avut parte de câteva momente hazlii, precum ar fi cel în care Peterîncearcă să o facă pe șeful cool, îmbrăcat lejer într-o cămașă hawaiană, în timp ce își trimite angajații la o plimbare, însă nu m-am distrat așa de mult pe cât mi-aș fi dorit. M-a amuzat însă faptul că J.J.Jameson are undă verde spre propria sa emisiune la Fact Channel, lucru ce va fi destul de interesant și hazliu în același timp. Probabil își va canaliza toată ura pentru Spider-Manîn această emisiune. Doar el este responsabil de vină pentru tot ce nu i-a mers bine lui J.J.J.! Sau cel puțin așa crede el.



Nu au lipsit cadrele pline de acțiune, culoare multăși la fel de mult foc, ceea ce m-a bucurat nespus de mult. Black Catîi va trage câteva lui Peter, până în momentul în care acesta se dă drept Doctor Ocși o panichează nițel pe aceasta. Până și eu am fost păcălită pentru o clipă. Good work, Peter!

Spre final, realizăm că lista răufăcătorilor care se vor alia împotriva lui Spidey crește (Electro, Pisica Neagră), așa că sunt tare curioasă dacă în numerele viitoare voi întâlni și alte personaje dornice de a se răzbuna pe Peter (adică pe Doctor Oc), sau vom asista la o refacere a vieții Omului-Păianjen.

Cele 24 de pagini au zburat destul de rapid (nu la fel de repede ca la Iron Man!), și aș fi apreciat poate mai multe detalii care mi-ar fi răspuns la unele întrebări, sau cel puțin lipsa trimiterilor spre seriile anterioare (aka Superior Spider-Man).

Per total, a fost un număr bun, dar am simțit ceva lipsă prin comparație cu numerele 1 și 2 care îmi deschiseseră o altă viziune spre această serie. Aștept o continuare, ca să pot vedea unde dorește să ajungă autorul Dan Slott.

P.S.:Pisica Neagră (Black Cat) este un fel de Cat Woman marca Marvel. Nu e ceva de rău, but just saying. I do like her, though! Felinele care se răzbună pe Peter au și ele un farmec aparte.

P.S.2: Da, am avut câteva scene în care am văzut-o și pe M.J.Watson, fosta iubită a lui Peter. Se pare că lumea este tare mică, iar actualul ei iubit este chiar coechipierul pompier al lui Spidey! Ironică mai este viața.



Puteți comanda benzi desenate de la LEX Shop. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!

Veți găsi fără nicio problemă banda desenată în librării (Cărturești, Libraruim, Humanitas), în lanțul de magazine Inmedio și pe site-ul celor de la LEX Shop!

Cărți de colorat pentru adulți - Tărâmul Viselor și Grădina Secretă

$
0
0


Hey there, cookies! :D Cum v-ați început weekend-ul? Eu nu mă bucur de vremea rece și mohorâtă absolut deloc, dar e o ocazie bună pentru treburi casnice și citit, desigur! :D

Ca să vă luminez un pic seara, vă pun în temă cu ultimul filmuleț pe care l-am postat ieri. Dacă sunteți persoane creative sau pur și simplu doriți să vă destresați, vă invit să vă cumpărați niște creioane colorate, carioci sau ce mai doriți, și să vă alegeți o carte de colorat pentru adulți pe care să o umpleți de culoare mai apoi!

Cu siguranță că vă veți distra, vă veți relaxa, și veți fi încetul cu încetul mai calmi, mai răbdători, și mai mulțumiți de ziua voastră.



Momentan, am două cărți de colorat pentru adulți. Grădina Secretă de Johanna Basford (apărută la Editura Litera) este o carte de colorat pentru adulți care conține și alte mici activități antistres. Eu am primit-o de la Diverta, și mi-a plăcut foarte mult tematica ei.

Are numeroase imagini minunate, care țin de natură. Veți putea colora multe frunzulițe, floricele, și alte lucruri minunate.



Tărâmul Viselor de Millie Marotta este o altă carte de colorat foarte frumoasă, apărută la Editura Corint. Mi-am achiziționat-o anul trecut de la târgul de carte organizat de Prăvălia cu Cărți din Constanța.

Este o carte de colorat pentru adulți genială, cu paginile destul de grosuțe (mai grosuțe față de cele din Grădina Secretă). Ilustrațiile din interior sunt numeroase, și vă vor ocupa foarte mult timp până veți reuși să le colorați în întregime!



