Multitudinea de activități obișnuite care pătrund în mediul online este destul de copleșitoare, mai ales pentru cine este obișnuit să recurgă la achiziționarea fizică, tocmai pentru a reduce riscul unei înșelăciuni.
Există totuși siguranță, securitate și certitudine printre numeroasele legături pe care poți da click, tot ceea ce trebuie să știi este de ce anume să te ferești pentru a te asigura că banii tăi nu ajung în mâinile cui nu trebuie. Iată câteva dintre acestea:
- Cumpărături pe site-uri nesecurizate
Evită pe cât posibil să cumperi de pe site-uri care nu au vreo formă de protecție, iar adresa lor este însoțită de un mesaj similar cu cel din imagine. Datele tale cât și banii tăi sunt predispuși să ajungă într-un total alt loc decât cel pe care tu îl intenționai.
Încearcă să te uiți după simboluri precum:
- Ceea ce înseamnă că este securizat iar informațiile tale sunt în siguranță, de exemplu:
- Aici deja site-ul devine suspicios, deoarece interacțiunea dumneavoastră cu site-ul poate fi văzută de către altcineva
- Site-ul are probleme severe cu securitatea, evită acest site!
- Nu comanda produse a căror descriere nu se potrivește cu ceea ce vezi
Gândește-te la un lucru care să înglobeze trei caracteristici: siguranță, protecție și online. Ei bine, destul de probabil că nu te-ai gândit la un container metalic din gama online, un exemplu care cuprinde acești termeni atât la propriu cât și la figurat.
Importanța pe care site-ul o dă credibilității, o poți vedea și în nivelul de sugestivitate pe care o au imaginile însoțite de descrierea produsului. Îndată ce observi ceva în neregulă, poți fi sigur că ceva poate să meargă prost și în defavoarea ta.
- Produsele site-ului nu au afiliere cu branduri de top sau recunoaștere internațională
Gama variată și calitatea garantată de producătorii de top sunt mereu o prioritate indiferent de natura produsului. Dacă de exemplu, pentru domenii unde comerțul online este mai puțin întâlnit, precum cel agricol, investiția într-o unealtă de slabă calitate pune în pericol orice activitate, iar un indiciu sigur de garanție a calității este dacă site-ul prezintă afiliere cu branduri de top. Descoperă mai multe produse aici pentru a vedea cum arată un site de încredere și cum sunt prezentate produsele sale.
- Imposibilitatea de a plăti cu cardul sau ramburs
Refuzul vânzătorului de a-și trimite produsele înainte ca acestea să fie plătite este un semn de neîncredere și nesiguranță din partea acestuia. Chiar tu, în postura de client poți fi înșelat sau mințit în legătură cu ceea ce cumperi.
- Cumpărătorul nu are posibilitatea de a contacta vânzătorul
Aici totul este destul de clar, dacă nu poți lua legătura cu cel care vinde și te afli în situația unei nemulțumiri sau neînțelegeri, poți fi sigur de un singur lucru: neseriozitate!
Relația cu clientul este extrem de importantă și tocmai acesta este principalul atu al mediului online: comunicarea.
Până la urmă, nu este deloc complicat să te asiguri că banii tăi merg într-o direcție sigură, mai ales în mediul online care dezvoltă constant măsuri de protecție în favoarea utilizatorului. De la evaluarea unor indicii simple precum: securitatea site-ului până la seriozitatea vânzătorului, nu este nimic prea complicat astfel încât să adoptăm o atitudine negativă sau ostilă față de noile forme de cumpărături.
The post 5 lucruri pe care să le eviți când cumperi online appeared first on Secretele Simonei.