Eu am colorat o serie de ilustrații, cu creioane colorate, acuarele sau carioci. Rezultatele au fost plăcute, și am fost satisfăcută atunci când am observat că reușeam să termin un desen în întregime.

Procesul de colorare este unul destul de laborios, așa că trebuie să aveți răbdare până veți termina un desen, și mai ales dacă doriți să aveți rezultate frumoase. :-)

Voi încerca să revin cu update-uri pentru cărțile mele de colorat. Sunt curioasă ce părere aveți despre aceste cărticele minunate, și dacă v-a convins și pe voi nebunia acestor cărți! :D Mie mi se pare că prețul lor este unul foarte bun, întrucât durează mult să colorezi o carte, așa că veți avea de furcă cu ea. ^_^





Ceai de Fructe "Tea Valley" - Acerola și Zmeură & Regina Roșie

$
0
0


Duminică frumoasă, tuturor! :-) Chiar dacă nu a ieșit soarele peste tot, încă putem să ne bucurăm de o cană cu ceai caldși de cărțile noastre preferate.

De această dată am revenit cu un ceai fructat pe care l-am testat zilele acestea pentru prima dată. Am cumpărat ceaiul de la magazinul Profi, și m-a atras destul de mult, având în vedere ingredientele fructate, și aroma plăcută. Ceaiul este de la firma Tea Valley de la care am mai testat în trecut un ceai verde, și este un Ceai de Fructe cu Acerola și Zmeură. Prețul a fost în jur de 4 lei, destul de convenabil, având în vedere faptul că nu pun mai mult de 1 pliculeț la o cană de ceai.

Ceai aromat - Acerola și Zmeură
Ingrediente: hibiscus, măr, arome, măceșe, coajă de portocală, suc concentrat de acerola (1.6%), zmeură (1.6%), fructe de soc.



Cutia conține pliculețe ambalate frumos individual, iar modul de preparare al ceaiului este extrem de simplu. Peste un plic de ceai se toarnă 200 ml de apă clocotită, iar mai apoi se așteaptă 8-10 minute. Am sesizat că un singur plic este numai bun pentru o cană de ceai, gustul final fiind intens.



Mi-a plăcut faptul că acest ceai este fructat, acrișor așa cum îmi place mie, și cu un parfum plăcut. Culoarea ceaiului este extrem de frumoasă, de un roșu intens, fapt ce mi s-a părut potrivit cu lectura pe care am zis să o încep acum: Regina Roșie de Victoria Aveyard, apărută la Editura Nemira.

Sunt tare curioasă cum este această carte, având în vedere că seria deja are numeroși fani și este super hyped peste tot! După ce o termin de citit, revin și cu recenzia. Voi ați apucat să o citiți? Cum vi s-a părut? :D Ce ceaiuri mai beți în această perioadă?





Cartepidemia #12 - Ce citim?

$
0
0
banner realizat de Adela @Vanilla Moon Books

Luna trecută ne propusesem să citim Harry Potter și Piatra Filosofală de J.K. Rowling, iar acum ne-am oprit atenția spre Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll. Am citit cartea mai demult, și am reciti-o după o vreme, și pot spune că este o poveste ciudată, dar interesantă, pe care aș reciti-o mereu cu plăcere. :D

Dacă doriți să citiți și voi această carte, sunteți invitați să o faceți, și chiar să lecturați și Alice în Țara Oglinzilor. :D Vom discuta prin martie, pe canalul Adelei (Vanilla Moon Books) despre această carte. Dacă vreți să știți data exactă a liveshow-ului, puteți să urmăriți pagina de facebook pentru CARTEPIDEMIA unde vom posta toate detaliile necesare. ^_^

Câștigătorii Concursului Aniversar

$
0
0


CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI:
PREMIUL 1: Elena Georgiana Blenteș
PREMIUL 2: Sorina Ioana

Ați fost extrem de entuziasmați de concursul pe care l-am organizat, așa că am reușit (finally) să verific comentariile voastre (250+) și să fac o listă cu fiecare participant în parte.

Îi felicit pe cei care au fost norocoși (trăiască Random.org), și voi aștepta detaliile necesare în privat. Voi încerca să vă contactez eu prima. grin emoticon Nu am reușit să filmez extragerea (damn you VLC Stream), dar rezultatul ar fi fost același. :)))

Vor mai fi și pe viitor concursuri atunci când va fi cazul, așa că nu fiți triști. ^_^ Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru că ați participat într-un număr așa de mare!!


Viewing all 1194 articles
Browse latest View live